Det er helserisiko for å stoppe midtpakkenes prevensjon?

Beskrivelse

Du har kanskje bestemt at det er på tide å avbryte prevensjonspiller fordi du og din partner er klar til å starte en familie. Du kan ha andre grunner til å forstyrre prevensjon, for eksempel kostnad, bekvemmelighet eller bivirkninger.

Uansett årsaken, husk denne informasjonen før du forstyrrer pakken helt.

Hvordan jobbe med prevensjonspiller

Prevensjonspiller inneholder syntetiske hormoner som ligner på hormoner som en kvinnes kropp naturlig produserer. Noen piller inneholder bare en type hormon som kalles progestic. Pillene basert på Progestin kalles ofte ofte minipilles.

Andre typer prevensjonspiller inneholder to hormoner, progestinals og østrogen. Denne typen prevensjonspille kalles ofte kombinert anticutment pille.

Begge typer piller er veldig trygge. Noen mennesker foretrekker bare minipillolaen basert på bare progestin fordi de ikke kan ta østrogen eller foretrekker å ikke ta den.

De prevensjonspilleren arbeider for å hindre graviditet på noen måter:

 • Hormoner i kombinerte prevensjonspiller kan forhindre eggstokkene i å produsere et modent egg. Denne produksjonen av et modent egg kalles eggløsning. Du kan ikke bli gravid hvis du ikke eggløser fordi det ikke er noen sædegger å gjødsle.
 • Hormonene begge i de kombinerte pillene og i minipillolen skaper en opphopning av slim på livmorhalsen. Dette slimet er klebrig og kan forhindre at sæden kommer inn i livmorhalsen.
 • Hormonene til begge piller tynn belegget av livmoren din. Uten tilstrekkelig livmorbelegg, kan et befruktet egg ikke feste og utvikle seg i et foster.

Grunner til å stoppe halvveis

Det er mange grunner til at du kanskje vil stoppe dine prevensjonspiller når du er halvveis gjennom pakken. Disse kan inkludere:

 • Vær klar til å prøve å bli gravid
 • uoverkommelige kostnader
 • L’Ulempe å ta en pille hver dag
 • Bytter til en annen type prevensjon
 • Alvorlige eller irriterende bivirkninger
 • Helse bekymringer

Effekt på menstruasjonssyklusen

De fleste medisinske eksperter og leger antyder ikke å forstyrre prevensjon i halvpakke. I stedet bør du fullføre pakken din og ikke starte en ny.

Dette hjelper kroppen din til å komme tilbake lettere til din vanlige syklus. Hvis du avbryter mellomsyklusen, eller før normal syklus, kan kroppen din ta lengre tid å nå sin normale syklus.

Videre, hvis jeg forstyrrer l’inntak av prevensjonspiller i midten av syklusen, kan du prøve kramper og spotting ikke bare to dager etter den siste pillen. Hormoner i prevensjon vil forlate kroppen din innen to dager. Når du har gått, vil syklusen din prøve å starte på nytt.

De fleste symptomene som starter etter at du har forstyrret fødselspakken med prevensjon, er bare midlertidig. Etter noen menstruasjonssykluser, bør kroppen din gjenoppta sin normale rytme og menstruasjonen kommer tilbake til normal.

Hvis periodene dine ikke var vanlige før du startet pillen, kan du fortsatt ha uregelmessige perioder. Du bør snakke med legen din dersom du ikke har en periode i xnumx-xnumx måneder etter å ha forstyrret pillen.

Andre symptomer du bør forvente

I de første ukene og månedene etter avbrudd av prevensjonen, kan du også finne følgende symptomer:

Krampe

De prevensjonspiller reduserer ofte kramper. Når disse hormonene er ute av kroppen din, kan du prøve kramper selv når du ikke bløder.

Vektøkning

Noen kvinner opplever en liten vektøkning i de følgende ukene på slutten av sin nyeste pakke. Dette er ofte et resultat av en økning i appetitten. L’Trening og et balansert kosthold kan ofte bidra til å forhindre vektøkning.

Humørsvingninger

Hormonell prevensjon hjelper mange kvinner regulere humørendringene sine. Uten hormoner kan humørendringene virke mer dramatisk og uforutsigbar.

Hvordan behandle disse symptomene

Hvis du har disse symptomene, bør du gi kroppen din tid til å takle endringer i hormonelle nivåer.

Når du har startet prevensjon, er det sannsynlig at det har vært en periode på flere måneder når du har funnet bivirkningene av prevensjon. Disse bivirkningene kan ha tatt med hodepine, vannretensjon og bryte blødning.

Nå som du ikke tar pillen, kan du ha et annet kortsiktig å håndtere flytende bivirkninger.

Kom til kroppen din tre eller fire måneder for å gå tilbake til normal etter å ha forstyrret prevensjon. Hvis bivirkningene du finner, ikke har stoppet, må du sikre en avtale med legen din. La ham få vite hva du lever og hvor lenge har du levd det.

I sjeldne tilfeller kan avbrutt prevensjon oppdage et problem som din prevensjon var midlertidig skjult.

Når skal du snakke med legen din

Før du forlater prevensjonspiller, er det nødvendig å ha en plan på plass. Det er viktig å be om doktors bidrag og forslag. Å snakke med legen din kan også bidra til å lindre bekymringer som kan presse deg til å slutte å ta piller i utgangspunktet.

Hvis du har symptomene på en blodpropp, kontakt lege umiddelbart. Disse vil inkludere:

 • hevelse på et ben eller en varm taktarm
 • Smerte eller benfølsomhet eller arm
 • Rødaktig farging

Hvis du lurer fordi du finner bivirkninger med din nåværende pille, må legen din vite og kunne foreslå en annen anticutment pille.

Hvis du er klar til å prøve å bli gravid, vil legen din hjelpe deg med å forberede deg på å snakke om en prenatal assistanseplan.

Du må også vurdere dine neste skritt for å håndtere problemene som førte deg til å begynne å ta prevensjon i første omgang.

Hvis du forstyrrer pillen, men du fortsatt vil unngå en graviditet, bør du snakke med legen din om andre prevensjonsvalg. Hvis du bruker prevensjon for å kurere akne eller A’annen medisinsk tilstand, trenger du en ny behandlingsplan på plass før forstyrrende piller.

Kjøp nå: Kjøp kondomer.