Depresjon, mental helse og KOL |

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) forårsaker mange endringer i kroppen din. Mangel på pusten, vekttap, søvnproblemer og ernæring og utmattelse av energier er bare noen av de fysiske endringene du vil oppleve under sykdommen. Disse endringene kan føre til følelser av tap, frustrasjon eller tristhet fordi du ikke lenger kan gjøre de tingene du gjorde før. Du kan også prøve depresjon, en lidelse på # 8217; humør som gjør at du føler deg trist og uinteressert. Når du er deprimert, kan du bli sittende fast for å gråte livet mens du visste før KOL. En studere Anslå at 40 prosent av de med KOL lider av depresjon.

Depresjon kan også bli verre dine fysiske symptomer. For eksempel, føl deg & # 8220; ned & # 8221; Hele tiden kan gjøre det vanskelig å følge behandlingsplanen. Det kan hende du finner ut at det er lett å glemme stoffene eller ikke trene. Du kan til og med ty til alkohol, sigaretter eller andre usunne vaner for å gjøre det, noe som kan forårsake mer skade på kroppen din.

Tegn på depresjon

Depresjonssymptomer kan overlappe med COPD-symptomer. Dette kan gjøre det vanskelig å gjenkjenne symptomene på depresjon. Vær oppmerksom på dine følelser og din mentale tilstand kan hjelpe deg og legen din forstår forskjellen. Vi har alle en dårlig dag fra tid til annen, men når du er deprimert, kan du ofte høre:

 • irritabel eller sint på andre
 • trist i uker om gangen eller gråt mye
 • Håper eller til og med selvmord
 • Overdreven følsom for kritikk
 • skyldig eller ubrukelig

Andre vanlige symptomer på depresjon inkluderer:

 • Vanskelighetsgrad å sovne eller sovne
 • Vanskeligheter med å konsentrere seg eller ta avgjørelser
 • Mangel på interesse for mennesker eller aktiviteter som du en gang har likt
 • Letargia og mangel på motivasjon
 • økt eller redusert appetitt
 • Manglende evne til å ha det gøy eller finne humor i ting

Antidepressiva og KOL

Hvis du har fem eller flere av disse symptomene, er det viktig at du snakker med legen din. De kan foreskrive et stoff for å lindre din depresjon. Det er viktig å finne det rette stoffet for deg fordi mange antidepressiva kan forstyrre stoffene du kanskje allerede kan ta for din KOL.

To stoffer som leger foreskriver for depresjon hos personer med COPD, er Sertraline (Zoloft) eller Citalopram (Celexa). Opptil 8 uker kan være nødvendig, slik at et antidepressivt middel har full effekt, så vær ikke motløs hvis du ikke ser resultatene umiddelbart.

KOL-relatert depresjonsterapi

I tillegg til narkotika, finner mange mennesker som lider av depresjon, lettelse ved å se en psykisk helsepesialist. Individuell terapi og gruppeterapi kan hjelpe deg med å lære å håndtere sykdommen din og tilpasse seg livet ditt med KOL. Få en referanse fra din pneumolog eller grunnleggende lege. De kan kjenne en psykisk helsepersonell som har arbeidserfaring med pasienter med KOL.

Støttegrupper kan også være nyttige for personer med KOL-lidelse fra depresjon. Å være i et miljø med andre som står overfor mange av de samme problemene, kan hjelpe deg med å føle deg mindre. Du kan oppdage noen forslag og råd om ekte liv for å håndtere dem å snakke med andre. Med den rette kombinasjonen av behandlinger, vil du kunne bedre møte KOL.

En rekke online supportgrupper er også tilgjengelig for personer med KOL. Et raskt Internett-søk kan gi deg mange alternativer. Mange av disse populære nettstedene har fora eller diskusjonsgrupper der medlemmene kan dele sine følelser med en gruppe, inkludert kolleger. Husk at du ikke er den første personen som føles som dette. Å snakke med noen fra ditt hjem kan være et flott første skritt for å be om hjelp mot depresjon.

Hva er takeaway?

KOL-symptomer kan naturligvis bringe følelser av tristhet eller tap. Men i noen mennesker blir disse følelsene forvandlet til klinisk depresjon. Å få behandling for depresjon er viktig for din mentale, følelsesmessige og fysiske helse. Når du er deprimert, kan du ikke ta vare på deg selv eller følge behandlingsplanen din, som kan forverre KOL-en din. Det finnes en rekke behandlinger som er tilgjengelige for å hjelpe deg med å takle KOL og depresjon.