Det er en kur for rosacea? Nye behandlinger og forskning

Beskrivelse

Rosacea er en betingelse for den vanlige huden som påvirker et estimat 16 millioner amerikanere, Ifølge L’American Academy of Dermatology.

For tiden er det ingen kjent kur for rosacea. Forskere prøver fortsatt å bestemme årsakene til tilstanden. De jobber også for å identifisere bedre behandlingsstrategier.

Fortsett å lese for å lære mer om noen av de nye og eksperimentelle behandlingene som er utviklet for rosacea. Du kan også få en oppdatering på funn i Rosacea Search.

Nytt stoff godkjent

I de senere år har den amerikanske mat- og narkotikaadministrasjonen (FDA) blitt lagt til ALLE’liste over narkotika godkjent for behandling av rosacea. Mer nylig, i 2017, den godkjent L’bruk av hydrochlin oximetazolina krem ​​for å behandle vedvarende ansiktsrødhet forårsaket av rosacea.

FDA har også godkjent andre behandlinger for rosacea, inkludert:

 • Ivermektin
 • Azelainsyre
 • Brimonidine
 • Metronidazol
 • sulfacetamid / svovel

Ifølge en 2018 Gjennomgang, Studier tyder på at noen antibiotika, beta-blokkere og lasere eller lysterapi også kan bidra til å lindre rosacea symptomer.

Din anbefalte terapeutiske tilnærming vil variere avhengig av de spesifikke symptomene du har. Snakk med legen din for å lære mer om behandlingsalternativer.

Eksperimentelle behandlinger til studien

Flere eksperimentelle behandlinger for rosacea blir utviklet og testing.

For eksempel er Secuinumab et stoff som brukes til å behandle psoriasis, A’annen hudtilstand. EN Klinisk eksperimentering er for tiden på vei for å finne ut om det også kan være effektivt for behandling av rosacea.

Forskerne er også studere Den potensielle bruken av TimeLol-legemidlet som en behandling for rosacea. Timolol er en type beta-blokkering som brukes til å behandle glaukom.

C’er også et søk pågår på nye tilnærminger til laser eller lysterapi for å administrere rosacea.

For eksempel er forskere i Frankrike og Finland evalueringen En ny type laser for behandling av rosacea. Etterforskere i USA er studere En kombinasjon av lysfølsomme kjemikalier og lysterapi.

For å lære mer om eksperimentelle behandlinger for rosacea, snakk med legen din eller besøk Kliniske studier.gov. Legen din kan hjelpe deg med å kjenne de potensielle fordelene og risikoen for deltakelse i kliniske studier.

Tilnærming oppdatert til Rosacea-klassifiseringen

Eksperter tradisjonelt klassifisert Rosacea i fire subtyper:

 • Rosacea erythematothelangiectasica innebærer varme flushes, vedvarende rødhet og synlige blodårer eller # 8220; edderkoppårer & # 8221; i ansiktet.
 • Papulo-Popolitan Rosacea innebærer rødhet, hevelse og papler eller pustler som ligner ansiktet på ansiktet.
 • FIFICE ROSACEA innebærer tykkere hud, dilaterte porer og fremspring i ansiktet.
 • Øyet rosacea treffer øynene og øyelokkene, forårsaker symptomer som tørrhet, rødhet og irritasjon.

Men i 2017 rapporterte ekspertkomiteen i National Rosacea Society at dette klassifikasjonssystemet ikke gjenspeiler den nyeste forskningen på Rosacea. Ved hjelp av mer oppdaterte søk, har komiteen utviklet seg Nye standarder.

Mange mennesker utvikler ikke den tradisjonelle distinkte subtypene av rosacea. I stedet kan folk manifestere symptomer på flere undertyper samtidig. Deres symptomer kan også endres over tid.

For eksempel kan du utvikle flampasjoner eller vedvarende rødhet som det første symptomet på rosacea. Deretter kan du utvikle papules, pustler, tykkere hud eller øye symptomer.

I stedet for å dele rosacea til forskjellige undertipier, fokuserer oppdaterte standarder på ulike tilstandsegenskaper.

Rosacea kunne bli diagnostisert hvis en vedvarende ansiktsrødhet er utviklet, en fortykket ansiktshud eller to eller flere av følgende funksjoner:

 • Spyling
 • Papules og pustler, ofte kjent som kviser
 • Dilated blodkar, noen ganger kjent som & # 8220; edderkoppårer & # 8221;
 • Øye symptomer, som rødhet og irritasjon

Hvis du utvikler nye symptomer på rosacea, fortell legen din. I noen tilfeller kan de gi råd til endringer i behandlingsplanen.

Lenker til andre forhold

Ifølge en nylig forskning kan ulike medisinske forhold være vanligere hos mennesker med rosacea, sammenlignet med den generelle befolkningen.

En nylig å gjennomgå Utført av Ekspertkomiteen i National Rosacea Society har oppdaget at hvis du har rosacea, kan du være mer utsatt for:

 • Høyt blodtrykk
 • Høyt blodkolesterol
 • Dysfunitet av’koronar arteria
 • leddgikt
 • Gastrointestinale sykdommer, som celiac sykdom, Crohns sykdom, ulcerøs kolitt eller syndrom av’irritabel tarm
 • Nevrologiske forhold, som Parkinsons sykdom, Alzheimers sykdom eller multippel sklerose
 • Allergiske forhold, for eksempel matallergi eller sesongbasert allergi
 • Noen typer kreft, som skjoldbruskkreft og basalcellehudkreft

Videre forskning er nødvendig for å bekrefte disse potensielle forbindelsene og forstå forholdet mellom rosacea og andre medisinske forhold.

Å lære mer om disse forbindelsene kan hjelpe forskere til å forstå årsakene på foten av rosacea og identifisere nye behandlinger.

Det kan også hjelpe eksperter å forstå og håndtere risikoen for andre helsemessige forhold hos mennesker med rosacea.

Hvis du er bekymret for risikoen for å utvikle høyt trykk, høyt kolesterol eller andre medisinske forhold, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å forstå og administrere ulike risikofaktorer som kan gjøre en forskjell.

L & # 8217;

Videre forskning er nødvendig for å forstå hvordan Rosacea utvikler og identifiserer de beste strategiene for å klare det. Forskere fortsetter å utvikle og teste nye behandlingsalternativer. De jobber også med å perfeksjonere metodene som brukes til å diagnostisere, klassifisere og administrere rosacea.