Depresjon og sinne: Det er en forbindelse?

Beskrivelse

Alle føler seg sinne på et tidspunkt i deres liv. Disse øyeblikkene er generelt kortsiktige. Noen ganger kan anger imidlertid vedvare. Langsiktig sinne kan være et symptom på depresjon. Forskere De fant en forbindelse mellom følelser av raseri og depresjon. I en fil Forrige 1998 studie, Forskerne som observerte mennesker med depresjon, bemerket at en tredjedel også opplevde plutselige episoder av sinne.

Symptomer på sinne og depresjon

Angst er en følelse av at du ofte forsvinner etter en kort periode. Symptomene inkluderer:

 • Akselerert hjerterytme
 • Økt blodtrykk
 • sinne
 • aggressiv oppførsel

Depresjon er en konstant følelse av dyp tristhet eller fortvilelse som varer i uker eller mer. Symptomene på depresjon kan inkludere:

 • sinne
 • Følelser av forvirring, tristhet eller fortvilelse
 • Ekstremt vekttap eller vektøkning
 • Tap av interesse for de tingene du vanligvis liker
 • tap av energi
 • Uforklarlig smerte og muskelsmerter (dvs. skyldes ikke en ulykke eller trening)
 • tanker om å skade deg eller avslutte livet ditt

Folk som opplever sinne og depresjon kan undertrykke deres følelser av sinne. Alternativt kan de være mer sannsynlig Å vise din vrede gjennom aggresjonen eller til og med vold mot en elsket, som en ektefelle. Søk etter umiddelbar nødhjelp hvis du begynner å fantasere om skade deg selv eller noen andre.

Jeg må se en lege?

Kontakt legen din hvis du tror du kan lide av depresjon eller hvis du føler deg vedvarende følelser av raseri. De kan bidra til å avgjøre om du opplever noe som vil gå bort alene eller hvis du trenger en ekstra behandling. Angst kan også være et tegn på andre fysiske eller psykiske lidelser. Se legen din er den eneste måten å finne ut.

Når du går til legen din, må du sørge for at du tar en liste over alle dine bekymringer, slik at du ikke glemmer noe. Legen vil derfor diskutere eventuelle endringer i din livsstil. De vil stille spørsmål om dine relasjoner, på jobb, på familien og på noe annet som kan påvirke humøret ditt. Legen din vil vite om dine følelser ser ut til å skje bare en gang av og til, eller hvis du er sint hver eneste dag. Være åpen med legen din og svar på deres spørsmål sannferdig. Jeg er der for å hjelpe deg og trenger å vite alt som kan forårsake din sinne.

Legen din vil også ønske å kjenne din familiehistorie for å se om noen i nærheten av deg har en historie om lignende symptomer.

Behandling for sinne og depresjon

Hvis legen din mener at sinnepisodene dine er løsnet av situasjoner eller bestemte personer, kan behandlingsforslag inkludere holde seg borte fra hva de episodene utløser. Legen din kan foreslå endringer i livsstil som pusteøvelser du kan gjøre hvis du begynner å føle deg sint. Legen kan også råde deg til å gå ut for å ta en pusteaktig D & # 8217, frisk luft eller gjøre en rask tur for å frigjøre ditt sinn. Disse tingene kan hjelpe deg med å kontrollere din sinne og avlede tankene dine fra hva # 8217; forårsaket først.

Hvis du beviser sinne kontinuerlig i to uker eller mer, og det ser ikke ut til å forsvinne enkelt, må du prøve flere behandlinger. Legen din kan råde deg til å se en mental helse terapeut. De kan jobbe med deg for å administrere og forstå din sinne. De kan også hjelpe deg med å håndtere depresjon.

Hvis du lider av depresjon, kan legen foreskrive narkotika. Du må kanskje prøve forskjellige stoffer eller doser før du finner en behandling som fungerer for deg. Vær tålmodig og ikke avbryt stoffinntaket uten å snakke med legen din først.

Outlook

Hvis du tror at du har problemer med å sjekke sinne eller depresjon, er det vanskelig å gjøre livet vanskelig, ikke håndtere det alene. Del dine bekymringer med pålitelige venner og familiemedlemmer og legen din. Praktiske øvelser for å lindre stress og ta alle medisiner som er foreskrevet av legen.

Det er ingen kur mot depresjon. Men med de riktige verktøyene og støtten, kan du klare symptomene dine.

Administrer din depresjon og sinne

I tillegg til å følge behandlingsplanen foreskrevet av legen, er det ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å administrere symptomene dine.

Finn noen til å snakke med: Å snakke med pålitelige venner eller familiemedlemmer kan hjelpe deg med å forstå hva du føler. Du kan også foretrekke å snakke med folk som du ikke er i nærheten av. Mange støttegrupper er tilgjengelige. Legen din skal kunne gi deg råd om en.

Legg til øvelse til din daglige rutine: Det kan være vanskelig å føle seg motivert til å trene når du er deprimert, men The # 8217; trening kan bidra til å forbedre humøret ditt. Dette skyldes at øvelsen hjelper kroppen din til å frigjøre endorfiner, et hormon som gjør at du føler deg midlertidig bra. L’Øvelse kan også forbedre søvnordninger.

Sov nok hver kveld: Konsentrere deg om å sove fra syv til åtte timer per natt. Feeling ristet kan bidra til å forbedre humøret og motivasjonen. Hvis du har problemer med å sovne eller holde deg i søvn, snakk med legen din. Du må kanskje justere stoffene dine eller midlertidig foreskrive noe for å hjelpe deg med å sove.

Tilbring tid på å gjøre de tingene du liker: Det er viktig å kutte ut tid. Planlegg aktivitetene du liker, selv om det er noe så enkelt som å ta en tur eller finne tid til å lese en bok. Å ha noe hyggelig å forvente, kan også forbedre humøret ditt.

Tilleggsinformasjon: 9 måter å finne motivasjonen mens deprimert »

Depresjon er en medisinsk tilstand. Det er ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å administrere symptomene dine, men det er viktig at du også ser en lege.