Det forventes en boom i kompresjonsmarkedet, til tross for mangelfull forskning

En relativt ny behandling for ømme muskler og ømme ledd som komprimerer problemområder er midt i en stor utvidelse.

Kompresjonsterapi, som bruker plagg som skjorter, leggings og strømper, forventes å fortsette å øke i popularitet gjennom 2020.

En fersk en studere fra Persistence Market Research spår at den globale kompresjonsterapiindustrien vil ekspandere med en sammensatt årlig vekstrate på 5.2 % mellom 2014 og 2020.

Studien konkluderte med at sektoren ble vurdert til 2.38 milliarder dollar i 2014, vil det øke til 3.23 milliarder dollar i 2020.

Selv om produktene selges over hele verden, domineres kompresjonsterapimarkedet av USA og Canada. Nord-Amerika bidro med 1.1 milliard dollar i 2014, omtrent 46 % av det globale markedet.

For å lære mer: hva er de beste sokkene for leddgikt? «

Effektiviteten er omstridt

Begrunnelsen bak kompresjonsterapi er enkel. Kompresjon hindrer blod i å samle seg i kroppen, noe som gir bedre blodsirkulasjon. Plagg kan designes for å påføre ulike mengder trykk for å optimalisere sirkulasjonen.

En annen teori som ligger til grunn for fordelene med kompresjonsterapi er at kompresjon reduserer vibrasjonen av musklene under aktivitet. Den vibrasjonen kan betraktes som et mildt traume, som induserer forsinket muskelsårhet. Denne behandlingen, sier talsmenn, kan til og med hjelpe mot plager som dyp venetrombose og diabetiske fotsår.

Tilhengere av kompresjonsterapi og klær hevder at populariteten til disse teknikkene øker på grunn av økningen i antall personer med diabetes, aldring av befolkningen og hyppigere idrettsskader.

Til tross for den økende populariteten er det imidlertid en debatt om effektiviteten av kompresjonsterapi.

I en uttalelse, erklærte National Athletic Trainers’ Association (NATA) at selv om mange studier har blitt utført på fordelene med kompresjonsplagg under aktiviteter, er studiene totalt sett ikke konkluderende på de faktiske fordelene.

I tillegg uttalte studien: «Utilstrekkelig refusjonspolitikk og risikoen for komplikasjoner forbundet med kompresjonsterapiapparater er noen av hovedbegrensningene for kompresjonsterapimarkedet.».

NATA bemerket at kompresjonsterapi kan forhindre overdreven muskelvibrasjoner og redusere tretthet, samt forårsake forsinket muskelsårhet.

Gadget-rapport: The New Pain Correction «

Bedrifter forsvarer produkter

Selskaper som California IntelliSkin har utviklet en patentert teknologi som bruker kompresjon for å forbedre holdning og justering ved å signalisere kjernemuskulaturen til å justere bærerens skuldre, ryggrad og kropp.

IntelliSkin-tjenestemenn sier at påstandene deres støttes av anmeldelser av forskere fra University of California, Irvine og Andrews Research and Education Institute.

En annen studere ved Saint Mary’s College i Moraga, California, fant ut at kompresjonsstrømper reduserer hjertefrekvensen under trening, laktatverdier og øker oksygenmetningen. Studioet fikk produktstøtte fra Zoot Sports, en leverandør av sportsutstyr.

Studien så på data fra 16 studenter i høyskolealder delt inn i to grupper. Den ene gruppen hadde på seg kompresjonsstrømper og den andre ikke. Forskerne analyserte deretter gruppens data under trening i moderat høyde og deretter uten høyde.

«Nøye inspeksjon og tolkning av beskrivende data tyder på en trend for flere positive effekter av bruk av kompresjonsstrømper,» sa forskerne. «Vi mener det er rimelig å konkludere med forsiktighet at kompresjonsstrømper ga noen fordeler fremfor å ikke bruke dem i denne studien. En lavere hjertefrekvens og høyere oksygenmetning, sammen med lavere laktatverdier etter trening, vil absolutt føre til bedre ytelse og restitusjon fra både én og flere dager med fysisk aktivitet med moderat intensitet. «

Studien fant ingen forskjeller i smerte mellom gruppene.

En annen studere Franske forskere fant en reduksjon på 28 % i forsinket muskelsmerter i gruppene som brukte kompresjonsstrømper etter trening. Kompresjonsstrømpegruppen akselererte også muskelstyrkegjenoppretting én dag før kontrollen.

Og mens kjendiser liker det Møt pitcherne Dillon Gee og Bobby Parnell kan bruke kompresjonsplagg for atletisk bruk, kan industriens suksess også tilskrives mer medisinsk terapeutisk taktikk.

Noen anbefaler kompresjonsplagg til sår Og diabetes. Kompresjonssokker var det også anbefales som en måte å redusere smerte for de med edderkoppårer på grunn av trykk.

Gadget-rapport: Porcupine Pills »

Løpere veier innvendig

Mens kompresjonsstrømper har vist seg å redusere benvolumet, som i dette En studie fra 2013 viste også at de ikke klarte å redusere beinplager hos løpere.

En studie av 15 fritidsløpere fant at plagene forble de samme i kompresjons- og ikke-kompresjonsstrømpegruppene.

«[sokkene] forhindret en økning i benvolum umiddelbart etter en løpeøvelse,» sa studien. «Men dette funnet ble ikke ledsaget av en reduksjon i subjektive benplager rapportert på et spørreskjema. Den praktiske betydningen og implikasjonene av disse funnene er ennå ikke fastslått. «

Foreløpig ser ikke den vitenskapelige tvetydigheten bak effektiviteten av kompresjonsterapi ut til å skade veksten i sektoren, ifølge Persistence-studien.