Diabetes komplikasjoner: hypoglykemi, ketoacidose og andre

Komplikasjoner forårsaket av diabetes

Personer med diabetes må overvåke og regelmessig justere blodsukkeret. Uansett hvor oppmerksomme du kan være, C’Det er fortsatt muligheten for at et problem oppstår.

Det er to typer komplikasjoner du kan finne: Akutt og kronisk. Akutte komplikasjoner krever nødhjelp. Eksempler er L’hypoglykemi og ketoacidose.

Hvis ikke behandlet, kan disse forholdene forårsake:

 • anfall
 • Tap av kunnskap
 • død

Kroniske komplikasjoner oppstår når diabetes ikke klares riktig. Diabetes forårsaker høyt blodsukkernivå. Hvis ikke kontrollert godt over tid, kan høye blodsukkernivåer skade ulike organer, inkludert:

 • øyne
 • nyrer
 • hjerte
 • hud

Også ustyrte diabetes kan forårsake nerveskade.

Lavt blodsukkernivå (hypoglykemi)

Personer med diabetes kan eksperimentere plutselige dråper blodsukker. Hopp over et måltid eller ta for mye insulin eller andre stoffer som øker insulinnivåene i kroppen er vanlige årsaker. Folk som tar andre stoffer for diabetes som ikke øker insulinnivåene, er ikke i fare for hypoglykemi. Symptomene kan omfatte:

 • tåkesyn
 • Akselerert hjerterytme
 • hodepine
 • skjelvende
 • svimmelhet

Hvis blodsukkernivået blir for lavt, kan svimmelhet, konvulsjoner eller koma forekomme.

ketoacidosis

Dette er en komplikasjon av diabetes som oppstår når kroppen din ikke kan bruke sukker eller glukose som drivstoffkilde fordi kroppen din ikke har insulin eller insulin utilstrekkelig. Hvis cellene dine er energi sult, begynner kroppen å bryte ned fett. Potensielt toksiske syrer kalt chetoniske legemer, som er biprodukter av fettbrudd, akkumuleres i kroppen. Dette kan føre til:

 • dehydrering
 • magesmerter
 • Pusteproblemer

Øyenvippeproblemer

Diabetes kan skade blodkar i øynene og forårsake ulike problemer. Mulige Øyeforhold kan inkludere:

Grå stær

Katarakten er fra to til fem ganger Mer sannsynlig å utvikle seg hos personer med diabetes. Kataraktet forårsaker det uskarpe av det gjennomsiktige linse i øyet, slik at lyset kommer fra å komme inn. Mild katarakt kan behandles med solbriller og anti-glare-linser. Alvorlige grå stær kan behandles med en linseanlegg.

Glaukom

Dette er når trykket akkumuleres i øynene og begrenser blodet til netthinnen og den optiske nerven. Glaukom forårsaker et gradvis tap av visning. Personer med diabetes er to ganger Mer sannsynlig å utvikle glaukom.

Diabetisk retinopati

Dette er en generisk begrep som beskriver eventuelle retinalproblemer forårsaket av diabetes. I de første fasene er kapillærene (små blodkar) på baksiden av øyet og øyet forstørres og danner poser. Dette kan føre til hevelse og blødning som forvrenger utsikten.

Det kan også gå til proliferativ form. Det er her at blodkarene i netthinnen er så skadet at de lukker og tvinger nye blodårer til å danne. Disse nye vasene er svake og bløder. Den proliferative form kan føre til det permanente tapet av visningen.

Makulært ødem

La Macula er den delen av øyet som lar deg se ansikter og lese. L’Makulært ødem er forårsaket av diabetisk retinopati. Når veggene på kapillærene mister evnen til å kontrollere passasjen av stoffer mellom blodet og netthinnen, kan væsken rømme i makulaen i «8217-øyet og forårsaker hevelse. Denne tilstanden forårsaker sløret syn og potensielt tap av visning. Tidlig behandling er ofte effektiv og kan kontrollere tapet.

Diabetisk nyresykdom

Høye blodsukkernivåer over tid kan skade nyrene evne til å filtrere avfall fra kroppen. Det kan også føre til frigjøring av stoffer som vanligvis ikke filtreres i urin, for eksempel proteiner. Du har størst risiko for nyresykdom hvis du til og med lider av hypertensjon. Diabetes er hovedårsaken til nyresykdom. Hvis ikke behandlet, kan diabetisk nyresykdom føre til behovet for dialyse.

Neuropati

L’overflødig blodsukker kan skade kroppens nerver. Dette kan skje med nervene som styrer de automatiske kroppsprosessene, som fordøyelsen, og kan skje med nervene som styrer endene, som føttene. Dette kan føre til:

 • prikking
 • nummenhet
 • smerte
 • Brennende følelser

Hvis nummenheten blir alvorlig, kan du ikke engang være i stand til å legge merke til en skade til en stor pest eller en infeksjon på 8217;.

Skader på blodkar

Høyt blodsukkernivåer kan forårsake skade på kroppens blodkar. Dette kan forårsake sirkulasjonsproblemer og øke risikoen for problemer for føttene og andre fartøysykdommer, for eksempel infarkt og slag.

Problemer til fots og hud

Personer med diabetes er mer sannsynlig å ha problemer ved foten på grunn av skade på nerver og blodkar og blodstrømsbegrenset til endene. Hvis du har diabetes, er det viktig å ta føttene dine seriøst. Med dårlig omsorg kan små sår eller hudbrudd bli til dype hudsår. Hvis hudsårene forstørres eller blir dypere, kan resultatet være en kreft og amputasjon av foten.

Komplikasjoner og langsiktige prospekter

Langsiktig diabetes komplikasjoner gradvis utvikle. Lengre du har diabetes, desto større er risikoen for komplikasjoner. A’Tilstrekkelig forebyggende omsorg kan hjelpe deg med å kontrollere eller unngå mange eller alle disse diabetes komplikasjonene. Jo bedre styring av blodsukkernivåer, jo lavere er risikoen for å utvikle komplikasjoner, og det beste er dine langsiktige prospekter.