Diabetes: Fakta, statistikk og deg

Del på PinterestIllustrasjoner av Diego Sabogal og Ruth Basagoitia

Diabetes mellitus er et begrep for en gruppe forstyrrelser som forårsaker høye nivåer av blodsukker (glukose) i kroppen. Glukose er en grunnleggende energikilde for hjernen, musklene og vevet.

Når du spiser, bryter kroppen din ut karbohydrater i glukose. Dette utløser bukspyttkjertelen for å frigjøre et hormon som kalles insulin. Insulin fungerer som en & # 8220; nøkkelen & # 8221; som gjør det mulig for glukose å komme inn i cellene fra blodet. Hvis kroppen din ikke produserer nok insulin for å effektivt administrere glukose, kan den ikke fungere eller fungere skikkelig. Dette produserer diabetes symptomer.

Ukontrollert diabetes kan føre til alvorlige komplikasjoner ved å skade blodkar og organer. Det kan øke risikoen for:

 • hjertesykdom
 • slag
 • nyresykdom
 • Nerveskade
 • Øyesykdom

Ernæring og L’Trening kan bidra til å håndtere diabetes, men det er også viktig å overvåke blodsukkernivået. Behandlingen kan inkludere inntaket av insulin eller andre stoffer.

Typer av diabetes

Her er en sammenbrudd av forskjellige typer diabetes:

 • PREDIABETE. Blodsukkernivået er høyere enn det som anses som normalt, men ikke helt høyt som å kvalifisere som diabetes.
 • Type 1 diabetes. Bukspyttkjertelen produserer ikke insulin.
 • Type 2 diabetes. Bukspyttkjertelen produserer ikke nok insulin, eller kroppen din kan ikke bruke den effektivt.
 • Svangerskapsdiabetes. Fremtidige mødre er ikke i stand til å produsere og bruke alt insulin de trenger under graviditeten.

Prediabetes

Sekund American Diabetes Association (ADA), Folk som utvikler type 2 diabetes, har nesten alltid prediabetet. Dette betyr at blodsukkernivåene er høye, men ikke høye nok til å bli betraktet som diabetes. Estimater av sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) 84 millioner Voksen amerikanere har PriaryBete og 90% er ikke diagnostisert.

Type 1 diabetes

Med type 1 diabetes kan bukspyttkjertelen ikke produsere insulin. Ifølge ADA, 1.25 millioner Amerikanerne har denne lidelsen. Dette er ca 5 prosent av alle diagnostiserte tilfeller. L’ADA estimatet 40.000 mennesker Motta en diagnose av type 1 hvert år i USA.

Type 2 diabetes

Type 2 Diabetes er den vanligste formen for diabetes. Med denne lidelsen kan bukspyttkjertelen i utgangspunktet produsere insulin, men kroppens celler kan ikke reagere effektivt. Dette er kjent som Motstand All’insulin. De CDC bemerker at fra 90 til 95 prosent av diagnostiserte tilfeller er type 2 diabetes.

Svangerskapsdiabetes

Denne form for diabetes utvikler seg under graviditeten. CDC estimater mellom 2 og 10 prosent Graviditeter i USA påvirkes av svangerskapsdiabetes hvert år. I følge Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsessykdommer og renali (Nydk), Kvinner med svangerskapsdiabetes vil få større sjanse for å utvikle type 2 diabetes innen 10 år.

Del på Pinterest

Prevalens og forekomst

Sekund CDC, Mer enn 100 millioner voksne i USA sameksisterer med diabetes eller prediabetet. De merker det i 2015, 30.3 millioner amerikanere, eller nesten 10 prosent av befolkningen, han hadde diabetes. Av dette beløpet, estimatene til’ADA 7.2 millioner Jeg visste ikke at jeg hadde det.

Del på Pinterest

CDCs årlig rapport viser at diabetesdiagnoser for amerikanere i alderen 18 år eller over 18 år øker, med nye diagnoser som forekommer på rundt 1.5 millioner per år. Disse tallene var de samme for menn og kvinner.

Del på Pinterest

Risiko årsaker og faktorer

Tidligere kjent som ungdomsdiabetes, er type 1 diabetes vanligvis diagnostisert i barndommen. Bare om 5 prosent av personer med diabetes har type 1, estimat l’ADA.

Selv om faktorer som genetikk og noen virus kan bidra til denne sykdommen, er den nøyaktige årsaken ukjent. Det er ingen nåværende omsorg eller en kjent forebygging, men det er behandlinger for å hjelpe til med å håndtere symptomer.

Risikoen for å utvikle type 2 diabetes øker med L’alder. Det er også mer sannsynlig å utvikle det hvis du hadde svangerskapsdiabetes eller prediabetet. Andre risikofaktorer inkluderer overvekt eller en familiehistorie av diabetes.

Selv om det ikke er mulig å eliminere risikoen for type 2 diabetes, kan et sunt kosthold, vektkontroll og regelmessig trening bidra til å forhindre det.

Selv noen etniske grupper har større risiko for å utvikle type 2 diabetes. Disse å inkludere:

 • afroamerikanere
 • Hispanics / Latin-amerikanere
 • Indianere
 • Hawaiian amerikanere / av Stillehavsøyene
 • Asian-amerikanere

Komplikasjoner

Blindhet er en vanlig diabetes komplikasjon. Diabetisk retinopati er spesielt den vanligste årsaken til blindhet blant personer med diabetes. Det er en Hovedårsaken til synstap Blant arbeidsalder voksne, ifølge National Eye Institute.

Diabetes er også en av hovedårsakene til nyresvikt. Skade på nervesystemet, eller nevropati, slår seg til stor del av personer med diabetes.

Mange med diabetes har en redusert følsomhet for hendene og til føttene eller karpaltunnelsyndromet. Diabetes kan også forårsake fordøyelsesproblemer og erektil dysfunksjon. Betingelsene øker også risikoen for hypertensjon, hjertesykdom og hjerneslag. Diabetes kan også bringe til amputasjonen av underbenet.

I henhold til L’ADA, diabetes er Syvende årsak til døden i USA.

Kostnad for diabetes

Del på Pinterest

For mer informasjon, se våre velvære guider for type 1 og type 2 diabetes.