Depresjon i relasjoner: Når å si farvel

Beskrivelse

Breaking er aldri lett. Pause når partneren din sliter med en psykiatrisk lidelse, kan være avgjort smertefullt. Men kommer et øyeblikk i alle forhold der du kanskje trenger å evaluere alternativene dine og gjøre vanskelige valg.

Ingen ønsker å bli anklaget for å ha forlatt en elsket i øyeblikket av størst behov. Men du bør ikke engang holde seg i et spennende forhold uten fremtidig tenkelig på grunn av plikt eller skyld. Noen ganger kan du ikke gjøre noe, men si farvel, for det gode av din mentale helse.

Før du når dette, for din gode og for din partners skyld, bør du være sikker på at du har gjort alt for å lagre rapporten. Ellers kan du bli konsumert av skylden eller fra # 8217; usikkerheten, spør deg om du gjorde alt du kunne gjøre for din partner og ditt forhold.

Fremgangsmåte som skal utføres før du lukker den

Sjekk egoet ditt til døren

Du er ikke årsaken til partnerens depresjon. Deprimerte mennesker kan si eller gjøre ting som normalt ikke ville gjøre. Deres sykdom kan indusere dem til å skynde seg mot andre. Som en person som er nærmest pasienten, er du et enkelt mål. Prøv å ikke ta det på ansatte.

Rekruttere ekstern hjelp

Del dine bekymringer med pålitelige venner og familie. Be om råd og støtte. Ta en sporadisk pause. Innse at dine behov er også viktige.

Ikke gjør hastige beslutninger

Til slutt kan du oppdage at du bare ikke kan fortsette å leve / behandle med en deprimert person. Hvis du føler at de drar deg ned, kan det være på tide å ta hensyn til muligheten for å ta avstander. Dette kan bety noe, fra å ta en kort våpenhvile, til den permanente separasjonen av måtene.

I alle fall, ta deg tid til å nøye vurdere alternativene dine før du tar en avgjørelse som du må leve på en permanent måte. Selv om beslutningen om å forlate eller ikke, vil utvilsomt være følelsesmessig, husk at de beslutninger som tas med sinne sjelden er klokt.

Etablere en frist

Hvis ting virker uutholdelig, vurderer muligheten for å etablere en kalender for endring. For eksempel kan du bestemme deg for å gi ham ytterligere tre måneder. Hvis den elskede personen ikke har søkt eller startet behandlingen da, eller ikke har blitt bedre til tross for behandlingen, eller nekter å følge anbefalingene fra behandlingen som angitt, vil du bare tillate deg å forlate.

Vurdere praktiske implikasjoner

Å forsøke å opprettholde et forhold til en deprimert person kan gjøre partneren din til å føle seg hjelpeløs og mer enn litt, og noen ganger, noen ganger. Hvis du føler at du bare ikke kan gå videre, kan det være på tide å kutte linkene. Men å forlate kan være enklere enn det virker, spesielt hvis du er i et bryllup. Hvor vil du gå? Hva du bor? Hva din ektefelle vil leve? Barn er involvert?

Noen ganger kan deprimerte mennesker bruke narkotika eller alkohol. Hvis dette er tilfelle, kan det være ditt eneste valgfritt å flytte bort. Emosjonell velvære og fysisk sikkerhet for barna dine må være din absolutte prioritet. Det kan være nødvendig å nøye undersøke disse og andre praktiske hensyn før hilsen og forlate.

Og hvis partneren min truer med å begå selvmord under brudd?

Noen ganger kan partneren din true med selvmord hvis du forlater det. Dette er en alvorlig situasjon, som krever en’øyeblikkelig oppmerksomhet, men den riktige typen oppmerksomhet. Trusselen om selvmord under pause bør ikke tvinge deg til å bli i rapporten.

Du kan ikke få deg til å bestemme deg for din partner hvis du vil leve eller dø. Det avhenger av dem. Forsøket på & # 8220; lagre & # 8221; Din partner som gjenstår med dem, kan bare gjøre forholdet mer dysfunksjonelt og til slutt kan du høre.

Se etter rådgivningen av paret

Hvis partneren din er god nok til å delta, ta moment råd for å møte dine forholdsproblemer før du kaster svampen. En terapeut kan kunne gi et perspektiv at ingen av dere kan håndtere alene.

Du kan oppdage at, til tross for depresjonen, er det verdt å lagre rapporten. Rådgivning kan gi verktøyene som trengs for å helbrede og bevege seg fremover som et par. Hvis rådet mislykkes, kan du i det minste forlate å vite at jeg har gitt maksimum.

Til slutt, hvis du prøvde alt og ditt forhold ser uten håp, eller verre & # 8211; giftig & # 8211; det kan virkelig være på tide å forlate. Prøver å gjøre partneren din forstå at du fortsatt holder oss. Ønsker dem det beste, men du må ta en netto pause for det gode.

Dì farvel og deler uten angrer eller overdreven dramaer. Husk at partneren din fortsetter med behandlingen din. Hvis du har forsøkt å forbedre forholdet ditt og ta vare på partnerens helse, men ting fremdeles ikke virker, kan du gå uten skyld. Du fortjener også en sjanse til å være lykkelig.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

  • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
  • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
  • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
  • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Kilder: Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Og Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester

L & # 8217;

Bryteren av et forhold eller ekteskap kan være en traumatisk hendelse. Det er også nevnt som en av hendelsene som ofte utløser et depresjonsangrep i første omgang. Selv om det kan være smertefullt å si farvel, husk at selv brudd kan ha positive resultater.

Forskningen viser at for å holde en dagbok, der du uttrykker dine følelser på brudd, kan bidra til å forvandle en potensielt negativ opplevelse positivt.