Depresjon og angst: Symptomer, selvhjelpstesting, behandling og

Hva er linken?

Depresjon og # 8217; angst kan forekomme samtidig. Faktisk har det blitt anslått at 45 prosent av mennesker med en tilstand av mental helse oppfyller kriteriene for to eller flere lidelser. En studie grunnla ham halv Folk med angst eller depresjon har annen stand.

Selv om alle forholdene har årsaker, kan dele lignende symptomer og behandlinger. Fortsett å lese for å lære mer, inkludert ledelsesforslag og hva du kan forvente fra en klinisk diagnose.

Hva er symptomene på hver tilstand?

Noen symptomer på depresjon og angstoverlapping, for eksempel søvnproblemer, irritabilitet og konsentrasjonsproblemer. Men det er mange viktige forskjeller som bidrar til å skille mellom de to.

Depresjon

Føler seg ned, trist eller urolig er normal. Kan være bekymret for å føle den måten i flere dager eller uker.

Fysiske symptomer og atferdsendringer forårsaket av depresjon inkluderer:

 • Reduser i’energi, kronisk tretthet eller svak følelse ofte
 • Vanskeligheter med å konsentrere seg, ta avgjørelser eller husk
 • smerte, smerte, kramper eller gastrointestinale problemer uten en klar årsak
 • Endringer i appetitt eller vekt
 • Vanskelighetsgrad å sove, våkne tidlig eller sove for mye

De følelsesmessige symptomene på depresjon inkluderer:

 • Tap av interesse eller ikke finne mer glede i aktiviteter eller hobbyer
 • vedvarende følelser av tristhet, angst eller tom
 • føler uten håp eller pessimistisk
 • Sinne, irritabilitet eller rastløshet
 • Føler seg skyldig eller følg følelser av ubrukelighet eller impotens
 • Tanker om død eller selvmord
 • selvmordsforsøk

Angst

Også l’angst, eller frykt og bekymring, kan skje med noen fra tid til annen. Det er ikke uvanlig å prøve angst før en flott begivenhet eller en viktig beslutning.

Men den kroniske angsten kan være ødeleggende og føre til irrasjonelle tanker og frykt som forstyrrer ditt daglige liv.

Fysiske symptomer og atferdsendringer forårsaket av D & # 8217-forstyrrelsen; generalisert angst inkluderer:

 • føl deg sliten lett
 • Vanskelighetsgrad å konsentrere eller huske
 • muskel spenning
 • racing hjerte
 • Tenner sliping tennene dine
 • Vanskelighetsgrad å sove, inkludert problemer å sovne og rastløs og utilfredsstillende søvn

De følelsesmessige symptomene på # 8217; angst inkluderer:

 • Rastløshet, irritabilitet eller følelse av nervøsitet
 • Vanskeligheter med å kontrollere bekymring eller frykt
 • skrekk
 • panikk

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

 • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
 • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
 • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
 • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du eller noen du kjenner, vurderer du selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

En selvhjelpstest kan hjelpe deg med å identifisere tegnene

Du vet hva som er normalt for deg. Hvis du skjønner at du føler følelser eller ikke-typisk atferd, eller hvis noe virker rart, kan dette være et tegn du må søke hjelp fra en helsepersonell. Det er alltid bedre å snakke om hva du føler, og du opplever, slik at behandlingen kan starte snart om nødvendig.

Når det er sagt, er noen online selvdiagnostiske tester tilgjengelige for å hjelpe deg med å forstå hva som kan skje. Disse testene, selv om det er nyttig, erstatter ikke en profesjonell lege diagnose. De kan ikke engang vurdere andre forhold som kan påvirke helsen din.

De populære selvhjelpstestene for angst og depresjon inkluderer:

Hvordan administrere symptomene dine

I tillegg til en formell behandlingsplan for legen din, kan disse strategiene hjelpe deg med å finne lettelse fra symptomene. Det er imidlertid viktig å vite at disse forslagene ikke kan fungere for alle, og kan ikke fungere hver gang.

L’Målet med depresjon og # 8217; Angst er å skape en rekke behandlingsalternativer som kan fungere sammen for å hjelpe, til en viss grad når du trenger å bruke dem.

1. Tillat deg selv å høre hva du prøver og vet at det ikke er din feil

Depresjon og lidelser D’Angst er medisinske forhold. De er ikke et resultat av en feil eller en svakhet. Det du føler er resultatet av underliggende årsaker og utløsende faktorer; Det er ikke resultatet av noe du gjorde, eller du gjorde det ikke.

2. Gjør noe som du kontrollerer, hvordan du skal gjenta sengen eller ta ut søppelet

Rett nå, gjenvinne en PO & # 8216; av kontroll eller kraft kan hjelpe deg med å takle Nøkkelkribentsymptomer. Lag en’aktivitet du kan klare, for eksempel den bestilte refusjonen av bøker eller sortering av resirkulering. Gjør noe for å hjelpe deg med å gi deg en følelse av realisering og makt.

3. Du kan også lage en morgen, kveld eller til og med daglig rutine

Rutinen er noen ganger nyttig for personer med angst og depresjon. Dette gir struktur og en følelse av kontroll. Det lar deg også lage plass i dagen for selvhjelpsteknikker som kan hjelpe deg med å kontrollere symptomene.

4. Gjør ditt beste for å holde fast i et søvnprogram

Mål fra syv til åtte timer hver natt. Mer eller mindre dette kan komplisere symptomene på begge forholdene. Utilstrekkelig eller dårlig søvn kan forårsake problemer med kardiovaskulær, endokrine, immun og nervesymptomer.

5. Prøv å spise noe næringsrik, som et eple eller valnøtter, minst en gang om dagen

Når du føler deg deprimert eller engstelig, kan du se etter trøstende mat som pasta og søtsaker for å lindre en del av spenningen. Imidlertid gir disse matvarene liten ernæring. Prøv å mate kroppen din med frukt, grønnsaker, magert kjøtt og integrert frokostblandinger.

6. Hvis du er klar, ta en tur rundt # 8217; isolert

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at den fysiske øvelsen kan være en effektiv behandling for depresjon fordi det stimulerer det naturlige humøret og frigjør velværehormoner. Men for noen mennesker, L’Trening eller treningsstudio kan utløse angst og frykt. Hvis dette er ditt tilfelle, se etter flere naturlige måter å flytte, hvordan du går rundt i nabolaget ditt eller ser etter en video av online øvelser som du kan gjøre hjemme.

7. Gjør noe du vet hvordan du gir deg komfort, hvordan du ser en favorittfilm eller bla gjennom et magasin

Gi deg tid til å konsentrere deg om deg og de tingene du liker. Døde tider er en fin måte å la kroppen hvile på og kan distrahere hjernen med ting som gir deg et løft.

8. Hvis du ikke kommer hjem fra en bit & # 8216; evaluere sjansen til å gjøre noe som du finner avslappende, hvordan du får neglene dine eller få en massasje

Avslappingsteknikker kan forbedre livskvaliteten og redusere symptomer på depresjon og angst. Finn en’virksomhet egnet for deg, og du kan øve regelmessig, som:

 • yoga
 • meditasjon
 • Pusteøvelser
 • massasje

9. Kontakt noen med hvem du føler deg rolig og snakk om hva du føler, om det er slik at du føler eller noe du så på Twitter

Sterke relasjoner er en av de beste måtene å hjelpe deg til å føle deg bedre. Komme i kontakt med en venn eller et familiemedlem kan gi et naturlig løft og tillate deg å finne en pålitelig kilde til støtte og oppmuntring.

Når skal du snakke med legen din

Symptomene som de siste to ukene eller mer kan indikere at de lider av depresjon, angst eller begge deler. Alvorlige symptomer kan inkludere:

 • Problemer med søvn
 • Uforklarte følelsesmessige endringer
 • plutselig tap av interesse
 • følelser av ubrukelighet eller impotens

Hvis du ikke føler deg selv og vil bli bidratt til å forstå, sikre en avtale med legen din. Det er viktig å være åpen og ærlig, slik at de fullt ut kan forstå hva som skjer og ha et klart bilde av hva du har prøvd.

Hvordan få en klinisk diagnose

Det er ingen enkelt test i stand til å diagnostisere depresjon eller # 8217; angst. I stedet vil legen sannsynligvis lede en fysisk undersøkelse og en screeningstest for depresjon eller # 8217; angst. Av denne grunn vil de gjøre deg til en rekke spørsmål som vil hjelpe deg med å få en bedre utsikt over hva du har bodd.

Hvis resultatene ikke er klare, eller hvis legen mistenker at symptomene kan være resultatet av en «8217; annen tilstand kan bestille tester for å utelukke underliggende problemer. Blodprøver kan kontrollere skjoldbruskkjertelnivåer, vitaminer og hormoner.

I noen tilfeller vil generiske leger lede deg til en psykisk helse ekspert, som en psykiater eller en psykolog, hvis de ikke føler seg rustet til å håndtere dine symptomer på riktig måte, eller hvis de mistenker at du opplever mer enn en tilstand.

Hva du kan forvente fra behandlingen

Selv om depresjon og # 8217; angst er to separate forhold, deler mange av de samme behandlingene. En kombinasjon av disse kan brukes til å behandle begge forhold samtidig.

Terapi

Enhver form for terapi har unike egenskaper som gjør det mer egnet for noen mennesker og ikke til andre. Legen kan anbefale ett eller flere av følgende:

 • Kognitiv atferdsterapi (CBT). Med CBT vil du lære å tilpasse dine tanker, atferd og reaksjoner for å være mer balansert og rasjonell.
 • Mellommenneskelig terapi. Denne typen fokuserer på og læring av kommunikasjonsstrategier som kan hjelpe deg med å uttrykke deg bedre.
 • Feilsøkingsterapi. Denne terapien fokuserer på å bruke coping evner til å administrere symptomer.

Dressing

Ulike typer stoffer kan brukes til å behandle depresjon, L’angst eller begge deler. Siden de to forholdene overlapper på mange måter, kan et stoff være tilstrekkelig til å behandle begge forholdene. Legen din kan foreskrive:

 • Antidepressiva. Flere klasser av dette stoffet er tilgjengelige, inkludert selektive serotonin reuptake inhibitorer (SSRI) og serotonin-norepinefrin reuptasjonsinhibitorer (SNRI). Hver innebærer unike fordeler og risiko. Typen du bruker vil i stor grad avhenge av alvorlighetsgraden av symptomene dine.
 • Anxiolytiske stoffer. Disse stoffene kan bidra til å redusere symptomene på # 8217; de kan ikke hjelpe med alle symptomene på depresjon. Noen av disse stoffene skal bare brukes i en kort periode på grunn av risikoen for avhengighet.
 • Dell & # 8217 stabilisatorer; humør. Disse stoffene kan brukes til å stabilisere stemningen når antidepressiva ikke virker alene.

Alternativ terapi

L’hypnoterapi er ikke mye brukt i psykoterapi behandlinger, men Undersøkelser antyder at denne alternative tilnærmingen faktisk kan bidra til å lindre noen symptomer på begge forholdene. Dette inkluderer konsentrasjonstap, større følelsesmessig kontroll og bedre styring av selvbevisste følelser.

Bunnlinjen

Du trenger ikke å leve med følelser, tanker eller andre uvanlige symptomer på depresjon eller angst. Snakk med legen din dersom disse følelsene eller endringene varer mer enn en uke eller to. Tidlig behandling er den beste måten å håndtere forhold og finne effektive langsiktige behandlinger.

Finn riktig behandling for deg kan ta litt tid. De fleste stoffene tar to uker eller mer for å være effektive. På samme måte må du kanskje prøve forskjellige stoffer for å finne det rette alternativet for deg. Legen din vil jobbe med deg for å finne det beste alternativet.