Dermatitt forsømmelse: Symptomer, risikofaktorer og mer

Oversikt over forsømmelse dermatitt

Dermatitis neglettera (DN) refererer til en tilstand av huden som oppstår på grunn av mangel på hygiene. Også kalt dermatose forsømmelse, dette er bare en type dermatitt.

Vaske huden er viktig for din generelle helse. Ikke bare renser du bakteriene og fettet, men et tilstrekkelig bad fjerner også døde celler og andre agenter som kan akkumulere på huden. Når du ikke bader tilstrekkelig i lang tid, kan DN forårsake skaleringsakkumulering.

Til tross for de bekymrende fysiske egenskapene til DN, er det ekstremt herdbart. For noen mennesker, bare å gjenopprette for å bade tilstanden er riktig løst. Andre kan trenge Dell’hjelp av benkprodukter for å fjerne overflødig hud. Til tross for enkel behandling er det viktig å konsultere en hudlege (dermatolog) for en korrekt diagnose for å sikre at symptomene ikke er forårsaket av en annen tilstand.

Dermatose »

Hva er symptomene?

Kroppen din krysser hudcelleomsetningsprosessen rundt hver 30. dag. Når nye hudceller dukker opp, de gamle tilgivelsene. Dødsferdighetsceller elimineres ofte naturlig gjennom daglig vask.

I DN kan hudceller samle seg.

De generelle symptomene på DN inkluderer:

 • Skalaer som ligner cornflakes
 • hyperpigmentering
 • Stædige skalaer som holder seg til huden

Bilder

Hva er årsakene til forsømmelse dermatitt?

DN Scaly Markers er en kombinasjon av:

 • bakterie
 • Corneocytter (celler som utgjør den ytre delen av epidermis)
 • Jorden
 • Sebum (olje)
 • svette

DN er hovedsakelig forårsaket av mangel på hygiene. Imidlertid kan presise årsaker være mer komplekse enn enkel hud som vaskes på riktig måte.

Selv om DN er en type dermatitt, er det ikke en av de vanligste former. Den samme dermatitt-termen refererer til hudbetennelsen. Dette kan manifestere seg i form av rødhet, utslett eller skalaer på huden. Dermatitt er vanlig og har en rekke årsaker, inkludert allergier (eksem) eller kjemisk følsomhet (kontakt dermatitt).

Det som gjør DN forskjellig fra andre former for dermatitt, er at den lett kan forhindres og kontrolleres. I noen tilfeller kan alderen, familiehistorien og underliggende sykdommer (som L & # 8217, HIV) spille en rolle i dermatitt. Imidlertid er DN forhindret og behandlet med A’tilstrekkelig hygiene.

Risikofaktorer

Kroniske funksjonshemninger: Kronisk funksjonshemning er en god risikofaktor for DN. Å ha en fysisk funksjonshemning kan gjøre badet og den mest utfordrende grunnleggende skrubben, spesielt i områder av huden vanskelig å nå.

Alder: DN er mer vanlig hos eldre mennesker på grunn av en nedgang i selvhjelp. Selv kirurgi, terapier mot kreft og L’Immobilitet er risikofaktorer.

Følsom hud: Personer med sensitiv hud kan også være mer utsatt for DN. Når huden din er følsom, kan du overse vasking av noen områder for å unngå irritasjon. Denne mangelen på vask kan forårsake den fremtredende squamous akkumuleringen i tilfeller av DN.

Trauma: En bevisst mangel på vask kan også forekomme hos personer som nylig har hatt noen form for traumer. For eksempel kan en ulykke eller nylig kirurgi forhindre tilstrekkelig vask på grunn av en kritt eller generell ubehag.

Psykiske helsemessige forhold: DN har også blitt observert hos visse betingelser for mental helse som kan kompromittere selvhjelp, for eksempel schizofreni.

Hvordan dermatitt forskerdi er diagnostisert?

DN er diagnostisert av en hudlege, en type lege som er spesialisert på hudsykdommer. De kan være i stand til å diagnostisere DN på grunnlag av en fysisk vurdering. Din kliniske historie vil også bli diskutert, inkludert mulige barrierer for den personlige hygiene. Alle disse faktorene er viktige i diagnose av dermatitt som utvikler seg fra uaktsomhet i hudpleie, i motsetning til andre former for dermatitt.

Legen din vil også hjelpe deg med å avgjøre om symptomene dine er forårsaket av DN eller A & # 8217, en annen tilstand. En prøve kan tas fra huden og analysert (hudbiopsi).

Behandlingsalternativer

Når DN har blitt diagnostisert, kan du finne den enkle tilstanden å håndtere andre hudproblemer. De milde tilfellene av DN kan behandles bare ved å vaske de slankede hudområdene. Et rent håndkle er å foretrekke for en luff. Det kan hende du finner at bare å gni de berørte områdene du vil begynne å umiddelbart forbedre symptomene på DN. I følge Online dagbok av dermatologi, L’Friksjon skapt ved å gni med såpe og en klut kan betydelig forbedre hudforholdene i noen uker.

L’Denatured Alkohol er A’annen behandlingsalternativ. Voksene eller padsene med isopropylalkohol kan bidra til å eliminere kutane utbrudd uten å forårsake smerte.

De mest alvorlige tilfellene av DN kan ta mer enn på badet med såpe og vann. I tillegg til daglig vask kan legen anbefale et keratolytisk middel, som Salicyl eller glykolsyre. Disse bidrar til å tynne huden for å fjerne stædige skalaer. Selv om benkeløsninger er tilgjengelige, kan legen foreskrive sterkere formler hvis disse produktene ikke virker.

En guide for å ta vare på huden din »

Outlook

DN-avbestilling kan ta noen måneder. Når DN er en gang diagnostisert, er DN ganske enkelt og økonomisk å bli behandlet. Hvis noen flekk på huden begynner å eksile eller blø, må du kanskje kontakte legen din for å behandle en mulig infeksjon.

De Online dagbok av dermatologi Rapporterer at DN-tilfeller øker i USA. Dette kan tilskrives alle’aldring av den store befolkningen i babybommen. Dessverre, selv DN er undervurdert fordi tilstanden ofte utveksles for noen og # 8217; andre. Seborrheic dermatitt, psoriasis og atopisk dermatitt kan forveksles med DN. Derfor er en korrekt diagnose fra en dermatologen fortsatt grunnleggende. DN Awareness kan også bidra til å forhindre feil diagnose.

Forebygging

Daglig vask kan forhindre DNs retur. Du kan bidra til å forhindre DN i deg selv og dine kjære:

 • Daglige bad
 • Vask alle områder av huden
 • garantere en tilstrekkelig selvhjelp etter operasjonen;
 • ta en omsorgsperson
 • Registrering av familiemedlemmets hjelp
 • Bruker parfymefrie vaskemidler