Det er blodblått og andre myter på kroppen din

Hold deg informert

Mange vanlige myter på helse start fra ærlige misforståelser. Imidlertid kan separeringsfakta fra fiksjon bidra til å gjøre mer intelligente valg om helsen din, fra det vanlige forkjølelsen til en nasal blødning. Her er hva du trenger å vite.

Myte # 1: Mitt blod er blått?

Fra overflaten av huden kan blodårene se ut som en intens blå eller til og med lilla. Men dette er ikke en «8217; indikasjon på blodfarge i årene dine. Blodet ditt er faktisk rødt. Den blå skyggen av blodårene dine har mer å gjøre med måten øynene dine absorberer og ser fargen i forhold til selve blodet i blodet.

Oksygenivået i blodlegemer bestemmer lysstyrken på rød farge. Blodet pumpet direkte fra hjertet er rik på oksygen og strålende rød. Når blodet sirkulerer i kroppen og oksygenet blir fjernet fra vevet, blir blodet mørkere. Av denne grunn har blodet som vender tilbake til hjertet og lungene ofte et mørkt rødt utseende. Men det er aldri blå.

Myte N. 2: Jeg må drikke 8 glass D’vann om dagen?

Denne myten har blitt savnet mange ganger, men det er fortsatt et vedvarende forslag til helse. Det kan være forankret i gode intensjoner: Vannet er viktig for kroppens daglige funksjoner. Imidlertid er kroppen din en godt innstilt maskin som gir deg mange signaler før du noen gang dehydreres.

Også, vannet som tar på en gitt dag kommer fra mange steder, ikke bare fra briller D & # 8217;. Frukt og grønnsaker inneholder vann, så vel som andre drinker som te, kaffe og juice. Husk at det er sunnere å drikke vann i stedet for sukkerholdige drikker.

I motsetning til mettet fett, kalorier eller natrium, vann, har vann ikke en formell anbefalt daglig verdi. Lytt til kroppen din. Når du er tørst, ta en drink, helst vann. Mengden vann du bør drikke, avhenger av din fysiske aktivitet, kostholdet ditt, din vekt, helseproblemer og til og med fra hvor du bor.

Myte # 3: Jeg kan eliminere giftstoffer?

Svette er den naturlige klimaanlegget i kroppen din, ikke dets toksinfjerningssystem. Når du har varm, frigjør kroppen din vann på overflaten av huden din. Man hånden at vannet fordamper, bidrar til å avkjøle kroppen og forhindrer overoppheting.

Svette er hovedsakelig vann. En meget liten del av væsken består av salt, karbohydrater, proteiner og andre mineraler i kroppen din.

Svette inneholder ikke giftstoffer. Nyrene og leveren er designet for å filtrere og fjerne toksiner fra kroppen din. Dette inkluderer tungmetaller og narkotika. Du bør ikke indusere svette for å eliminere giftstoffer fra kroppen din. Dette kan være farlig, selv dødelig. Kroppen din er designet for å fjerne toksiner uten din hjelp.

Myte nr. 4: En vaksine vil gi meg viruset som skal hindre?

Denne myten er født av en vanlig misforståelse om hvordan vaksiner fungerer. Vaksiner inneholder svake eller døde virusstammer. En gang injisert i kroppen din, stimulerer viruset kroppens immunsystem for å bekjempe viruset spesielt. Det er ikke en «8217; ekte infeksjon, fordi det svekkede eller døde viruset enkelt er inneholdt av immunforsvaret ditt. Du kan fortsatt finne noen mindre symptomer, som feber.

Når imitasjon eller lavkvalitets infeksjon, er ferdig, har kroppen din opprettet en & # 8220; Memory & # 8221; virus. Hvis du går inn i fremtiden, kommer du i kontakt med vivo-viruset, vil immunsystemet være i stand til å forsvare deg selv og beseire viruset. L’Komplett immunitet fra en vaksine kan ta flere uker. Hvis du er utsatt for viruset før den perioden er gått, kan du fortsatt bli syk. Dette skyldes at kroppen din ennå ikke har utviklet immuniteten. Men vaksinen alene gjør deg ikke syk.

Myte # 5: Går ut i kulde kan gjøre meg syk?

Det er sant at tilfeller av kulde og influensa kommer til toppen i vintermånedene. Men dette har ikke mye å gjøre med den eksterne temperaturen. Germs gjør deg syk, ikke tid.

For å bli syk må du komme i kontakt med bakterier eller virus. Lavt utvendige temperaturer presser folk på innsiden;. Tilstedeværelsen av flere mennesker gir flere muligheter for å spre bakterier. L’tørr luft som kommer fra sentrale varmesystemer gjør det også lettere for virus og bakterier som overlever lengre, inn i nesegater og starter en infeksjon i Nasal.

Med andre ord, kaldt påvirker atferd som kan føre til sykdommen, men kulden gjør deg ikke syk.

Myte # 6: Hvis jeg svelger gummi, vil det forbli i magen i 7 år?

Hvis denne myten var sant, ville mange mennesker ha tatt bak en PO & # 8216; i mer vekt fra gummiinntatt gummi. Heldigvis er denne myten falsk. Ditt fordøyelsessystem kan ikke bryte ned tannkjøttet i måten den kan mate, men kroppen din vil ikke ha problemer med å gå gjennom magen og fordøyelseskanalen og ut gjennom en tarmbevegelse.

Hvis du engasjerer et stort stykke gummi eller mange gummistykker på kort tid, kan gummien blokkere fordøyelseskanalen, men det er usannsynlig å skje. Det er best å forhindre at kur, så sørg for at du spytter gummien i stedet for å svelge den når du kan.

Myte # 7: Barbering gjør den mørkere og tykkere regrow?

Første gang du barberte armhulene eller ansiktet, var håret sannsynligvis tynt og tufts. Over tid vokser de håret opp litt og tykkere og grovt. Dette er resultatet av hormonelle endringer som skjedde da du begynte å gjenopplive under puberteten, ikke ved å barbere seg selv.

Sannheten er at barbering ikke returnerer det mørkeste eller tykkere håret. Hvis håret etter barbering er tykkere, er det fordi barbering gjør at spissen av håret rødmet.

Hvis du plutselig blir mer hår eller hår på steder der du aldri hadde hår før, fikser du en avtale med legen din. Denne hårveksten kan være et tegn på et grunnleggende medisinsk problem.

Myte # 8: De sprukne eller knitrende leddene vil forårsake leddgikt?

Knekken av knoklene kan irritere folket rundt deg, men det vil sannsynligvis ikke forårsake leddgikt. Rundt 54 prosent av amerikanere praktiserer denne støyende vanen, men Undersøkelser Vis at de menneskene ikke lenger er sannsynlig å utvikle leddgikt på grunn av det.

Myte # 9: Spisefett eller stekt mat kan forårsake akne?

Foreldrene dine kunne ha ba på å slutte å spise pizza som hevder at ungdoms akne ville ha blitt forverret, men de hadde feil. Fat mat har ikke nesten ingen effekt på # 8217; utseendet til huden din. Imidlertid kan noen matvarer forverre risikoen for akne.

Karbohydratrike meieriprodukter og matvarer kan utløse akne, men den samme forbindelsen kan ikke sies for fettstoffer. Hvis du jobber i et fettete miljø, som et kjøkken med frites, kan fettoljer holde seg til huden og forårsake blokkering av hårsekkene. Dette kan fremme veksten av det hvite hodet eller forverre akne.

Myte # 10: Jeg burde vippe hodet til # 8217; tilbake for å stoppe en glødning fra hans nese?

Blod fra nesen starter ofte med blodkarene på forsiden av nesen, og vipper deretter hodet til # 8217; tilbake vil ikke stoppe blødningen;. Faktisk kan du ende opp med å svelge blod, noe som er veldig ubehagelig.

Hvis du har blodet fra nesen, sett deg rett og bøyd litt fremover. La blodet komme ut mens du strammer neseborene i minst 10 minutter. Dette vil oppmuntre naturlig koagulasjon. Hvis du har tilgang til en kald pakke, bruk en på nesen og kinnene eller på baksiden av nakken. Etter 10 minutter, frigjør grepet på neseborene. Hvis blødningen fortsetter, en klemme nesebor igjen til blødningen er stoppet.

Les videre: Hvor mye av hjernen vår bruker vi? & # 8211; Og andre svar på spørsmål »

Bunnlinjen

Oppriktig misforståelser kan spre seg til Stain D’olje. Disse mytene er vedvarende fordi mange av oss har vokst ved å lytte til uttalelsene, og de har utvilsomt akseptert dem. Hvis du er i tvil om helse råd, snakk med legen din. Kan gi deg mer oppdatert informasjon og kilder.