Dexedrine vs Addrall: To behandlinger for ADHD

ADHD behandling

Oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD) er en tilstand som forekommer i # 8217; barndommen og i # 8217; ungdomsårene, selv om det kan vare opptil 8217; voksen alder og til og med i utgangspunktet diagnostisert i voksen alder. L’ADHD og oppmerksomhetsunderskudd lidelse (ADD) ble ansett som separate forhold. Nå inkluderer ADHD-termen. Symptomene på’ADHD inkluderer:

 • Impulsiv hyperaktivitet og oppførsel
 • Vanskelighetsgrad å holde L & # 8217, oppmerksomhet eller konsentrasjon
 • Lett distrahert fra eksterne stimuli
 • En kombinasjon av impulsiv og uoppmerksomhet

Psykoterapi, atferdsopplæring og L’Utdanning kan være effektiv for mange mennesker med ADHD. Behandlingen av’ADHD inkluderer imidlertid ofte bruk av narkotika. Før du bytter til disse legemidlene, FDA utstedte en hermetisk advarsel Peker Che & # 8220; Amfetaminmisbruk kan forårsake plutselig død og alvorlige kardiovaskulære bivirkninger og # 8221;. Leverandører som foreskriver legemidler i denne klassen av narkotika, kan velge deg for potensielle hjerteproblemer. I noen tilfeller, avhengig av leverandøren, kan en grunnleggende EKG fås fra leverandøren før du starter et stimulerende stoff.

Drugs produsenter viser også kontraindikasjoner som inkluderer:

& # 8220; avansert arteriosklerose, symptomatisk kardiovaskulær sykdom, moderat til alvorlig hypertensjon, hypertyreoidisme, kjent overfølsomhet eller idiosyncrasy til sympatomimetiske aminer, glaukom og agitasjonsstater.& # 8221;

Likheter og ulikheter

Dextromfetamin og amfetamin (merke: Addrall) og dextroamphetamin (merke: Dexedrine) er begge stimulanter i sentralnervesystemet. De er godkjent for behandling av ADHDs & også for narkolepsi (en nevrologisk tilstand preget av alvorlig dagtid døsighet). Disse stoffene er mer stimulerende enn metylfenidat (handelsnavn: Ritalin), som ofte er det første stoffet som legen kunne administrere. Imidlertid er variasjoner i individuelle erfaringer med hvert legemiddel blitt rapportert.

Fordi de er foreskrevet

Hvis du har riktig foreskrevet og brukt, kan begge stoffene hjelpe folk med ADHD til å fokusere mer effektivt. Fordi de inneholder amfetamin, blir begge legemidlene misbrukt. Over tid kan toleranse utvikles, så vel som avhengighet, og har blitt rapportert at begge stoffene har et høyt potensial for misbruk.

Selv om mekanismen D’faktisk handling av begge stoffene er ukjent, antas det at stoffet fungerer på to måter. Det antas at stoffet varer nevrotransmittere varer lenger i hjernedelene som styrer oppmerksomheten og årvåkenheten, og antas å også øke konsentrasjonen av nevrotransmittere. Neurotransmittere er kjemikalier som sender signaler fra en cerebral celle til en & # 8217;. Å gjøre disse områdene mer aktive, kan stoffer hjelpe en person til å fokusere sin oppmerksomhet. Overraskende kan stimulanter hjelpe deg med å rolige en person med ADHD.

Former og dosering

Dextromfetamin og amfetamin (adderall) og dextroamphetamin (dexedrine) er vanligvis tatt i tabletter en gang om dagen. Imidlertid kan de også tas to ganger (eller til og med tre ganger) om dagen, avhengig av hvordan en person reagerer på stoffet. Begge stoffene er godkjent av FDA for behandling av ADHD i voksne og barn fra 3 år oppover.

Hvis legen foreskriver dextroamphetamin, vil den opprinnelige dosen ofte være mellom 2.5 mg og 5 mg per dag. Det kan være nødvendig å justere dosen gradvis, siden legen kontrollerer medisinen effektiviteten. Dosene for voksne varierer fra 5 mg til 60 mg per dag. Barn kan administreres doser som strekker seg fra 2.5 mg på 40 mg per dag. Det er forskjellige styrker og en langvarig utløsningsform, slik at dosen kan tilpasses.

Dextromfetamin og amfetaminene startes også med lav dose, vanligvis 5 mg og kan gradvis bli modifisert av legen. Maksimal daglig dose er mellom 40 mg og 60 mg per dag. Barn starter ofte med 2.5 mg om dagen og gradvis øke opp til maksimalt 40 mg per dag. Det er flere styrker og til og med en langvarig utgivelsesform, noe som gjør det lettere for legen din å finne den rette dosen for deg.

Du vil trenge en skriftlig reseptbelagte lege for å få begge medisiner.

Koste

Begge stoffene er tilgjengelige i generisk form, som er billigere enn merkede stoffer. Spør legen din og snakk med apoteket ditt for å ta den generiske skjemaet.

Bivirkninger av hver

De potensielle bivirkningene av begge legemidlene er like. Begge kan øke blodtrykket. L’økning er generelt mindre, men hvis du har blitt diagnostisert med hjerte-tilstand eller hypertensjon, diskutere risikoen og fordelene med disse stoffene med legen din.

De to stoffene kan også forårsake:

 • Diaré eller forstoppelse
 • Urin symptomer som brennende under urinering
 • Uregelmessig hjertebank eller hjerteslag
 • tørr i munnen
 • tap av Appetit
 • Vekttap
 • Redusert vekst (hos barn)
 • søvnløshet
 • Endringer i libido og impotens

I sjeldne tilfeller kan bruken av dextroamphetamin og amfetaminer (adderall) forårsake alopecia, som er hårtap på hodebunnen og andre deler av kroppen.

Advarsler og interaksjoner

Folk som tar begge stoffer, bør ta lavest mulig dose for å unngå mulig overdose.

Selv om sjeldne, kan begge legemidlene forårsake perifer vaskulopati, noe som er et problem med blodkarene i fingrene, hender, ben og føtter. Hvis fingrene begynner å føle nummen eller kulde, eller hvis uvanlige skader vises på fingrene eller føttene, kontakt lege umiddelbart.

Hvis du har en psykiatrisk sykdom eller en konvulsiv lidelse, kan disse stoffene forverre symptomene. Informer legen din i din medisinske historie før du tar et stimulerende stoff.

Destroamfetamin og L’amfetamin (adderall) kan forårsake tic motorer eller endringer i språket som ligner Torette syndrom. Endre doseringen eller overgangen til et annet stoff kan lindre noen av disse problemene.

Begge legemidlene har et høyt potensial for misbruk og # 8217; Langvarig bruk av disse legemidlene har vært assosiert med psykologisk avhengighet. Disse stoffene er kanskje ikke hensiktsmessige hvis du har en historie med rusmisbruk, og enkelte forskrifter ikke vil skrive forskrifter for personer som har hatt en historie med avhengighetsforstyrrelser. Hold begge stoffene på et trygt sted i ditt hjem.

Graviditet og amming

Dybde studier har blitt utført på hvordan en av de to stoffene påvirker gravide og deres barn. Imidlertid er det fryktet at amfetaminene, selv om det brukes på foreskrevet nivå, kan innebære risiko for å utvikle foster, for eksempel en lavere fødselsvekt eller for tidlig fødsel. C’er også risikoen for atferdsproblemer i barndommen. Mødre som ammer bør ikke ta disse stoffene. Amfetamin kan passere gjennom morsmelk og ha toksiske effekter på barn.

Anti-narkotika helligdager

Hvis du tar et stimulerende stoff, kan du eksperimentere med bivirkninger som kan inkludere tap av appetitt og vekttap. Barn kan også oppleve redusert vekst. Legen kan foreskrive A & # 8220; farmakologisk ferie & # 8221;, som er en bevisst avbrytelse av behandlingen i en viss periode og formål, som for eksempel identifisering av bivirkninger. For eksempel kan legen din foreskrive en anti-narkotika ferie for sønnen din om sommeren når skolen ikke er i økt. Alle de som tar stimulerende stoffer, bør periodisk bli revaluert for å se om stoffet fortsatt er effektivt og nødvendig.

Potensielle farmakologiske interaksjoner

Amfetaminene i begge legemidler kan negativt samhandle med mange andre stoffer.

Disse stoffene kan forstyrre virkningen av antiepileptiske legemidler, som etosiscimid, fenobarbital eller fenytoin. Narkotika kan blokkere de beroligende effektene av antihistaminer i narkotika for legemidler for allergi. Antihypertensive stoffer kan være mindre effektive i # 8217; senkende blodtrykk hvis begge legemidlene antas. C’er også risikoen for komplikasjoner hvis du tar disse stoffene for ADHD og noen antidepressiva eller antipsykotiske stoffer.

Hvis du tar en av disse stimulerende stoffene med multivitamin, jern eller fluor, kan stoffnivåer reduseres og kan ikke fungere like bra.

Hvis du tar antacida, noen antibiotika, MAO-hemmere eller protonpumpehemmere med ett av de to legemidlene, kan stoffet økes.

Hvis du er foreskrevet en av de to stoffene, må du forsikre deg om at du informerer legen din og apoteket til alle andre stoffer og benkprodukter som for tiden tar. Spør dine helsearbeidere informasjon om advarsler og bivirkninger.

Hva er det beste?

Effekten og sikkerhetsprofilene til begge legemidlene er relativt like. Men siden hver person reagerer annerledes på narkotika, kan det hende du finner at din oppmerksomhet er bedre med et stoff i forhold til # 8217;. Legen kan prøve med en medisinering og deretter med den andre, for å avgjøre hvilken som er mer effektiv.

Du kan også ha bivirkninger med et stoff som du ikke har med den andre. Du bør vite innen flere dager fra’start av et nytt stoff hvis det er effektivt og hvor godt tolererer bivirkninger.

Dextroamphetamin og amfetaminer (trenere) er mer foreskrevet enn dextroamphetamin (dexedrine), men dette betyr ikke at du ikke ville gjøre like bra eller bedre med dextroamphetamin. Pass på at legen din har din komplette medisinske historie slik at den kan formulere en informert anbefaling. Ikke nøl med å be om en annen medisinering eller en annen dose, hvis du ikke oppstår en tilstrekkelig lettelse fra symptomene med den første du prøver.