Depresjon og skilsmisse: hva du kan gjøre?

Livet etter skilsmisse

Tilpass til livet etter at en skilsmisse kan ta fra noen få uker til mange år. I løpet av denne tiden kan du prøve en rekke følelser. Du kan også være mer mottakelig Under visse forhold, inkludert posttraumatisk stressforstyrrelse, depresjon og ulike fysiske forhold.

Depresjon som oppstår på grunn av traumatiske hendelser i livet som skilsmisse er forskjellig fra klinisk depresjon. Det kalles Dell’tilpasning eller situasjonsdepresjon. Både klinisk depresjon og situasjonsdepresjon manifesterer seg på lignende måter.

I noen mennesker kan depresjon etter skilsmisse manifestere seg med andre atferd, for eksempel:

 • Ignorerer ansvaret
 • unngå familie og venner
 • Utvidet ytelse på jobb på grunn av mangel på konsentrasjon
 • streve

Hvis du finner en av disse oppføringene eller føler deg deprimert etter skilsmisse, snakk med en konsulent som kan gi deg råd til en linje D’handling eller foreslå et støttetettverk.

Symptomer på depresjon

De fleste forbinder tristhet til depresjon. Tristhet er bare en av de mange symptomene på depresjon. Andre vanlige symptomer i klinisk og situasjonsdepresjon inkluderer:

 • Et tap av appetitt
 • Et tap av interesse for aktivitetene du likte tidligere og hobbyer
 • Søvn eller søvnløshetsforstyrrelser
 • irritabilitet
 • utmattelse
 • Gråt staver
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Følelser av fortvilelse og pessimisme, så vel som en følelse av tapt verdighet
 • selvmords tanker og til og med forsøk

En diagnose av depresjon krever at minst fem av disse symptomene er tilstede.

Menn og kvinner opplever depresjon annerledes. Depresjon hos kvinner manifesterer seg ofte som tristhet, ubrukelighet og skyld. Depresjonssymptomer hos menn går fra’irritabilitet og vanskeligheter med å sove på binge drikking eller alle narkotikabruk. Generelt er kvinner mer sannsynlig å oppleve depresjon etter skilsmisse sammenlignet med menn. Men menn er mindre sannsynlig å snakke åpent om deres depresjon.

Når skal du se en lege

Hvis du har selvmordsanker, ring Nasjonal selvmordsforebygging Lifeline på 800-273-Talk (8255). Det kan være lettere å snakke om dine følelser til en person som ikke dømmer og du ikke vet på telefonen enn til en person du kjenner. Denne personen kan hjelpe deg med å overvinne tanken på å overgi deg selv.

Ring legen din for å gjøre en avtale hvis du har depresjonssymptomer i mer enn to uker. Når du forbereder deg på avtalen, ta en venn med deg hvis du trenger støtte. Notater dine viktigste symptomer og ta denne listen med deg. Også, noterer noen narkotika eller kosttilskudd du tar.

Legen din kan foreskrive:

 • antidepressiva
 • Anti-angst narkotika
 • Psykoterapi

De kan også anbefale:

 • Art-terapi
 • Alternative behandlinger, som akupunktur eller masseterapi
 • Avslapping teknikker som yoga eller en sports leksjon

Pre-eksisterende depresjon og skilsmisse

Risikoen for at et skilt par er To ganger høyere Hvis en partner har en form for mental ubehag, som klinisk depresjon. Hvis begge parterne deler et lignende nivå av psykisk ubehag, er de mindre sannsynlig å skille seg fra.Det er mulig at de er mindre sannsynlig å skille seg fra fordi de forstår bedre og kan forholde seg til helseproblemer i helsen til den andre.

Et forhold mellom to personer som lider både mentalt ubehag, er mer utsatt for skilsmisse i forhold til et forhold mellom to personer som ikke opplever psykisk ubehag. Dette har presset seg forskere Å konkludere med at eksisterende psykisk ubehag kan føre til skilsmisse.

Forslag til styring av post skilsmisse depresjon

Se etter hjelp

 • Se etter hjelp hvis du føler deg deprimert. Snakk med legen din, men evaluerer også sjansen til å snakke med venner og familie eller bli med i en støttegruppe.

Skilsmisse gjelder ikke bare partnere. Det påvirker også barna til folk som skilner seg, det bredeste kjente nettverket og familievenner. Å ha et støttetettverk under denne prosessen er viktig.

Du vil ha mange følelser og prosessere dem kan ta mye energi. Dette kan få deg til å føle deg mer sliten enn vanlig. Her er noen forslag til å gjennomføre en gjenopprettingsbane:

Skriv til en dagbok.

Selv om du har et støttetettverk, er det god praksis å merke dine tanker. Du trenger ikke å holde deg selv. Hvis du trenger en lukking av noe slag, bør du vurdere å skrive et brev til din ex-ektefelle som en annen måte for å eliminere dine følelser på. Du trenger ikke å sende dem brevet.

Trene hver dag.

Trene selv når du ikke føler det som det. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis det fra 20 til 40 minutter med rask tur tre ganger i uken bidrar til å lindre symptomer på depresjon.

Spis sunt.

Du kan bli tiltrukket av mat eller alkohol mer enn vanlig. Hold sunne matvarer. I stedet for å spise usunn eller alkohol mat, behandle sunne snacks, som mørk sjokolade.

Pamper.

La deg bli bortskjemt ved å lage et langt uavbrutt bad eller se på en velværefilm. Hvis du har barn, organiser A’nå eller to av baby sitter, så du har tid til å gjøre det.

Godta hjelp.

Du kan ha mindre energi i denne tilpasningsperioden. Hvis folk tilbyr å hjelpe deg med å forberede måltider, i # 8217; observere barna eller i husholdningsarbeid, svar på ja. Du kan returnere favoritten senere.

Sosialisere.

Å være i nærheten av folk kan være L’Det siste du vil gjøre, men kan hjelpe deg med å takle følelsene du prøver. Tilbring tid med folk som kan lytte, men er også villige til å hjelpe deg med å endre staten D & # 8217, Soul når det er nødvendig.

Søvn.

Depresjon øker Risikoen for søvnløshet og søvnløshet, i sin tur øker risikoen for depresjon. Hvis du har problemer med å sovne, vedtar den en nattrutine som hjelper deg med å roe kroppen din og sinnet, hvordan du tar en kopp kamille, bade eller dusj eller les en bok. Unngå å bruke elektroniske skjermer fordi de kan hindre deg i å sovne.

Ta bort

Du vil få mange følelser og tanker å bli behandlet etter skilsmisse. Du kan overvinne det og finne en ny normalitet uten din ektefelle. Fikse små mål hver dag hjelper.

Ikke gi opp er det viktigste. I dagene da ingenting ser ut til å fungere, minner du om at det kommer verdt det. Ta utgangspunktet for de kommende dagene.