Depressive sovetabletter: sunt eller usunt?

Det er mulig at sosiale medier har skapt, navngitt og kringkastet en ny kvasi-medisinsk tilstand?

Tusenvis av tweets, innlegg, memer og reposter er nå dedikert til temaet «depressive naps».

Og i den trendy, ofte uærbødige verdenen til Twitter og Facebook, har praksisen fått en «alle gjør det»-karakteren.

«3 depresjonslurer på en dag og det er ikke engang 5,» skrev Sinsoaked.

«Jeg tror jeg tok alle de depressive lurene mine,» la @teenytrees til.

«Jeg bruker dagen min på å ta depressive lur,» la @alunktothepast til.

«Jeg har depresjon, så alle lurene mine er berettiget, k?Kommenterte @katiekatemmett.

Hvem tar en lur akkurat?

Ideen om «depressive naps» begynte på sosiale medier, og er mye spredt av tenåringer og unge voksne.

For å forstå hvem som bruker sosiale medier mest, er det nyttig å se på Nielsen studio som analyserte data fra 9000 smarttelefon- og 2300 nettbrettbrukere i USA.

Studien fant at Gen Xers bruker mer tid på sosiale medier enn millennials. Men ikke mye.

Gen Xers tweeter, sjekk Facebook, LinkedIn, Pinterest og andre sosiale medier i gjennomsnitt 6 timer og 58 minutter per uke, omtrent 40 minutter lenger enn millennials brukte på sosiale medier.

Baby boomers, derimot, registrerer 4 timer og 8 minutter i uken.

«Depresjonslur og depressiv søvn er ikke kliniske termer,» sa Jennifer Martin, PhD, FAASM, president for American Sleep Medicine Foundation. «Hypersomni [overdreven søvn i løpet av dagen] forekommer i en undergruppe av deprimerte pasienter. Det kan være at selve depresjonen har en annen underliggende biologi. Hypersomni er mer vanlig, for eksempel hos pasienter med sesongbasert depresjon enn hos ikke-sesongmessige «.

Et alvorlig tema

Med all den sosiale media-snurren, sarkasmen og humoren rundt depresjonslurer, og mangelen på kvalifiserte medisinske bekreftelser, ville det være lett å avfeie lurrelatert dataprating som unnskyldninger for å ikke effektivt håndtere livets utfordringer.

Ødelagt av et nylig brudd? Du lider av hjernetåke? Du kan ikke fortsette det arbeidsprosjektet?

Ta en lur. Kall det en depresjonslur, og voila, umiddelbar legitimitet.

Imidlertid kan disse foraktfulle, spøkte lurene om depresjon også dekke over risikoatferd og underliggende medisinske problemer.

Søvneksperter og forskningsinstitutter anerkjenner og validerer sammenhengen mellom søvn og depresjon, og observerer at utilstrekkelig søvn negativt påvirker kognitiv ytelse, humør, immunfunksjon, kardiovaskulære forhold, vekt og metabolisme.

Martin la til at napping ikke er universelt bra eller dårlig, og bemerket at noen kulturer regelmessig avbryter for ettermiddagslurer.

«Lupper kan være bra hvis de er en del av en persons søvnplan, men dårlige hvis de kompenserer for utilstrekkelig søvn om natten,» sa han.

Forskning – Forskning av Sleep Foundation indikerer at depresjon og søvnproblemer kan gå hånd i hånd. Studiene deres indikerer at søvnløshet er vanlig blant personer med depresjon og personer med søvnløshet har ti ganger større risiko for å utvikle depresjon enn de som sover godt.

På sin side er personer som har problemer med å falle eller holde seg i søvn, samt de som har urolige netter, mer utsatt for å utvikle depresjon.

Sosiale medier og depresjon

Med den raske og vedvarende økningen i bruken av sosiale medier, undersøker forskere den mulige sammenhengen mellom hyppig eller overdreven bruk av sosiale medier og depresjon.

University of Pittsburgh School of Medicine målt hvor mye tid per dag 1788 voksne mellom 19 og 32 år engasjerte seg på sosiale medier.

De fant ut at jo mer tid de bruker på sosiale medier, jo mer sannsynlig er det for en person å utvikle søvnproblemer og depresjon.

«En søvnspesialist kan hjelpe personer med depresjon å finne ut om søvnløshet eller en annen søvnforstyrrelse bidrar til følelsen av søvnighet på dagtid og behov for å ta en lur,» sa Martin. «Søvnighet kan også være forårsaket av søvnapné, som også er vanlig hos personer med depresjon».

Siden bruken av sosiale medier har vokst raskt de siste årene og studier indikerer en sterk sammenheng mellom bruk av sosiale medier og søvnforstyrrelser, er det sannsynlig at temaet vil bli studert videre i fremtiden.

På det tidspunktet, hvis depresjonsluren ble observert av fagfolk i kliniske situasjoner, ikke bare som en trend i sosiale medier, kunne den også undersøkes.

For øyeblikket ser det ut til at depresjon er en sosial lidelse på jakt etter en medisinsk forklaring.

Hvis du bruker lur for å unngå å være produktiv, bør du vurdere situasjonen og ta skritt for å endre den.

Deborah Serani, PsyD, psykolog og forfatter av «Living with Depression», foreslo at du spør deg selv hva du unngår og hvor ofte du tar lur.

«Hvis det er kronisk oppførsel,» sa han, «så begynner vi å bekymre oss».

Hvis du er avhengig av sosiale medier, kan Michael J. Breus, PhD, alias Sleep Doctor, rådet deg til å lade mobilenheten utenfor soverommet slik at du ikke hører det surre midt på natten.

Han anbefalte også å slutte å bruke sosiale medier en time før du legger deg og ikke sjekke sosiale medier midt på natten.

Hvis du tar for mange lur og bekymrer deg for å være deprimert, kontakt en søvnspesialist for evaluering og behandling, ikke Twitter-feeden din.