Det er komplisert: utvidelse av prostata og kjønn

IPB og seksuell funksjon

L’prostataforstørrelse, også kjent som godartet prostatisk hyperplasi (IPB) og erektil dysfunksjon (DE) er separate problemer. Begge stiger med alder, men en årsak problemer på badet og den andre i soverommet. Imidlertid er de to på en eller annen måte forbundet.

L’IPB oppstår når prostata er engrossed, men kreft er ikke årsaken. En manns prostata fortsetter å vokse for mye av hans voksne liv. Dette er grunnen til at mange eldre menn påvirkes av tilstanden.

Og det er manglende evne til å få eller holde en ereksjon. Det kan skyldes fysiske forhold som:

  • hjertesykdom
  • Lav testosteronnivå
  • diabetes

Det kan også skyldes psykologiske problemer.

Disse to forholdene virker ikke nødvendigvis forbundet, men noen behandlinger som lindrer IPB kan forårsake og andre seksuelle bivirkninger. D’En annen del, behandlingen av DE kan forbedre symptomene på ingrossata prostata.

Postkirugalproblemer

L’Prostataforstørrelse kan forstyrre urinering. Det kan forårsake plutselige bivirkninger, inkludert:

  • oppfordrer til å urinere
  • hyppig urinering
  • Manglende evne til å tømme blæren
  • en svak strøm av urin

Kirurgi kalt transuretral prostata reseksjon (Turp) kan bidra til å lindre disse symptomene. Menn som har denne prosedyren, opplever ofte seksuelle bivirkninger etter operasjonen;.

Mellom 50 og 75 prosent av menn eksperimenter retrograd ejakulasjon etter Turp, ifølge Harvard Medical School. Dette betyr at sperma utgitt under orgasmen kommer inn i blæren i stedet for å forlate penis. L’retrograd Ejakulasjon kalles noen ganger tørr orgasme. Det er ikke skadelig, men kan påvirke mannlig fruktbarhet.

Noen menn som gjennomgår Turp-prosedyren, lider også av Ed. Dette er ikke en vanlig sikkerhetseffekt av intervensjonen, men forekommer 5 prosent 10 noen menn.

Narkotika for L’IPB og seksuelle bivirkninger

Noen stoffer som brukes til å behandle IPB, kan forårsake vanskeligheter med å holde ereksjonen. Menn som tar alfa-blokkere som Doxazosine (Cardura) og Terazosine (Hytrin) kan vise en reduksjon i & # 8217;. Dette skyldes at alfa-blokkere slapper av muskulære blæren og prostata celler.

Inhibitorer Dell’alfa reduktase kan også forårsake e. Videre er reduksjonen av seksuell lyst en mulig bivirkning av inhibitorene til Dell’alfa-reduktase dutasterid og finasterid.

Om 3 prosent av menn som tar dutasterid (Avodert) rapporterte å ha opplevd en reduksjon i libido i de første seks månedene. Av 6.4 prosent av de som tok finasterid (proscar) har opplevd ham i det første året. Mer eller mindre 4.5 prosent av menn som tar dutasterid-tamsulosin (Jaryn) rapporterte en reduksjon i libido i de første seks månedene.

Menn som antar at disse stoffene også kan oppleve en lavere spermodell, redusert sædvolum og lavere spermbevegelse. Uønskede hendelser reduseres vanligvis med fortsatt bruk.

Behandlinger og og IPB

Narkotika Å håndtere erektil dysfunksjon kan bidra til å forbedre IPB. Har vist seg at stoffene for og under reduserer symptomene på # 8217; IPB:

  • Sildenafil (Viagra)
  • Vardenafil (Levitra)
  • Tadalafil (Cialis)

Imidlertid er de for tiden ikke godkjent for behandling av IPB.

Disse stoffene hemmer et protein som bryter en kjemikalie som kalles cyklisk monofosfatguanosin (CGMP), som øker blodstrømmen til penis. Hemmer proteinet som bryter ned CGMP, blodet til penis kan økes.

I teorien kan de narkotika øke nivåene av CGMP selv i blæren og prostata. L’økning i CGMP og blodstrømmen kan tillate blæreceller og prostata å slappe av, noe som fører til større urinstrøm.

en studere Sammenligningen av Tadalafil og en placebo viste at menn som tok på 5 milligram Tadalafil om dagen hadde en betydelig forbedring av både IPB-symptomer og de de de de de de de de de de.

I en annen rettssaken, 108 menn som har tatt 10 milligram Vardenafil to ganger om dagen viste en betydelig forbedring av prostata symptomer sammenlignet med 113 menn som tok placebo. Mennene hadde en’alderen mellom 45 og 64 og hadde en historie om BPH.

Studioet inkluderte også menn som hadde e. Resultatene viste en forbedring av symptomene på IPB og de hos menn som hadde begge forholdene.

Snakk med legen din

Legemidlene på narkotika for DE og dens evne til å lindre symptomene på Ingrossata-prostata, har kun tatt hensyn til korte tidsperioder. De undersøkte også bare forskjellene mellom narkotika for de og en placebo. Resultatene er lovende, men dataene er ikke langsiktige.

Studier har ikke fullstendig demonstrert at stoffer for DE er trygge og effektive for å behandle urin symptomer på ingrossed prostata. Tilleggstester er nødvendig for å sammenligne medisiner direkte for DE med narkotika for IPB for medisiner.

Narkotika for de og alfa-blokkere lavere blodtrykk. Hvis du tar medisiner for IPB; og og for IPB, kan legen gi deg råd til å ta dem på forskjellige tider av dagen for å unngå svimmelhet eller en sterk dråpe i blodtrykk.

Legen kan også gi råd til livsstilsendringer og øvelser som kan hjelpe deg med å forbedre tilstanden din.