Diabetes Leger: Oftalmolog, Podiatrist, Dietitian og Annet

Leger som behandler diabetes

Flere helsepersonell helbreder diabetes. Et godt første skritt er å snakke med din grunnleggende test lege hvis du er i fare for diabetes eller hvis du begynner å demonstrere symptomer forbundet med sykdommen. Selv om du kan jobbe med din grunnleggende lege for å administrere diabetes, kan du også stole på en annen lege eller spesialist for å overvåke dine forhold.

Les videre for å lære om de forskjellige legene og spesialister som kan hjelpe i ulike aspekter ved diagnose og behandling av diabetes.

Typer av leger

Grunnleggende Doctor

Din grunnleggende lege kan overvåke deg for diabetes under dine vanlige kontroller. Legen kan utføre blodprøver for å verifisere sykdomsstedet, avhengig av symptomene eller risikofaktorene. Hvis du har diabetes, kan legen din foreskrive medisiner og administrere tilstanden din. De kan også lede deg til en spesialist for å overvåke behandlingen din. Du er sannsynlig at din grunnleggende lege vil være en del av et team av helsepersonell som vil jobbe med deg.

Endokrinolog

Diabetes er en bukspyttkjertel kjertel sykdom, som er en del av det endokrine systemet. En endokrinolog er en diagnostisk spesialist, avtaler og forvalter sykdommene i bukspyttkjertelen. Personer med type 1 diabetes er ofte under omsorg for en endokrinolog for å hjelpe dem med å håndtere sin behandlingsplan. Noen ganger kan folk med type 2 diabetes også trenge en endokrinolog hvis de har problemer med å holde blodsukkernivået under kontroll.

Oftalmolog

Mange mennesker med diabetes opplever øye komplikasjoner over tid. Disse kan inkludere:

  • grå stær
  • glaukom
  • Diabetisk retinopati eller retinal skade
  • Diabetisk makulært ødem

Det er nødvendig å regelmessig besøke en oftalmolog, denne optometrist eller oftalmolog, for å verifisere disse potensielle alvorlige forholdene. Sekund retningslinjer Fra # 8217; American Diabetes Association bør personer med type 1 diabetes gjennomgå en årlig utløpt full øyeeksamen som starter fem år etter diagnosen. Personer med type 2 diabetes bør gjennomgå denne komplette undersøkelsen av det dilaterte utsikten hvert år fra diagnosen.

nephrologist

Personer med diabetes har større risiko for nyresykdom over tid. En nephrologist er en lege som spesialiserer seg på behandling av nyresykdom. Din grunnleggende lege kan utføre den anbefalte årlige testen for å identifisere nyresykdom så snart som mulig, men kan lede deg til en nephrologist om nødvendig. Nephrologologen kan hjelpe deg med å håndtere nyresykdom. De kan også administrere dialyse, nødvendig behandling når nyrer ikke fungerer som de skal.

Personer med type 1 diabetes bør gjennomgå en årlig test av urinproteiner og en estimert test av glomerulær filtreringshastighet fem år etter diagnosen. Personer med type 2 diabetes og noen lider av høyt blodtrykk, bør ha dette urinproteinet og en estimert test av den glomformede filtreringshastigheten hvert år som starter fra diagnosen.

Podiater

Vaskulære sykdommer som hindrer blodstrømmen til små blodkar er vanlige hvis du lider av diabetes. Skaden på nerver kan også forekomme med langvarig diabetes. Siden den begrensede blodstrømmen og skaden på nerver kan påvirke føttene dine, bør du regelmessig besøke en podiater. Med diabetes, kan du også ha en redusert evne til å helbrede blærer og kutt, til og med mindreårige. En podiater kan overvåke føttene dine for alvorlige infeksjoner som kan føre til gangrene og amputasjon. Disse besøkene erstatter ikke de daglige kontrollene til foten du gjør.

Personer med type 1 diabetes bør besøke en podiater for å gjennomgå en årlig foteksamen fra fem år etter diagnosen. Personer med type 2 diabetes bør gjennomgå denne foteksamen hvert år som starter fra diagnosen. Denne eksamenen skal inneholde en monofilamentstest sammen med en pluggsensasjonstest, temperatur eller vibrasjoner.

Fysisk instruktør eller fysiolog av’trening

Det er viktig å forbli aktiv og gjøre nok øvelse til å håndtere blodsukkernivået og holde en sunn vekt og sunne blodkar. Få hjelp av en profesjonell kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av treningsrutinen din og motivere deg til å beholde den.

Dietitian

Diet ditt spiller en svært viktig rolle i Diabetes Management. Det er det som mange mennesker med diabetes sier både det vanskeligste å forstå og administrere. Hvis du har problemer med å finne riktig kosthold for å kontrollere blodsukker, be om hjelp fra en registrert dietitian. De kan hjelpe deg med å lage en matplan som passer for dine spesifikke behov.

Forbered deg på ditt første besøk

Uavhengig av legen din eller # 8217; helsevesenet ser du først, det er viktig å være forberedt. På denne måten kan du få mest mulig ut av din tid der. Ring på forhånd og se om C & # 8217, det er noe du må gjøre for å forberede deg, som å faste for en blodprøve. Lag en liste over alle dine symptomer og stoffer du antar. Notater alle spørsmålene du har før Dell’avtale. Her er noen eksempel spørsmål å starte:

  • Hvilke tester jeg må sjekke om diabetes?
  • Hvordan du vet hva slags diabetes jeg har?
  • Hva slags rusmidler jeg må ta?
  • Hvor mye behandlingskostnader?
  • Hva kan jeg gjøre for å sjekke min diabetes?

Ressurser for å håndtere og støtte

Det er ingen behandling for diabetes. Sykdomsstyring er en innsats for livet. I tillegg til å samarbeide med legene dine for å koordinere behandlingen, bli en del av en støttegruppe kan hjelpe deg med å takle diabetes bedre. Flere nasjonale organisasjoner tilbyr et nettbasert fellesskap, samt informasjon om ulike grupper og programmer som er tilgjengelige i byer over hele landet. Nedenfor er noen webressurser for å sjekke:

Legen din kan også kunne gi ressurser til støttegrupper og organisasjoner i ditt område.