Det er en sammenheng mellom statiner og vitamin D?

Hvis du har et problem med høyt kolesterol, kan legen din foreskrive statiner. Dette er en klasse medisiner som bidrar til å opprettholde et sunt LDL-kolesterolnivå (& # 8220; dårlig & # 8221;) endrer måten leveren produserer kolesterol på.

Statin regnes som sikker for de fleste brukere, men kvinner, folk over 65 år, folk som drikker overdreven og folk som har diabetes, er mer sannsynlig å ha bivirkninger. Disse kan inkludere:

  • Hepatisk skade som resulterer i økte hepatiske enzymer
  • Økt blodsukker eller diabetes
  • Muskel smerte og svakhet, noen ganger seriøs

Oppdag fordelene og ulemper med Dell’bruk av statiner

Hva er vitamin D?

Forholdet mellom statiner og vitamin D er designet for å lære et par ting. For eksempel, Vitamin D Supplementation. Og et sunt kosthold har vist seg å redusere kolesterol i en begrenset forskning. Vitamin D viser også løftet om å forbedre Kardiovaskulær helse. Holder beinene sterke ved å hjelpe kroppen din til å absorbere kalsium. Hjelp musklene til å bevege seg riktig og spiller en rolle i måten hjernen din kommuniserer med resten av kroppen din.

Du kan ta vitamin D gjennom kostholdet ditt, spise fettfisk som laks og tunfisk, eggeplommer; egg og produkter basert på forsterket melk. Kroppen din produserer vitamin D, selv når huden din er utsatt for solen. De fleste voksne trenger om 800 UI (internasjonale enheter) per dag.

Hvis du ikke tar nok vitamin D, kan beinene dine bli skjøre og senere i livet, kan du utvikle osteoporose. Vitamin D-mangler er designet for en sannsynlig tilknytning til hypertensjon, diabetes, aterosklerose og kardiovaskulære sykdommer, men for øyeblikket er resultatene ikke avgjørende.

Lær effekten av en vitamin D-mangel.

Hvilken vitenskap forteller oss om statiner

Måten som statiner påvirker vitamin D-nivåer er vanskelig å definere. Forfatterne av en studere antyder at rosuvastatin statin øker vitamin D. Dette er imidlertid fortsatt gjenstand for debatt. Faktisk er CE N’er minst en annen studere Viser nøyaktig motsatt # 8217.

Andre forskere Å hevde at en persons vitamin D-nivå kan forandre seg for helt uavhengige årsaker. For eksempel kan de bli påvirket av mengden klær som en person bærer eller fra mengden sollys som en person mottar i vintermånedene.

De vanlige bivirkningene av statiner

Mens forskere samler mer informasjon, hva du kan gjøre hvis du tar i betraktning statinen eller hvis du allerede tar dem, og du er bekymret for effekten av vitamin D-nivåer? Ditt første trinn bør spørre legen din om å sjekke vitamin D-nivåene dine. Enten du antar statiner eller ikke, kan du mangle om d av noen grunner:

  • Du er mer enn 65 år gammel og huden din produserer ikke mer vitamin D som før.
  • Du er afrikansk amerikaner, eller du har mørkere hud.
  • Jobbe hjemme for ikke å ta mye sol eller dekke mye av huden når du er ute.
  • Du har en gastrointestinal tilstand som Crohns sykdom eller cøliaki.

Ta bort

Hvis du ikke tar nok vitamin D, eller hvis nivåene av vitamin D i blodet mangler, bør du vurdere integratoren for dem hvis legen din godkjenner den. Så sjekk nivåene dine regelmessig. Du kan også endre kostholdet ditt for å inkludere flere fisk og fete egg. Gjør det bare hvis disse endringene er kompatible med vedlikehold av sunne kolesterolnivåer.

Hvis du har en eksponering for solen svært begrenset, kan du øke nivåene av vitamin D som bruker mer tid i solen, men vær oppmerksom på overeksponering. Flere Britiske helseorganisasjoner De lanserte en erklæring der du foreslår at mindre enn 15 minutter, alt 8217; åpen under den britiske middagssolen, uten å ha på seg solkrem, er det en sunn grense. Fordi solen i Storbritannia ikke er den sterkeste, bør de fleste av oss bli enda mindre.