Derfor er det viktig å overvåke symptomene på kronisk urtikaria

Beskrivelse

Du kan ofte finne deg selv frustrert av det faktum at leger ikke identifiserer en underliggende årsak til din kroniske idiopatiske urtikaria (CIU). CIU kan vare måneder eller til og med år, prikket med utbrudd av pruriginøse og smertefulle eller urticaria blåmerker.

For å identifisere den beste måten å behandle symptomer, kan du vurdere ideen om å holde en dagbok for symptomer. Kontinuerlig overvåking om omstendighetene rundt utvinningen din, kan du få en bedre forståelse for hvordan du holder symptomene på CIU under kontroll.

Her er fordelene med en dagbok med symptomer når du har CIU og noen forslag til å komme i gang.

Identifiser de potensielle utløsningsfaktorene som gjør CIU verre

En diagnose av CIU innebærer at det ikke er noe notat årsak. & # 8220; idiopatisk & # 8221; Det betyr at en sykdom manifesterer seg spontant eller av ukjent opprinnelse. Du kan imidlertid identifisere visse utløsere.

En utløsende faktor er alt som forverrer dine elveblest, slik at de øker i antall eller alvorlighetsgrad. Vanlige utløsere å søke etter:

 • Være i kontakt med kjæledyr eller kjæledyrhår
 • direkte eksponering for solen
 • insektbitt
 • stress og angst
 • Ekstrem varm eller kald
 • virusinfeksjon
 • kraftig trening

Bruk din dagbok til å skrive ned hvis du har funnet en av disse utløserne før en epidemi. På denne måten kan du unngå dem i fremtiden og redusere symptomene på CIU.

Sjekk om medisinen din fungerer

Selv om et stoff forbedrer symptomene, kan det ikke fullføre dem helt. Derfor er det viktig å bruke en dagbok for symptomer for å holde styr på antallet og alvorlighetsgraden av utbruddene som oppstår etter å ha antatt stoffet.

I stedet for å stole på minnet, vil du kunne avgjøre om stoffene dine virkelig har en effekt.

Identifiserer sikkerhetsvirkningen av narkotika

En symptom dagbok kan hjelpe deg med å holde oversikt over dine potensielle bivirkninger av stoffene dine. De potensielle bivirkningene av antihistaminer, for eksempel, kan inkludere:

 • tørr i munnen
 • hodepine
 • tåkesyn
 • døsighet

Kontroller informasjonen som følger med behandlingen for å lære om andre spesifikke bivirkninger av den medisinen. Alvorlige bivirkninger oppstår, kontakt legen din for å diskutere alternative alternativer.

Bestemmer om dietten kan spille en rolle

Selv om du er offisielt ikke allergier, kan du oppdage at kostholdet ditt spiller en rolle i flammene dine. Hold styr på hva du spiste kan hjelpe deg med å vite mer om de mulige forbindelsene mellom hva du spiser og når symptomene oppstår.

Noen mennesker med CIU kan vurdere spesielle dietter, for eksempel et antihistamin diett eller en diett for pseudoallergeni eliminering. I dette tilfellet, inkludere detaljer på # 8217; matinntaket i dagboken din vil være spesielt kritisk for å forstå hva som fungerer for deg.

Gjør kommunikasjon med legen din enklere

Det kan være enkelt å glemme detaljene på hvordan symptomene dine har vært nylig når du snakker med legen din. I stedet for å føle seg forvirret når legen din stiller spørsmål om din CIU, bringer dagboken din med deg til avtaler.

Å ha et opptak av symptomens historie, vil hjelpe legen din til å bestemme den beste handlingen som skal gjennomføres. Vil også hjelpe legen din til å bestemme om du må endre eller justere medisinene dine.

Start med din Symptom Dagbok

Hvis du er interessert i å holde en dagbok for symptomer, men du ikke vet hvor du skal begynne, bør du vurdere muligheten for å spore følgende informasjon i hvert element:

 • Mat du spiste
 • potensielle utløsende faktorer som du har blitt utsatt for
 • Narkotika du har tatt
 • Antall elveblest
 • Gravity of the Hives

Hvis du foretrekker å overvåke symptomene dine Digitalt, kan du bruke teknologien til å hjelpe deg med å bli organisert. Du kan bruke alt, fra et Word-dokument til en «8217 spesialisert app som Flaredown, gratis. Opplev forskjellige moduser eller apps for å se hva som fungerer best for deg.

Ta bort

Legen din vil etter hvert bestemme det beste behandlingskurset for deg. Men en dagbok med symptomer kan hjelpe deg med å få kontroll og sørge for at legenes beslutning er basert på fullstendig og nøyaktig informasjon. Husk å regelmessig konsultere legen din for å diskutere resultatene dine og tilpasse din tilnærming om nødvendig.