DHT: Hvordan forårsaker hårtap og hvordan å bremse det

COS’er DHT?

Mannlig skallethet, også kalt androgenetisk alopecia, er en av de vanligste årsakene til at menn mister håret når de blir eldre.

Selv kvinner kan oppleve denne typen hårtap, men det er mye mindre vanlig. Omtrent 30 millioner kvinner i USA har denne typen hårtap enn 50 millioner menn.

Det antas at sexhormoner i kroppen er den viktigste underliggende faktoren bak mannlig hårtap.

Dihydrotestosteron (DHT) er et androgen. Et androgen er et kjønnshormon som bidrar til utviklingen av de som regnes som seksuelle egenskaper og # 8220; maskulin & # 8221; som kroppshår. Men det kan også få deg til å miste håret ditt raskere og først.

Det er behandlinger som er bestemt til å senke L’utbruddet av mannlig baldness rettet mot DHT. La oss snakke om hvordan DHT fungerer, hvordan DHT refererer til håret ditt og testosteron og hva du kan gjøre for å stoppe, eller i det minste forsinkelse, mannlig skallethet.

Hva gjør DHT?

DHT er avledet fra testosteron. Testosteron er et hormon som er tilstede både hos menn og kvinner. Det og DHT er androgener eller hormoner som bidrar til mannlige seksuelle egenskaper under puberteten. Disse egenskapene inkluderer:

 • en dyp stemme
 • Økning i kroppshår og muskelmasse
 • Penis vekst, scrotum og testikler når sæd produksjon begynner
 • Endringer i måten fettet lagres i kroppen

Aldring, testosteron og DHT har mange andre fordeler for kroppen din, for eksempel å opprettholde den generelle muskelmassen og fremme av seksuell helse og fruktbarhet.

Menn har generelt mer testosteron tilstede i sine kropper. Av 10 prosent Testosteron på alle voksne omdannes til DHT ved hjelp av et enzym som kalles 5-alfa-reduktase (5-AR).

Når det er fritt strømmer gjennom blodet, kan DHT deretter koble til reseptorene på hårsekkene i hodebunnen, noe som gjør dem smale og blir mindre i stand til å støtte et sunt chioma.

Og den potensielle skaden på DHT går utover håret ditt. Forskningen koblet DHT, spesielt unormalt høye nivåer, A:

 • Sakte hudhelbredelse etter en skade
 • Prostata utvidelse
 • Prostatakreft
 • koronar hjertesykdom

Har for lite dht

Høye nivåer av DHT kan øke risikoen for visse forhold, men å ha for lite DHT kan også forårsake problemer i din seksuelle utvikling under puberteten.

En lav DHT kan forårsake forsinkelser i # 8217; Start av puberteten for alle kjønn. Ellers synes en lav DHT ikke å ha mye effekt på kvinner, men hos menn kan en lav DHT forårsake:

 • Sen eller ufullstendig utvikling av seksuelle organer, som penis eller testikler
 • Endringer i fordelingen av kroppsfett, som forårsaker forhold som gynekomasti
 • Økt risiko for utvikling Aggressive prostata tumorer

Fordi DHT påvirker folk annerledes

Din tilbøyelighet til hårtap er genetisk, noe som betyr at det blir levert i familien din.

For eksempel, hvis du er mann og din far lider av mannlig skallethet, er det sannsynlig at du viser et lignende skallet mønster med alderen. Hvis du allerede er utsatt for mannlig baldness, L’DHT follicle reduksjonseffekt har en tendens til å være mer uttalt.

Størrelsen og formen på hodet kan også bidra til hastigheten som DHT reduserer follikler.

Bindingen av DHT med skallethet

Hår overalt på kroppen din vokser fra strukturer under huden din kjent som follikler, som i hovedsak er små kapsler som hver inneholder en enkelt lås av hår.

Håret ALLE’Interiør i en follikkel krysser vanligvis en vekstsyklus som varer to til seks år. Selv om du bruker deg eller kutter håret, vil det samme håret vokse tilbake fra follikkelen fra roten av håret som finnes i follikkelen.

På slutten av denne syklusen kommer håret inn i det som er kjent som en hvilestage før du faller permanent noen få måneder senere. Derfor produserer follikkelen nytt hår og syklusen starter igjen.

Høye nivåer av androgener, inkludert DHT, kan redusere hårsekkene og forkorte denne syklusen, noe som gjør at håret vokser tynnere og skjøre, så vel som å falle raskere. DHT kan også sørge for at folliklene tar lengre tid å vokse nye hår når det gamle håret faller.

Noen mennesker er mer utsatt for disse effektene av DHT på hodebunnen, basert på endringer i androgenreseptorgenet (AR). Androgenreseptorer er proteiner som tillater hormoner som testosteron og DHT å binde seg til dem. Denne lenkeaktiviteten oversetter generelt til normale hormonelle prosesser som veksten av kroppshår.

Men variasjoner i AR-genet kan øke reseptiviteten til androgener i folliklene i hodebunnen, og øker sjansene for å oppleve mannlig hårtap.

DHT mot testosteron

Testosteron er androgen mer rikelig og aktiv i den mannlige kroppen. Han er ansvarlig for mange seksuelle og fysiologiske prosesser, inkludert:

 • Juster nivåene av androgenhormonet i hele kroppen
 • Juster produksjonen av sæd
 • Bevare bein tetthet og muskelmasse
 • Ved å bidra til å distribuere fett i hele kroppen
 • Juster humøret ditt og dine følelser

DHT er en testosteronestrek. DHT spiller også en rolle i noen av de samme seksuelle funksjonene og fysiologiske testosteronprosesser, men i virkeligheten er det mye sterkere. DHT kan binde seg til en lengre androgenreceptor, og øker effekten av testosteronproduksjonen i hele kroppen.

Hvordan redusere DHT

Det er mange stoffer for hårtapet relatert til DHT, og mange av dem har vært Demonstrert til arbeid sikte spesielt på DHT-produksjon og reseptorbinding. Det er to hovedtyper:

 • Blokkere. Disse hindrer at DHT kan binde til de 5-AR-reseptorene, inkludert de i hårsekkene som kan tillate DHT å redusere follikler
 • Inhibitorer. Disse reduserer DHT kroppsproduksjonen.

Finasterid

Finasteride (Proscar, Propecia) er en oral medisinering, underlagt resept. Det er dokumentert som har minst en suksessrate på # 8217; 87% i en 2012 studie på 3.177 menn, med få kjente bivirkninger.

Finasterid binder til 5-AR-proteiner for å hindre at DHT skal binde seg med dem. Dette bidrar til å forhindre dht fra bindende reseptorer på hårsekkene og forhindrer dem i å krympe.

Minoxidil

Minoxidil (Rogaine) er kjent som en perifer vasodilator. Dette betyr at det bidrar til å forstørre og løsne blodårene slik at blodet kan passere lettere.

Det brukes vanligvis som et stoff for blodtrykk. Men minoxidil kan også bidra til å fremme hårvekst når de brukes lokalt på hodebunnen.

Biotin

Biotin, eller vitamin H, er et naturlig vitamin B som bidrar til å forvandle en del av mat og væsker som forbruker i energi som kroppen din kan bruke.

Biotin bidrar også til å øke og opprettholde keratinnivåer, en type protein som er tilstede i hår, negler og hud. Forskningen er ikke avgjørende for hvorfor biotinet er viktig for keratinnivåene i kroppen din. Men A 2015 Studio antyder at biotin kan hjelpe håret gjenvekst og forhindre eksisterende hårfall.

Du kan ta biotin som et muntlig supplement, men det er også til stede i eggeplommer.

Pygeum bark

Pygeum er en gress som er ekstrahert fra barken av den afrikanske kirsebær. Det er vanligvis tilgjengelig som et urte supplement tatt av oralt.

Det er kjent som potensielt gunstig behandling for inngrodd prostata og prostatitt takket være evnen til å blokkere DHT. Av denne grunn tror du også at det er en fil Behandling Selv for hårtap relatert til DHT. Men det er svært få søk for å støtte Pygeum Bark alene som en vellykket DHT-blokkering.

Gresskarfrøolje

L’gresskarfrøolje er en annen DHT-blokkering som har vist seg å være vellykket.

TIL 2014 Studio av 76 menn med mannlig skallethet viste en 40% økning i gjennomsnittlig antall hodebunnshår etter å ha ansatt 400 milligram gresskarfrøolje hver dag i 24 uker.

Koffein

Det er svært få undersøkelser at koffein kan fremme hårvekst. Men A 2014 Studio antyder at koffein kan bidra til å forhindre håravfall:

 • Å gjøre håret vokse
 • Forlenge hårvekstfasen
 • Fremme produksjonen av keratin

Vitamin B-12 og B-6

Gruppe B-vitaminer Mangler, spesielt B-6 eller B-12, kan forårsake en serie symptomer, inkludert tynning eller hårtap.

Gruppe B-vitaminer er essensielle næringsstoffer for generell helse, og selv om B-12 eller B-6 integrator ansatt kan ikke bidra til å gjenopprette tapt hår, kan de bidra til å gjøre håret tykkere og sunt å forbedre blodet til folliklene i hodebunnen.

Bivirkninger av DHT-blokkere

Noen dokumenterte bivirkninger av DHT-blokkere inkluderer:

 • erektil dysfunksjon
 • ejakulere for tidlig eller ta for mye tid for ejakulere
 • Utvikling av overflødig fett og ømhet rundt brystområdet
 • utslett
 • Jeg føler meg ikke bra
 • Han retched
 • Mørkere og fortykning av ansiktshår og overkropp
 • Kongestiv hjertesvikt fra salt eller vannretensjon, spesielt mulig med minoxidil

Andre årsaker til hårtap

DHT er ikke den eneste grunnen til at du kunne se håret ditt tynt ut eller falle. Her er noen andre grunner til at du kanskje mister håret ditt.

Alopecia areata

L’Alopecia areata er en autoimmun tilstand der kroppen din angriper hårsekkene på hodet og andre deler av kroppen din.

Selv om alle’du kan legge merke til små tapte hår flekker, denne tilstanden kan til slutt forårsake fullstendig skallethet på hodet, øyenbrynene, ansiktshår og kroppshår.

Lichen Planus

Lichen Planus er en annen autoimmun tilstand som induserer kroppen din til å angripe hudceller, inkludert de i hodebunnen. Dette kan forårsake skade på folliklene som gjør håret ditt faller.

Skjoldbruskkjertelforhold

Betingelsene som induserer skjoldbruskkjertelen for å gi overdreven mengde (hypothyroidisme) eller utilstrekkelig mengde (hypothyroidisme) av noen skjoldbruskhormoner som bidrar til å kontrollere metabolismen, kan føre til at håret faller i hodebunnen.

Cøliaki

Celiac sykdom er en autoimmun tilstand som forårsaker fordøyelsessykdommer som svar på glutenforbruk, et protein som ofte finnes i matvarer som brød, havre og andre kornblandinger. Hårtap er et symptom på denne tilstanden.

Hodebunnsinfeksjoner

Forskjellige forhold i hodebunnen, spesielt soppinfeksjoner som tinea capitis, også kalt ringorm i hodebunnen, kan gjøre skummel og irritert hodebunn, noe som forårsaker håravfall fra de infiserte folliklene.

Bambus hår

Bambushår oppstår når de enkelte tråder av hårstrenger virker tynne, knotty og segmenteres, i stedet for glatt. Det er et vanlig symptom på tilstanden kjent som Netherton syndrom, en genetisk sykdom som forårsaker en’overdreven hud tap og uregelmessig hårvekst.

Ta bort

DHT er en av hovedårsakene til mannlig hårtap knyttet til din naturlige genetiske predisposisjon til håravfall, og til naturlige prosesser i kroppen din som gjør at du mister håret ditt med # 8217;.

Det er mange behandlinger mot hårtap mot DHT og reduserer håravfallet kan få deg til å føle seg tryggere enn ditt utseende i hverdagen. Men først snakk med en lege, siden ikke alle behandlinger kunne være sikker eller effektiv for deg.