Det bor et virus i halsen din som kan skumme hjernen din P

De milliarder av bakterier som lever på og i kroppen vår, samlet referert til som det menneskelige mikrobiom, ser ut til å påvirke alle aspekter av vår fysiske og mentale helse. Det er også et menneskelig virom. Lite er kjent om samlingen av virus som naturlig bor i kroppene våre, men de ser også ut til å påvirke en svimlende rekke helsemessige forhold og atferd.

Et virus som normalt påvirker ferskvannsalger, forårsaker for eksempel mindre kognitiv svikt ved kolonisering av mennesker, en studere nettopp publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences antyder.

«Det er flere og flere studier som viser at mikroorganismer i kroppen din har mer innflytelse enn noe noen ville ha spådd, og dette kan være noe i den retning,» sa artikkelens seniorforfatter, James Van Etten. en etablering ved University of Nebraska -Lincoln-patolog som først identifiserte viruset, kalt ATCV-1-kloroviruset, for mer enn 30 år siden.

Relaterte nyheter: Enterovirus D-68 kan utløse type 1 diabetes «

Spor av klorovirus ATCV-1, ofte funnet i ferskvannssjøer, ble funnet i svelgprøvene til over 40 % av studiedeltakerne. Frivillige som hadde spor av viruset i halsen presterte litt dårligere på kognitive funksjonstester enn de som ikke hadde det, selv om det ikke var noen forskjeller i utdanning eller alder som kunne forklare de lavere skårene.

Spesielt de hvis vattpinner viste spor av viruset presterte dårligere på tester av visuell prosessering og visuell motorhastighet.

Musemodeller støtter den bisarre oppdagelsen

Til støtte for funnene deres, eksponerte forskerne musene for kloroviruset ATCV-1 og så at ytelsen deres i kognitive tester ble dårligere. Hos mus brøt viruset gjennom blod-hjerne-barrieren og endret aktiviteten til noen gener i hjernen. Gener påvirker nevrotransmittere, inkludert dopamin, så vel som betennelse.

Forskere kan ikke direkte måle folks respons på viruset, men forskere hadde tidligere funnet bevis på viruset i en post mortem menneskelig hjerne, sa medforfatter Dr. Robert Yolken, professor i pediatri ved Johns Hopkins University School of Medicine. Healthline.

Finn ut: tarmbakterier vil gjøre babyen din til en overvektig voksen? «

«Vi begynner egentlig bare å finne ut hva noen av disse agentene vi har med oss ​​kan gjøre. Det er begynnelsen, tror jeg, på en annen måte å vurdere smittestoffer på, ikke midler som kommer inn og gjør mye skade og deretter forsvinner, som ebolaviruset eller influensaviruset. Dette er litt den andre enden av spekteret. Dette er midler som vi har båret rundt på lenge og som kan ha subtile effekter på vår kognisjon og atferd, sa Yolken.

Noen parasitter kan forårsake endringer i atferd

Resultatene er merkelige, men ikke helt enestående. Toxoplasma gondii-parasitten og noen herpes simplex-virus kan også påvirke kognitiv funksjon.

Lær mer om toksoplasmose »

«Det som er annerledes enn det vi fant er at [kloroviruset ATCV-1] er noe vi ikke ville ha mistenkt faktisk ville ha noen effekt på mennesker eller dyr,» sa Yolken.

Mens viruset er vanlig i innsjøer, handler det ikke bare om å infisere svømmere og båtfolk. Hvis det var så enkelt å samle viruset, ville det ha dukket opp et helt annet bilde av effektene, ifølge Van Etten.

Når forskerne setter sammen hvordan viruset overfører til en menneskelig vert, kan de også utforske hvordan de kan samle mikrobiomet og viromet for å hjelpe til med å kontrollere vanskelige forhold som kognitiv tilbakegang.

«Det peker oss i en retning for å se om vi kan forbedre folks kognisjon, deres oppførsel, ved å endre sammensetningen av mikrobiomet deres,» sa Yolken.