Depresjon og arbeid: forslag til å håndtere og mer

Når du bor med en stor depressiv lidelse (MDD), vil du sannsynligvis oppleve tristhet, tretthet og tap av interesse i hverdagen i lang tid. En ting er å styre symptomene dine hjemme, men MDD er ofte uforenlig med en jobb som krever din fullstendige konsentrasjon og oppmerksomhet i åtte eller flere timer om dagen.

Mange prøver å overvinne sine arbeidsdager når de føler seg ulykkelige. I en undersøkelse, 23 prosent arbeidstakere sa at på et tidspunkt i deres liv hadde depresjonen blitt diagnostisert. Mindre enn halvparten av dem hadde tatt en pause for å håndtere deres tilstand.

Når du lider av depresjon, er det vanskelig å være et produktivt medlem av teamet ditt. Du er mer sannsynlig miste alt arbeidet eller avslutt mindre på kontoret fordi du er for trøtt, demotivert eller bare ikke kan konsentrere seg.

Depresjon er ikke noe som bare går bort. Du trenger riktig tid og behandlinger for å gå tilbake til rytmen av arbeidet. Her er noen forslag for å hjelpe deg med å takle depresjon på jobb.

Se legen din

Depresjon er behandlet med antidepressiva og psykoterapi. Noen forsøk og feil kan være nødvendig for å finne det rette stoffet for symptomene dine, men når du føler deg bedre, vil du finne jobben mye mer overkommelig. En studie Han oppdaget at folk som har tatt antidepressiva midler i åtte uker, har mistet mindre arbeidsdager, har blitt mer produktive og har oppnådd bedre resultater enn de som ikke har blitt behandlet.

Sett deg i første omgang

Din karriere er viktig, men ingen frist eller møte bør ha prioritet om din mentale helse. Du kan ikke gjøre noe hvis du føler deg demotivert, og du kan ikke konsentrere deg om oppgaven du er foran.

Ta en eller to dager med mental helse for å omorganisere deg. Du vil være en mye større ressurs for deg og din arbeidsgiver hvis du kommer tilbake med fornyet energi og et mer positivt perspektiv.

Prioritet

Vi bor i en verden & # 8220; Jeg trenger det nå & # 8221;. Alle ønsker alt umiddelbart eller, helst i går.

Prøver å tilfredsstille andres urealistiske forventninger (eller din) vil bare ta deg til feil. Vær veldig klar med dine ledere og kolleger på hva du kan, og du kan ikke innse. Hvis de ikke gir deg pusten din, involverer menneskelige ressurser (HR) eller evaluerer muligheten for å bytte til A’mer fleksibel og forståelsesfirma.

strategisere

Forbered en plan D’handling for øyeblikk der symptomene på depresjon påvirker. Hvis du ikke kan konsentrere deg under depressive episoder, prøv å dele de store prosjektene i små og håndterbare oppgaver. Så, pause etter å ha fullført hver av dem.

Legg også til side et par dager med ferie for øyeblikkene når du ikke føler deg bra nok til å komme inn på kontoret. Hvis det er et alternativ, se om du kan jobbe hjemmefra.

Hvis arbeidet ditt blir overveldende, finn et trygt rom hvor du kan forsvinne i noen minutter for å gjøre dype puste. Du kan alltid spørre en kollega for ethvert prosjekt som du ikke kan håndtere alene.

Finn en alliert på kontoret

Depresjon kan være en hemmelighet som bare deler med intime og familie venner, men å ha et alliert på jobb som forstår hva du går gjennom, kan faktisk hjelpe deg.

Hvis du føler deg komfortabel med å avsløre din tilstand til din leder, noen av menneskelige ressurser eller en kollega, vil du ha minst en person som kan forsvare deg i vanskelige situasjoner. Dessuten kan de tilby et medfølende øre når du trenger å la ut.

Bo med ditt selvomsorgsregime

Antidepressiva og terapi er bare to deler av en multi-level depresjonsbehandlingsstrategi.

Den inkorporerer også disse praksisene i din daglige rutine:

  • Tilstrekkelig søvn. Verden virker mye mer uklar når du er utmattet. Gå til sengs på en # 8217; nå rimelig og prøv å sove minst 7-9 timer hver kveld, selv i helgene.
  • Trening. Jogging på et spor eller ta en leksjon i Zumba utgivelser en tidevann av kjemiske stoffer gunstig kalt endorfiner i hjernen din. L’trening kan bidra til å bekjempe stress, forbedre humøret ditt og roe angst.
  • Endre dietten din. I dagene når du føler deg nede, vil du bramme de samme matene som intensiverer ditt strenge humør. Cookies, donuts, candies og chips har en god smak når de kommer ned, men har en rutsjebane-effekt på blodsukkeret. Så snart blodsukkernivået kollapser, vil du føle deg enda mer engstelig og irritabel. Spis mat som brenner langsommere, for eksempel frukt og grønnsaker, gresk yoghurt og fullmakt krykere med ost for å holde blodsukkeret og din stabile stemning.
  • Behandle stress. Enhver kommende frist og det forestående presset på jobben blir forsterket når du er deprimert. Ta litt tid hver dag for å slappe av fra din daglige stress. Når du er overveldet, lukk døren til kontoret og puster dypt, eller stå opp fra pulten og ta en 5 minutters spasertur. På denne måten kan du frigjøre en del av det trykket du hører. Når du har tid hjemme, trene avslappingsteknikker som yoga og meditasjon.

L & # 8217;

Depresjon kan gjøre det vanskelig å overvinne de små tingene i livet. Så åpenbart kan det også veie på arbeidsutviklingen din.

I stedet for å skyve deg gjennom arbeidsdagen til det fulle utmattelsespunktet, kan disse forslagene hjelpe deg med å holde depresjonen under kontroll. Snakk med en pålitelig kollega og utvikler strategier for å håndtere stress. Og husk, det er greit å ta litt tid om nødvendig.