Det er fibromyalgi? Årsaker til nummenhet av bena og føttene

COS’er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en lidelse som forårsaker diffus muskel smerte, utmattelse, søvnforstyrrelser, minneproblemer og humørsproblemer. Det antas å forekomme når hjernen forsterker smertesignalene.

Symptomene har en tendens til å manifestere seg etter hendelser som kirurgiske inngrep, fysisk traumer, psykologisk traumer eller stress og infeksjoner. Kvinner er mer sannsynlig å gjennomføre fibromyalgi med hensyn til menn.

Omkring 20-35% av personer med diagnose av fibromyalgi kan advare nummenhet og prikkende til ben og føtter, som kan være et irriterende symptom for mange.

Mens fibromyalgi er en vanlig årsak til nummenhet ved bena og til føttene, er det også andre forhold som kan forårsake det.

Nummenhet og prikking

Personer med fibromyalgi kan prøve nummenhet eller prikking for ben og føtter, som også kan være tilstede i hendene eller armene. Denne nummenhet og prikking kalles parestesiog ca 1 person på 4 med fibromyalgi vil bli påvirket.

Ingen er akkurat sikker på hva som forårsaker folk med fibromyalgi Parestesi. To mulige teorier inkluderer muskelstivhet og spasmer som forårsaker muskler for å trykke på nerver.

Disse spasmene er kjent som en tilstand av kald-indusert vasospasme, hvor blodkarene i enden som føtter og hender spaser vi og lukker. Dette forhindrer at blodet strømmer mot dem og forårsaker nummenhet.

Nummenhet og prikking kan redusere og dukke opp igjen uten noen forklaring.

Andre årsaker til nummenhet og prikking

Det er en rekke grunner til at folk kunne prøve nummenhet eller prikking til fots og ben og fibromyalgi er bare en. Andre forhold inkluderer multippel sklerose, diabetes, tarsal tunnel syndrom, perifer arterier sykdom og 8217; overdreven press på nerver.

Multippel sklerose

Multiple sklerose (SM) er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Det er forårsaket av skade på myolinskjede. MS er en kronisk tilstand som utvikler seg over tid. Men mange mennesker vil ha remisjoner og konsekvenser fra symptomene.

Andre vanlige SM-symptomer inkluderer:

 • muskelspasmer
 • Tap av balanse
 • svimmelhet
 • utmattelse

Nummenhet og prikking er et vanlig tegn på MS. Det er vanligvis en av de første symptomene som fører folk fra sine leger til diagnose. Disse følelsene kan være milde eller alvorlige nok til å forårsake problemer som står eller går. I SM har tilfeller av nummenhet og prikking en tendens til å gå til remisjon uten behandling.

Diabetiske nevropatier

Diabetiske nevropatier er en gruppe nervesykdommer forårsaket av skade på nerven på grunn av diabetes. Disse nevropatiene kan påvirke noen del av kroppen, inkludert ben og føtter. Omtrent 60-70% av personer med diabetes lider av noen form neuropati.

Nummenhet eller prikking ved foten er det første symptomet for mange med nerveskader på grunn av diabetes. Dette kalles perifer nevropati. L’Nummenhet og tilhørende symptomer er ofte verre om natten.

Andre vanlige symptomer på denne perifere nevropati fra diabetes inkluderer:

 • Akutt smerte eller kramper i de berørte områdene
 • Ekstreme følelser til berøring
 • Tap av balanse

Over tid kan blærer vokse og sår på foten når skader passerer ubemerket på grunn av Dell & # 8217, nummenhet. Disse kan føre til infeksjoner, og sammen med dårlig sirkulasjon kan føre til amputasjoner. Mange av disse amputasjonene er forebyggbare hvis infeksjoner tas tidlig.

Tarsal Tunnel Syndrome

Tarsal Tunnel Syndrome er en komprimering av den bakre tibialnerven, som ligger langs innsiden av hælen. Dette kan produsere symptomer som strekker seg fra ankelen til foten, inkludert prikking og nummenhet i en hvilken som helst del av foten. Er versjonen av carpal tunnel av foten.

Andre vanlige symptomer på denne lidelsen inkluderer:

 • Smerte, inkludert plutselige og lachinating smerter
 • Sensasjon som ligner på et elektrisk støt
 • Fiery

Symptomene er vanligvis varslet ALLE’inne i ankelen og langs den nedre delen av foten. Disse følelsene kan være sporadiske eller manifestert til den plutselige. Søker for tidlig behandling er viktig. Tarsal tunnelen kan forårsake permanent skade på nerver hvis ikke behandlet i lang tid.

Sykdom i’perifere arterie

Sykdommen i’perifer arterie (pute) er en tilstand der plakettet akkumuleres i arteriene. Over tid kan denne plakaten herdes, krympe arteriene og begrense blodstrømmen og # 8217; oksygen til kroppsdeler.

Puten kan påvirke bena, som oversetter til nummenhet av begge ben og føtter. Det kan også øke risikoen for infeksjon i disse områdene. Hvis puten er ganske alvorlig, kan det forårsake kreft og ben amputasjon.

Siden puten øker risikoen for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag, bør du konsultere legen din umiddelbart hvis ett av følgende symptomer oppstår:

 • bein smerte når du går eller får trappene
 • kulde på bunnen av beinet eller foten
 • sår på tilita av føtter, føtter eller ben som ikke helbreder
 • Endre fargen på bena
 • Hårtap, langsommere hårvekst på ben eller føtter
 • Tap eller langsom vekst av føtter negler
 • Glatt skinn på bena
 • Svak eller fraværende håndledd i bena

Hvis du røyker eller har hjertesykdommer, høyt kolesterol eller hypertensjon, er puten din høyere.

Nervetrykk

Tren for mye press på nerver kan forårsake nummenhet eller prikkende følelse. En rekke forskjellige årsaker kan føre til for mye press på nerver, inkludert:

 • Avhandling muskler eller spasmer
 • Sko for stramt
 • Skader på føttene eller ankelen
 • sitter på foten din for lenge
 • Skiver gled eller herniated eller ryggproblemer som fanger en nerve og legger den under press.

I mange tilfeller kan den underliggende årsaken til presset på nerver behandles, og i mange tilfeller vil skaden på nerver ikke være permanente.

Når skal du se en lege

Hvis du fôrer nummenhet eller vedvarende eller tilbakevendende prikking for beina og føttene, bør du gjøre en avtale for å se legen din. Selv om det kan oppstå sporadisk nummenhet, kan nummenhet og vedvarende prikking være en indikasjon på et alvorlig grunnleggende medisinsk problem.

Først er en diagnose gjort, først kan starte behandlingen. Og den for tidlig behandling fører ofte til positive resultater.

Legen vil trolig drive noen tester etter å ha bedt om informasjon om andre symptomer, forhold og familiehistorie.

Hjemme behandlinger

Du bør konsultere legen din hvis du føler deg nummenhet eller prikking for ben eller føtter. Og du vil gi deg råd om det beste behandlingskurset. Det er også ting du kan gjøre hjemme for å lindre symptomene dine, som kan inkludere:

Hvile

Hvis såret forårsaket nummenhet eller smerte, kan holde seg borte fra føttene, hjelpe kroppen å helbrede uten å forårsake ytterligere skade.

Is

For noen forhold, som for eksempel tarsalunnelsyndrom eller lesjoner, kan isdannelse på det berørte området redusere både smerten og # 8217;. Ikke la en ispakke i mer enn tjue minutter om gangen.

varme

For noen mennesker, l’applikasjon av en termisk wrap på en’ufølsom område kan øke blodstrømmen og samtidig slappe av muskler. Dette kan inkludere tørrvarme av varmeplater eller våt varme av dampede håndklær eller våte oppvarmingspakker. Du kan også ta et bad eller en varm dusj.

toning

For folk som gjennomgår for mye press på nerver, L’apparatet kan bidra til å lindre dette presset og eventuell påfølgende smerte og nummenhet. Selv støtte sko kan hjelpe.

Undersøkelse

Pass på at du inspiser føttene dine for sår og blærer. Dette er viktig uavhengig av årsaken til ben eller føtter nummen eller prikking. L’Nummenhet kan hindre deg i hørselsskade, noe som kan føre til infeksjoner som kan spre seg til andre områder av kroppen.

Massasje

Massasje føttene øker blodsirkulasjonen, samt bidrar til å stimulere nerver og muskler, som kan forbedre sin funksjon.

Pediluvas

Fordyp dine føtter i Epsom Salt kan bidra til å lindre symptomene. Den er full av magnesium, som kan øke blodsirkulasjonen. Det antas at magnesium kan bidra til å behandle nummenhet og prikking og potensielt forhindre repetisjonen av disse følelsene. Du kan finne en’stort utvalg av Epsom rom her.