Depresjonssymptomer: Vanlige tegn for å se etter

Oversikt over depresjon

Mens alle føler seg trist fra tid til annen, er den store depresjonen veldig forskjellig. Den store depressive lidelsen eller klinisk depresjon gjør at du føler følelser av tristhet, ensomhet eller tap av interesse for de tingene du en gang har likt. Når disse følelsene forekommer i mer enn to uker, kan legene diagnostisere denne store depressive lidelsen. Disse symptomene indikerer at du må se etter profesjonell hjelp. Snakk med legen din dersom du har symptomer som kan indikere depresjon.

Vanlige symptomer på depresjon

Depresjonssymptomer kan variere. De kan manifestere seg annerledes enn person til person. Men for de fleste mennesker påvirker symptomene på depresjon sin evne til å utføre daglige aktiviteter, samhandle med andre eller gå på jobb eller gå på skole. Hvis du lider av depresjon, kan du ofte oppleve mange av følgende:

Tristhet

Det vanligste symptomet på depresjon er en følelse av tristhet eller tomhet som varer i mer enn to uker. En person kan beskrive dette symptomet som en følelse av & # 8220; fortvilelse & # 8221;. De kan tro at livet ikke vil bli bedre og at dette intense nivået av tristhet vil vare for alltid. Hvis denne følelsen varer mer enn to år, er det kjent som distremi. Dette er en slags kronisk depresjon der en persons humør er konstant lav.

Ubrukelighet

Fortsett følelser av ubrukelighet, feil eller impotens, følger ofte tilstanden. Folk har en tendens til å fokusere på personlige mangler eller tidligere konkurser. De skylder ofte når livet deres ikke går som de ønsker. Tenåringer som lider av depresjon, rapporterer vanligvis følelser av ubrukelighet. Kan rapportere å føle seg misforstått og begynne å unngå interaksjoner med andre.

Irritabilitet

Depresjon kan få folk til å føle seg lett frustrert eller sint, selv for små eller ubetydelige problemer. Dette refererer ofte til en person som opplever nivåer av spenning og tretthet som gjør det vanskelig å møte dagen. Menn og kvinner kan vise symptomer på irritabilitet forskjellig L’en fra’andre. Kvinner rapporterer ofte å føle seg sint om gangen og deretter i tårer i den neste. Menn kan virke flyktig eller aggressivt på grunn av deres depresjon. Tradisjonelle mannlige roller i samfunnet kan også bety at en mann viser irritabilitet til ikke å kunne «være sammen» 8221; Og overvinne depressive symptomer.

tretthet

Personer med depresjon lider ofte av mangel på energi eller føler seg trøtt hele tiden. Små oppgaver, som å ta en dusj eller komme opp fra sengen, kan virke som om de trenger mer innsats enn du kan samle inn. Tretthet kan spille en rolle i andre symptomer forbundet med depresjon, som for eksempel avholden og apatien og # 8217;. Du kan føle deg overveldet for tanken på en innsats eller gå til det åpne.

Skyld

Depresjon er ofte et resultat av kjemikalier ubalansert i hjernen. Imidlertid kan folk som lider av depresjon i stedet skyldes selv for deres symptomer. Uttalelser som & # 8220; Jeg kan ikke gjøre noe riktig & # 8221; O & # 8220; Alt er min feil og bli normen for deg.

Gråt staver

Folk som lider av depresjon kan finne seg gråt ofte uten en åpenbar grunn. Å gråte staver kan være et symptom på post-partum depresjon, som kan forekomme i en kvinne etter fødsel.

Apati

Deprimerte mennesker mister vanligvis interesser eller slutter å føle deg fornøyelse i aktiviteter som en gang hadde hatt det, inkludert sex.

Angst

L’Angst er en følelse av overhengende ruin eller fare, selv når det ikke er en forsvarlig grunn. Depresjon kan gjøre en person alltid føler seg engstelig. En person kan si at han er konstant spent, men ikke C’Det er en direkte trussel eller en identifiserbar kilde for denne spenningen.

Rastløshet

Med depresjon kan de manifestere agitasjon og rastløshet, inkludert rytmen, L’manglende evne til å stå stille eller klemme hendene sine.

Konsentrasjon

Deprimerte mennesker kan ha problemer med å huske, opprettholde konsentrasjon eller ta avgjørelser. Tretthet, følelser av ubrukelighet eller følelse & # 8220; ufølsom & # 8221; De kan forvandle beslutningsprosessen til en vanskelig tale for å fullføre. Venner eller familiemedlemmer kan diskutere spesifikke datoer eller hendelser, men du kan ikke huske noen få øyeblikk etter grunn av mangel på konsentrasjon. Denne manglende evne til konsentrasjon kan føre til å trekke seg tilbake i en deprimert person.

Ta ut

Mange deprimerte mennesker er ute av verden. De kan isolere seg selv, ikke svare på telefonen eller nekte å gå ut med venner. Du føler at du var / # 8220; ufølsom & # 8221; og at ingenting vil gi deg glede.

Søvnproblemer

Det er sannsynlig at folks søvnvaner endres på grunn av depresjon. Kan ikke være i stand til å sovne eller sovne. De kan våkne opp i midten av natten og ikke gå tilbake til å sove i det hele tatt. Du kan sove i lange perioder og finne at du ikke vil komme deg ut av sengen. Disse symptomene fører til tretthet at ytterligere symptomer på depresjon kan forverres, for eksempel mangel på konsentrasjon.

Spis for mye eller tap av appetitt

Depresjon kan ofte føre til mangel på interesse for mat og vekttap. I andre mennesker fører depresjon til å spise for mye og for å øke vekten. Dette skyldes at en person kan føle seg så frustrert eller ulykkelig å vende seg til mat som et middel for å unnslippe sine problemer. Imidlertid kan overskudd av mat føre til en vektøkning og vise deg lave energinivåer. Mangelen på mat kan også få deg til å ha lave nivåer av energi og føles svak.

Selvmordstanker

Tenk eller fantaserer om døden er et seriøst tegn som må adresseres umiddelbart. Ifølge Mayo Clinic er selvmordstanker vanlige symptomer hos eldre menn. Pleie folk kan i utgangspunktet ikke merke denne tanken og passere symptomene på en persons depresjon når psykisk helse knyttet til en alder av 8217 år;. Imidlertid er depresjon og fremfor alt selvmords tanker aldri normale følelser.

Hvis du eller en kjære person du tenker på å skade deg, kontakt lege umiddelbart. På beredskapsrommet kan en lege hjelpe deg med å ta vare på mental helse til disse følelsene er plassert.

Fysisk smerte

Fysiske symptomer kan også forekomme, for eksempel kroppsmerter, hodepine, kramper og fordøyelsesproblemer. Mindre barn med depresjon rapporterer vanligvis symptomer på fysisk smerte. De kan nekte å gå på skole eller oppføre seg spesielt klebrig på grunn av bekymring for deres smerte og smerter.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

  • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
  • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
  • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
  • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Kilder: Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Og Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester

Konklusjon

Når du lider av depresjon, er det å behandle symptomer ikke noe du enkelt kan overvinne. Du kan rett og slett ikke komme unna og & # 8221; å føle seg bedre en dag. I stedet kan behandling av depresjon be om deltakelse i psykoterapi eller legemiddelinntaket. Disse behandlingene (eller en kombinasjon av disse behandlingene) kan hjelpe deg å føle deg bedre. Hvis du manifesterer symptomer på depresjon, snakk med din primære omsorgsleder eller en psykisk helsepersonell.