Det er en ny Twinkies frokostblanding. Hvor dårlig det er for helsen din?

Del på PinterestDet er en ny Twinkies søt snack frokostblanding. Getty bilder

  • En ny Twinkies frokostblanding forventes å komme i dagligvarebutikkens hyller denne måneden.
  • Eksperter sier at frokostblandingen kan konkurrere med ekte snackkaker om sukkerinnhold.
  • I stedet for å bytte til sukkerholdige frokostblandinger, foreslår eksperter å gi barna protein til frokost er et bedre alternativ.

De fleste foreldre ville aldri vurdert å gi barna Twinkies til frokost. Men nå tar vertinne-snackskaker et seriøst steg inn i morgenmåltider i form av Twinkies Cereal.

Post Consumer Brands og Hostess Brands nylig annonsert at det nye produktet kommer ut i dagligvarebutikkens hyller over hele landet denne måneden. Det er det siste produktet av et samarbeid mellom de to selskapene, som allerede har gitt ut Donettes og Honey Buns frokostblandinger.

Ingen overraskelse: Twinkies Cereal skryter ikke mye når det gjelder ernæring. Men hvor alvorlig det er?

Eksperter advarer om at frokostblandinger fra Twinkies kan være like usunne som klassiske gyldne svampekaker.

En bolle med sukker til frokost?

På pressetidspunktet hadde Post Consumer Brands bare gitt ut en tidlig versjon av Ernæringsfakta-etikett for Twinkies Cereal, som kan endres når produktet når kundene. Selskapet svarte heller ikke på en forespørsel om kommentar sendt på e-post.

Imidlertid er ernæringsinformasjonen lik den for Donettes og Honey Bun frokostblandinger, og gir ledetråder om hva du kan forvente av Twinkies Cereal.

Eksperter peker på sukkerinnhold som en av de største ernæringsmessige bekymringene de har med Twinkies Cereal. Den foreløpige ernæringsetiketten for Twinkies Cereal viser at en kopp krempuffs inneholder 180 kalorier og 16 gram sukker.

«Den første ingrediensen i Twinkies Cereal er dekstrose, som er sukker laget av mais, og den andre ingrediensen er bare sukker, så du spiser korn som består av mer sukker enn mel,» sa han Dr. Dyan hes, medisinsk direktør for Gramercy Pediatrics i New York City og direktør for American Council of Obesity Medicine.

Sammenlignet med et par snackkaker, som inneholder 270 kalorier og 33 gram sukker per pakke, virker Twinkies Cereal som et bedre valg for sukkerbevisste kunder. Men din mening kan endre seg når du tenker på hvor mange frokostblandinger et barn spiser til frokost i gjennomsnitt.

«Hvilket barn eller tenåring bruker bare 1 kopp frokostblanding? De fleste barn spiser fra 1.5 til 2 kopper frokostblanding i den virkelige verden, «sa han Nicole Magryta, RD, forfatter av «Feed Your Tribe: Styrke foreldre til å oppdra sterke, intelligente og vellykkede barn.«

To kopper Twinkies Cereal bringer kaloritallet til 360 og sukkerinnholdet til 32 gram – 7 gram mer enn maksimalt beløp av tilsatt sukker anbefaler American Heart Association at barn spiser på én dag.

Magryta uttrykte også bekymring for fettet i Twinkies Cereal. En kopp inneholder 7 gram fett, hvorav 6 kommer fra mettet fett. Et par Twinkies-kaker inneholder derimot 9 gram totalt fett, inkludert 4.5 gram er mettet fett.

«Ingrediensene i Twinkies Cereal og kaker gjør absolutt ingenting for helsen vår og skader den om noe,» sa Magryta. «Vi trenger ikke andre produkter som dette i hyllene til dagligvarebutikker».

Imidlertid har Twinkies Cereal én fordel fremfor kaker: den er beriket med noen vitaminer og mineraler. En kopp frokostblanding inneholder 25 % av anbefalt mengde jern, 60 % av anbefalt mengde tiamin og 10 % av anbefalt mengde niacin, vitamin B6 og sink, blant andre næringsstoffer.

Til tross for denne fordelen, ifølge eksperter, er ikke Twinkies Cereal mye bedre enn å spise de originale svampekakene til frokost.

«Å aldri gi dem mat til barna dine er det beste alternativet,» sa Hes.

Markedsføring av sukkerholdige frokostblandinger til barn

Ferdiglagde frokostblandinger er en av de høyeste kildene til tilsatt sukker i kostholdet til barn og ungdom, ifølge en 2018 studie publisert i Nutrients magazine.

Foreldre som ønsker å lede barn mot mindre sukkerholdige korn, blir møtt med svært innflytelsesrik reklame rettet mot barn.

TIL Rapport 2012 fra Rudd senter for matpolitikk & Yale University Fedme finner at kornselskaper brukte 264 millioner dollar i 2011 på å markedsføre babykorn. Frokostblandinger for barn hadde 56 % mer sukker, 52 % mindre fiber og 50 % mer natrium enn de som var beregnet på voksne.

Disse annonsene har et direkte forhold til mengden korn som barn spiser. Forskere ved Dartmouth-Hitchcock Norris Cotton Cancer Center fant at babyene var mer sannsynlig spise sukkerholdige frokostblandinger etter å ha sett reklame på TV.

«Barn har ikke de kognitive ferdighetene til å forstå hva manipulerende markedsføring gjør med dem,» sa Magryta.

Sunnere alternativer til frokost

Det er ennå å se hvordan Twinkies Cereal vil bli annonsert og om det med vilje er rettet mot barn eller ikke. I mellomtiden anbefaler eksperter foreldre å finne mindre sukkerholdige frokostblandinger å servere til frokost.

«Det finnes sunne korn, men Twinkies Cereal er ikke en av dem,» sa Hes. «Jeg elsker Cheerios, Wheat Chex, Quaker Oats Squares og Special K: de har lite sukker, de fleste har mer fiber og er forsterket».

Han rådet også til å blande en del søte korn (som Twinkies Cereal) med tre deler druenøtter eller en annen mindre søt frokostblanding for å gi barna noe av det de vil ha uten å gjøre så mye skade.

Magryta oppfordrer foreldre til å hoppe over de fleste frokostblandinger helt og i stedet starte barnas dag med stålkuttet havregryn, egg, kalkunpølse, smoothies eller toast med ricotta eller avokado.

«Jeg anbefaler mer protein og sunt fett om morgenen for å hjelpe til med å balansere blodsukkeret og føle deg mett lenger,» sa hun.

Det viktigste, ifølge Hes, er å sørge for at barna har noe å spise på begynnelsen av dagen.

«Studier viser at barn som spiser frokost gjør det bedre på skolen,» sa hun. «Så hvis alt du har er Twinkies Cereal i skapet ditt, er det bedre enn ingenting.»