Depresjon under graviditet: Slik mottok jeg hjelp

Noen ganger er det ikke det du føler, men det du ikke føler.

Del på Pinterest

Jeg vil aldri glemme dagen jeg hørte om å være gravid.

Luften var tung, til tross for været som var uvanlig frisk. Himmelen var dekket. Ettermiddagen søtsaker holdt familien min på sjøen i stedet for på stranden, og jeg tilbrakte ettermiddagen til å drikke øl og bryte ned østers fordi, for familien min, var det en viktig dag: det var min datters barnehage diplom.

Selvfølgelig, da jeg kom på kiddie-og dalbane, tenkte jeg ikke på det. Jeg klatret med utålmodighet i tråd med min baby jente og # 8217; vi rode & # 8211; To ganger & # 8211; Før du drar til svingene. Jeg vendte meg rundt Super Himalaya lenge før jeg visste at ombord C’det var et barn.

Men rundt 9 av den kvelden har ting endret seg. Alt ble forandret.

Fordi etter noen få blå måner bestemte jeg meg for å ta en graviditetstest … og det var positivt. Jeg visste at min lille familie på 3 ville snart bli en familie på 4 personer.

Min mann og jeg var euforisk. Min sønn var planlagt. Vi prøvde å tenke på det i mer enn 12 måneder, og økonomisk var vi klare. Huset vårt var klart.

Vi visste at han ville fylle våre hjerter og vår familie, men noe var galt. Jeg var glad fordi jeg burde vært, ikke fordi det var det jeg følte meg.

I utgangspunktet legger jeg mine bekymringer til side. Datteren min fødte gikk ikke som forventet: # 8217; Amming var en utfordring, og jeg hadde en alvorlig postpartum depresjon (PPD).

Det tok meg mer enn et år å se det ordspråklige lyset. Som sådan trodde jeg at min frykt var nettopp dette: frykt. Jeg kunne ikke feire fordi jeg var redd.

Men mine følelser har aldri vinket.

Jeg følte meg fraværende. Fjern.

Min depresjon var ikke preget av en «8217; bølge av følelser, det var preget av deres mangel.

Når legen ikke kunne finne hjerteslag til min første prenatalavtale, var jeg ikke trist. Jeg var ambivalent.

Selv etter å ha funnet hjerteslag, virket situasjonen surrealistisk. Da magen min vokste opp, mine følelser nr. Ikke c’det var ingen sammenheng mellom meg og barnet jeg tok med meg. Jeg var ikke festet. Og en overveldende følelse av frykt forbrukte meg.

Jeg var sikker på at noe kunne (og det ville være) gått galt.

Den gode nyheten er at, med fremdriften av graviditet, har mitt humør endret seg. Men dårlig nyhet er at en positiv forandring ikke nødvendigvis har vært. Tomheten jeg følte først var full, men mitt hjerte var ikke glad: det var tungt.

Jeg var trist, motløs og irritabel. Jeg har utmattet tålmodighet og # 8217; energi.

Jeg unngikk de sosiale utflukter fordi jeg var «8220; utmattet & # 8221;. (Tross alt tok jeg vare på to.) Jeg jobbet på Casaccio. Jeg er en forfatter og i mine mørkeste øyeblikk, forvirrer tankene sammen. Ord har mistet mening og verdi.

Hjemme snakket jeg med mannen min eller unngikk det. Jeg gikk til sengs klokken 8 fordi jeg var og # 8220; trøtt & # 8221;.

Graviditet ga meg en unnskyldning for å lukke. Og de ydmyke oppgavene har blitt en utfordring.

Jeg tilbrakte dager uten dusjing. Mange morgener & # 8220; Jeg glemte & # 8221; å vaske tennene mine eller vaske ansiktet mitt.

Disse tingene har selvsagt forverret seg. En tanke, A’handling eller en’andre og jeg ble sittende fast i en ond sirkel av tristhet og avsky av meg selv.

jeg skammet meg. Her var jeg velsignet med et annet sunt barn, og jeg var ikke glad. Noe var (fortsatt) veldig galt.

Selvfølgelig, nå vet jeg at jeg ikke bare er.

Sekund Verdens Helseorganisasjon, 10% av gravide kvinner lider av prenatal depresjon (også kalt perinatal eller antemartum depresjon), postpartum depresjon eller en annen type lidelse i’humør, som angst eller doc.

Og mens PPD er den vanligste, er symptomene på pre- og postpartum depresjon svært like. Begge er preget av tristhet, konsentrasjonsproblemer, følelser av fortvilelse eller ubrukelighet og en generell følelse av tap.

Angst, søvnløshet, hypersonnia og selvmordstanker kan også forekomme.

Heldigvis fikk jeg hjelp.

Etter måneder med kamp i stillhet ringte jeg min psykiater og jeg innrømmet at jeg ikke var bra, og jeg gjenopptok mine medisiner. Vi jobbet sammen for å finne en dosering som passer for meg og mitt barn ikke født, og selv om antidepressiva ikke er fri for risiko og # 8211; Du vet lite om effektene av disse stoffene på fosteret & # 8211; Jeg kan ikke ta vare på barna mine uten å ta vare på meg selv .

Hvis du sliter med et stemning før eller etter levering, kontakt Postpartum Support International på nummer 1-800-944-4773 eller send en tekstmelding & # 8220; start & # 8221; på nummer 741-741 for å snakke med en kvalifisert konsulent Krisen tekstlinje.

Kimberly Zapata er en mor, forfatter og supporter av mental helse. Hans arbeid viste seg på flere steder, inkludert Washington Post, Huffpost, Oprah, Vice, Foreldre, Helse og Scary Mommy & # 8211; å nevne noen få & # 8211; Og når nesen ikke er begravet i arbeidet (eller i en god bok), bruker Kimberly sin fritid i gang Større enn: sykdom, En ideell organisasjon som tar sikte på å styrke barn og unge voksne som sliter med psykiske helsemessige forhold. Følg kimberly opp Facebook eller Twitter.