Dette er hva du prøver å ha en bipolar manisk episode

Del på Pinterest

Den bipolare lidelsen er tilstede i familien min, men jeg visste ikke da jeg hadde min første maniske episode.

Jeg var en mektig og autonom skribent og fotograf. En nattgone for livet, jeg var ikke en fremmed for sent netter. Noen ganger var jeg våken hele natten, konsentrert på en skriveoppgave. Andre ganger var jeg ute før klokka 3 for å fotografere konserter, deretter for å utdype rå bilder opp til # 8217; daggry slik at de kunne bli publisert den ettermiddagen. Jeg bodde i henhold til min tilstand, ha det gøy.

Så når den første maniacal episoden skjedde plutselig og uten varsel, tok noen dager for å innse at noe var galt.

Jeg mottok en diagnose av bipolar lidelse i 2012, og siden da fulgte jeg en streng behandling for å håndtere tilstanden. Mitt daglige liv er normalt og godt administrert. Jeg tar vare på meg selv og jeg tar medisinene mine uten feil. Hvis du ikke visste det, ville du ikke vite at jeg bor sammen med den bipolare.

Men til tross for min beste innsats, opplevde jeg Mania igjen. Hvis du ikke vet mye om konsekvensene av bipolar lidelse, er det viktig at du vet at mania ikke er hva det virker. Det er ikke en & # 8220; super høy & # 8221; eller være & # 8220; ekstremt glad & # 8221;. Mania er overveldende, skremmende og utmattende. Slik hører du en dag i livet til en bipolar manisk episode.

7 am

Lyder l’alarm. Jeg sov ikke i går kveld.

Jeg er aldri trøtt meg selv & # 8211; mitt sinn løp. Ide etter idé flyte i tankene mine, en etter den andre. Elementer jeg skal skrive. Fotografier jeg burde gjøre. Og teksten til sangene. Mange tekster av sanger, alle ansette nye betydninger.

Jeg er så engstelig. L’App Brainwave Tuner Sleep Induction på telefonen min hjelper meg vanligvis å sovne og sove, men det var ingen hjelp i går kveld. Jeg tok to doser sovende piller i løpet av natten, men kroppen min har kansellert sin effekt. Jeg er fortsatt manisk?

Jeg vet at jeg ikke savnet noen dose.

Min dose er for lav?

7: 15

Er det. Med venstre hånd tar jeg den brune flasken små hvite piller på sengen min og stram flasken med rødt vann med høyre. Jeg tar en pille og svelger min daglige dose medikamenter for hypothyroidisme, som må tas på tom mage. Mange mennesker med bipolar lidelse har også en tilstand av skjoldbrusk eller annen dobbeltdiagnose.

8 om morgenen

Jeg vil ikke spise, jeg er ikke sulten. Men mitt stoff for bipolar lidelse må tas med mat og riktig ernæring er grunnleggende, så jeg forbereder en vegetarisk omelett, skynd deg en kopp friske bær, og jeg sitter ved bordet med pillen i dag.

Alt har en fryktelig smak. Jeg kunne også tygge papp. Etter å ha kvelende måltidet, tar jeg min første av de to daglige legemidlene for bipolar lidelse sammen i halvparten av min daglige dose av fiskeolje. Jeg vasker alt med koffeinfri vann og kaffe. Jeg måtte gi opp koffein år siden fordi bipolar og koffein ikke er bra sammen.

9 am

Jeg sitter på pulten. Jeg skriver og skriver, hyperkonsentrert på mitt siste prosjekt. Ideer er mange, men neste uke vil jeg lese det og spise hvert ord, jeg er sikker.

12.00

Det er lunsjtid. Jeg er fortsatt ikke sulten. Jeg vil ha spaghetti karbohydrater, men jeg holder ikke mat som dette hjemme. Jeg legger en vegetabilsk suppe og en’salat fordi jeg vet at jeg trenger å spise.

Spise er en rutinemessig jobb. Han vet ikke om noe. Ingoio halvdel av min daglige dose multivitamin, en biotin kapsel for mitt sparsomme hår og vitamin, og fordi min siste blodprøve har vist en liten mangel. Andre piller.

12: P.M. 30

Ok, han kom tilbake til jobb. Gear endring og begynn å redigere bilder av mitt siste fotografering. Dusinvis av ideer passerer meg av sinnet. Jeg må gjøre endringer på nettstedet mitt. Jeg føler meg intens behov for å gjøre dem alle nå.

6 PM

Min mann returnerer hjem fra jobb. Jeg jobber fortsatt. Enter å chatte og jeg blir sint på avbrudd. Spør meg om jeg sov litt & # 8216;. Min mann vet at jeg snudde meg hele natten, og dette skremte det.

Forbered middag: Kylling og vill ris med grønnsaker. På en vanlig dag ville det være deilig. I dag blir det til tørt og smakløst pulver i munnen min. Jeg tar den andre av to daglige doser med narkotika for bipolar lidelse, fiskeolje og multivitamin.

Under middagen, merk hvor raskt jeg snakker, hvor fort mitt sinn fungerer.

Vet hva som skal gjøres. Pakker kofferter og får meg til å komme i bilen slik at den kan følge meg på beredskapsrommet. Jeg er redd og jeg vil ikke gå. Jeg er paranoid, overbevist om at vi vil ha en ulykke langs veien.

Den psykiatriske avdelingen er fra # 8217; en annen del av byen. For noen år siden har deres førstehjelp blitt stengt på grunn av budsjettkutt. Så nå må vi gå gjennom beredskapsrommet på byens sykehus.

Jeg synger høyt bak teltet mitt. Sykepleieren prøver å ta mine vitale organer, men jeg er for redd for å tillate det. De kaller den psykiatriske avdelingen, sørger for en seng og sørg for at ambulansen tar meg der.

10.00

Det var en lang dag. Til slutt er jeg på den psykiatriske avdelingen. Leger og sykepleiere kledd i hvitt snu meg. Lysene er så lyse. Dørene åpne og lukke, de åpner og tett lukker. De gir meg en matbit: Peanut Butter Cracker. Tørker og smakløst mat. De øker dosen med narkotika for bipolar lidelse og sender meg til sengs. Jeg vil kunne sove?

11: P.M. 30

I går kveld sov jeg ikke, men jeg er fortsatt helt våken.

Jeg nærmer seg sykepleierstasjonen og ber om en sovende pille.

1: 30 am

L’Natt sykepleier har gått for å sjekke meg hvert 20. minutt siden jeg kryper i sengen. Hvis jeg sov, var det bare i noen minutter. Hvis jeg ikke mottar en annen sovende pille før 2 am, vil du ikke la meg ta det senere, så jeg leder mot sykepleieposten.

6:30

L’Sykepleier kommer til å ta mine vitale organer og gir meg min morgendose med narkotika for L’hypothyroidisme.

jeg sov? Jeg hadde aldri sovet?

Snart vil de ringe oss til frokost. De vil servere en liten strålende sandwich til frokost tilberedt minst to timer før. Jeg vil gå til gruppeterapi, hvor vi kunne gjøre kunst. Det er kjent for å hjelpe folk med sin mentale helse. Bortsett fra dette, ikke C’det er mer å gjøre enn å se på TV. Det er så kjedelig.

Ser frem til

Bipolar Mania kan være en skummelt ting å prøve. Men den gode nyheten er at den bipolare lidelsen er herdbar. Siden jeg mottok diagnosen, fant jeg det rette stoffet og den rette dosen slik at hverdagen er helt normal.

Jeg hadde ikke en annen av disse episodene i fem år. Jeg går tidlig i seng og jeg betaler mye oppmerksomhet til søvndiagrammene. Planlegg sunne måltider for uken og aldri miste en dose med narkotika.

Den bipolare lidelsen er en Ganske vanlig tilstand, Så hvis du eller en elsket bor med en psykisk lidelse, konsoll deg selv for ikke å være alene. Bipolar lidelse kan påvirke folk fra hver sosial klasse.

Det er sant at episoder av mani eller depresjon kan komme seg tilbake etter mange år med remisjon og kan trenge å endre stoffene i et medisinsk eller sykehusmiljø. Men med tilstrekkelig behandling og et positivt perspektiv, er det mulig å gjennomføre et balansert og produktivt liv. Jeg gjør. Jeg vet at du kan gjøre det også.

Mara Robinson er en spesialist i frilansmarkedsføringskommunikasjon med over 15 års erfaring. Har skapt mange former for kommunikasjon for et bredt utvalg av kunder, inkludert dyptgående artikler, produktbeskrivelser, reklametekster, salgsmaterialer, emballasje, utskriftsmapper, nyhetsbrev og mer. Det er også en’grådighet fotografi og elsker av musikk som ofte ligger for å fotografere rock konserter a Mararobinson.com.