Dermabrasion: Formål, prosedyre og risiko

Cos’det er dermabrasion?

Dermabrasion er en eksfolierende teknikk som bruker et roterende verktøy for å fjerne de ytre lagene i huden, vanligvis på ansiktet. Denne behandlingen er populær blant folk som ønsker å forbedre utseendet på huden deres. Noen av betingelsene som kan behandle, inkluderer tynne linjer, solskader, akne arr og uregelmessig konsistens.

Dermabrasion oppstår i # 8217; kontor av en dermatolog. Under prosedyren vil en profesjonell numme huden med anestesien før de fjerner de ytre lagene i huden. Dette er en poliklinisk prosedyre, noe som betyr at du kan gå hjem for å gjenopprette etter behandling.

Det er flere benk-topp enheter som simulerer prosessen med rengjøring og eksfoliering av profesjonelle behandlinger. Disse krever generelt mer tid til å produsere de ønskede utjevningseffektene av profesjonell dermabrasion og vanligvis ikke når de komplette effektene.

Hva er grunnene til å få dermabrasion?

Dermabrasion fjerner de skadede eksterne lagene i huden. Dette avslører nye lag av hud som virker yngre og glatt.

I tillegg til å gi et yngre utseende, kan dermabrasion også hjelpe med å behandle:

 • Kvise-arr
 • aldersmerker
 • tynne rynker
 • Precancerous hudpunkter
 • Rinofima, eller rødhet og tykt lær på nesen
 • Kirurgi arr eller skade
 • Solskade
 • tatoveringer
 • Ikke-ensartet hudfarge

Dermabrasion er bare en av de mange behandlingene for disse forholdene. For eksempel, fremgang i laser teknologi gjør laser tatovering fjerning raskere og enklere. Snakk med dermatologen din fra alle behandlingsalternativer for din spesifikke tilstand.

Noen hudforhold kan hindre at legen utfører dermabrasjon, inkludert inflammatorisk akne, tilbakevendende herpesrehabilisasjoner, strålingsbrann eller brannskader fra brannsår.

Du kan ikke engang være i stand til å motta dermabrasion hvis du har tatt medikamenter med en bivirkning som thinters huden. Og legen kan ikke anbefale dermabrasion hvis hudtonen er naturlig veldig mørk.

Hvordan jeg forbereder seg på dermabrasion?

Før behandling vil legen gjennomgå en fysisk undersøkelse, vil undersøke din medisinske historie og vil diskutere dine risikoer og forventninger. Informer legen din om eventuelle rusmidler du antar, inkludert benk og kosttilskudd.

Du må kanskje avbryte # 8217; antagelsen fordi de kan øke risikoen for blødning eller negativt mørk huden. Fortell legen din dersom du har tatt Isotretinoin (Accutane) i # 8217; i fjor.

Legen vil også råde deg til å røyke i noen uker før og etter behandling. Røyking forårsaker ikke bare den for tidlig hudalderen, men reduserer også blodstrømmen til huden og senker helbredelsesprosessen.

Legen din vil også gi deg råd om deg på & søndag eksponering. For mye eksponering for solen uten A’tilstrekkelig beskyttelse to måneder før dermabrasion kan forårsake misfarging av huden. Du vil også bli bedt om å unngå solens eksponering mens huden din helbredet og å bruke solkrem hver dag en gang helbredet.

Legen kan også råde deg til å bruke følgende før dermabrasion:

 • Antivirale legemidler: Bruk før og etter behandling dermabrasion for å hindre virusinfeksjoner
 • Oral antibiotika: Dette forhindrer en bakteriell infeksjon på 8217, som er spesielt viktig hvis du har akne
 • Retinoid Cream: Avledet av vitamin A, bidrar denne krem ​​til å fremme helbredelse

Vi anbefaler også å organisere et passasje til hjemmet etter prosedyren. Posthumes av # 8217; anestesi kan gjøre det farlig å kjøre.

Hva skjer under dermabrasion?

Typen anestesi du har under dermabrasion avhenger av’behandlingsenheter. Legen din vil generelt foreskrive deg den lokale anestesien. Noen tilfeller kan imidlertid be om sedasjon for å hjelpe deg med å slappe av eller føle seg trøtt. Noen ganger i prosedyren kan administreres L’generell anestesi.

Under behandlingen vil en assistent holde huden spenningen. Legen vil flytte en enhet som heter Dermabrader på huden. Dermabrader er en liten motorisert enhet med en grov overflate.

På store hudplaster vil legen bruke en sirkulær dermabrader, mens på mindre poeng, som hjørnene i munnen, vil den bruke en med et lite tips. Legen din kan behandle store deler av lær flere økter.

Umiddelbart etter prosedyren, vil legen dekke området behandlet med en våt dressing. De endrer vanligvis denne dressingen til en avtale neste dag.

Hva skjer etter dermabrasion?

Legen din vil gi deg komplette instruksjoner for hjemmepleie på hvordan du endrer medisiner, hvordan du dekker det behandlede området og hvilke produkter som bruker. Du kan forvente å gå tilbake til jobb om lag to uker.

Etter dermabrasion er huden din typisk rosa og hovent og kan virke som brennende eller prikkende. Huden kan eksile en klar eller gul væske eller skorpe under helbredelse. Det vil ta omtrent tre måneder fordi huden din helt helbreder og rosa fargestoffer.

Hva er komplikasjonene forbundet med dermabrasion?

Risikoen forbundet med dermabrasion er de samme som de som er forbundet med andre kirurgiske prosedyrer. Inkluder blødning, infeksjon og allergisk reaksjon Alle’anestesi.

Noen spesifikke risikoer for dermabrasion inkluderer:

 • Akne breakouts
 • Endringer i hudtonen
 • Dilaterte porene, vanligvis midlertidig
 • tap av fregner
 • rødhet
 • utslett
 • opphovning

Selv om sjeldne, utvikler noen mennesker overdreven eller cheloid arr etter behandling med dermabrasion. I disse tilfellene kan noen steroidmedisiner bidra til å myke arr.

Følg alltid legen din råd og delta i oppfølgingsavtaler som anbefalt. Det viktigste er delikat med huden din. Unngå å bruke aggressive vaskemidler eller hudpleieprodukter og unngå å gni eller klemme huden. Legen din kan råde deg til å bruke en tett fuktighetsgivende salve som vaselin. Det er også veldig viktig å unngå å eksponere huden til solen under helbredelse. Når huden din er helbredet, bruk solkremet hver dag.