Depresjon etter en spontan abort

Mens de fleste graviditeter oversetter til sunne barn, om 10 prosent 20 av kjente graviditeter konkluderer med en spontan abort. En spontan abort er det plutselige tapet av en graviditet før den tyvende uken. De fleste aborter forekommer i de tre første månedene av svangerskapet.

Aborasjoner, også kjent som spontane aborter, oppstår vanligvis når barnet normalt ikke utvikler alt’livmor interiør;. De eksakte årsakene til abort er ikke godt forstått. Imidlertid antas det at spontane aborter kan oppstå når det er problemer med barnets gener eller kromosomer. Noen mors helsemessige forhold kan også forårsake spontan abort, inkludert:

 • Ukontrollert eller ikke-diagnostisert diabetes
 • Virale eller bakterielle infeksjoner, inkludert seksuelle overføringsinfeksjoner
 • Hormonelle problemer, for eksempel skjoldbruskkjertel eller binyrene
 • Lupus og andre autoimmune lidelser

Tapet forbundet med en spontan abort kan være ødeleggende for noen mennesker. Selv om graviditeten din endte tidlig, kan du fortsatt føle et sterkt bånd med barnet du mistet. Følelser av tristhet, sinne og skyld for tap av graviditet er vanlige etter en spontan abort.

Symptomer på depresjon etter spontan abort

Det er normalt å prøve dyp tristhet og smerte etter en spontan abort. I noen kvinner kan disse følelsene føre til depresjon. Depresjon, også kjent som stor depressiv lidelse, er en psykisk lidelse som forårsaker følelser av vedvarende og intens smerte i lange perioder. Mange deprimerte mennesker mister også interesse for aktivitetene som en gang elsket og har problemer med å utføre daglige aktiviteter.

For å motta en depresjonsdiagnose må du prøve fem eller flere av følgende symptomer hver dag i minst to uker:

 • Føler seg trist, tom eller håpløs
 • være irritabel eller frustrert
 • Miste interesse eller moro i de fleste eller i alle vanlige aktiviteter
 • følelse av uvanlig tretthet og mangel på energi
 • Sov for mye eller for lite
 • Spis for lite eller også
 • følelse av angst, rastløshet eller angst
 • føler seg ubrukelig eller skyldig
 • har problemer med å konsentrere seg, huske ting og ta avgjørelser
 • Tanker om død eller selvmord
 • gjøre selvmordsforsøk
 • ha tilfeldig smerte og smerter som ikke går bort, selv etter behandling

Depresjon etter en spontan abort er vanligvis mer alvorlig umiddelbart etter tap av graviditet. I en studie, Forskere har oppdaget at depresjonshastigheter hos kvinner som har hatt spontane aborter redusert over et år. Etter et år har kvinner som har hatt en abort har opplevd depresjon, som ligner på kvinner som ikke hadde spontan abort.

Depresjon etter en spontan abort slår ikke bare kvinnen som hadde spontan abort. Sekund forskere, Et betydelig antall menn lider av depresjon etter at partneren er avbrutt. Imidlertid har de også oppdaget at menn har en tendens til å gjenopprette fra depresjon raskere etter en spontan abort.

Vendt depresjon etter en spontan abort

Det kan ta lang tid å gjenopprette følelsesmessig fra en spontan abort. I tilfeller av depresjon krever begge mødre og fedre vanligvis behandling. Noen vanlige behandlinger for depresjon inkluderer:

 • Antidepressive stoffer for å balansere kjemikalier i hjernen og lindre depressive symptomer
 • Psykoterapi for å hjelpe deg med å overvinne dine følelser og takle smerten din på en sunn måte
 • Elektrokonvulsiv terapi (ect), som er en prosedyre som innebærer anvendelse av milde elektriske hjernedrømmer, og som brukes til å behandle alvorlige tilfeller av depresjon som ikke reagerer på narkotika eller psykoterapi

Hvis du lider av depresjon, kan du se en forbedring av symptomene, slik at du holder deg til behandlingsplanen din. Følg også et balansert kosthold, tilstrekkelig søvn og trening, kan regelmessig bidra til å øke energinivået og forhindre symptomer.

Det er grunnleggende at par vil hjelpe hverandre til å møte depresjon etter en spontan abort. Menn og kvinner kan uttrykke sin smerte på en annen måte, så det er viktig å være respektfull for gjensidig følelser og måter å håndtere tap på. Par bør også fokusere på klar kommunikasjon og regelmessig deling av deres følelser.

Du leser også historiene om andre par som har møtt en spontan abort, kan være nyttig for å finne måter å håndtere depresjon etter en spontan abort. & # 8220;Jeg har aldri beholdt deg: Spontan abort, smerte, helbredelse og utvinning& # 8221; og & # 8220;Tomme armer: takle spontan abort, nativitet og barndomsdød«De er to bøker som inkluderer historier om par som har gjennomgått spontane aborter og råd om hvordan man skal håndtere tapet. Støttegrupper kan også være nyttige for par som står overfor depresjon etter en spontan abort. Spør legen din om støttegrupper i ditt område eller finn en online NationalShare.org.

Outlook

De fleste kvinner som har hatt spontan abort, kan forvente at depresjonen reduseres innen ett år fra den spontane abort. Behandling er generelt effektiv i # 8217; lindre symptomer og et sterkt støttetettverk kan hjelpe kvinner til å komme tilbake på føttene. Mange kvinner som har hatt en spontan abort, fortsetter også å ha vellykkede graviditeter senere i livet. I følge Mayo Clinic, Mindre enn 5% av kvinnene har to påfølgende spontane aborter og bare 1% eller flere gjentatte aborter.

Det er ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg med å takle depresjon etter en spontan abort. Ikke nøl med å be om hjelp hvis du trenger det.

Spørsmål:

Hvordan kan jeg støtte en venn eller et familiemedlem som nylig har hatt en spontan abort?

Anonym tålmodig

TIL:

Husk at ethvert tap er tap. Uansett hvor lenge graviditeten var, var det noen sønn. Aldri si ting for å få personen til å føle seg som om det ikke var et stort problem, og at det skulle gå videre. I stedet lytte til det. La deg fortelle deg hva som skjedde, da han visste at det var en spontan abort og frykten han kunne ha. Gjør deg klar til å snakke, men de er også forberedt på å holde seg stille. Vær oppmerksom på hennes oppførsel. Hvis du tror at det ikke står overfor godt, snakk og oppmuntre det til å be om hjelp fordi det er normalt, og det er ikke alene.

Janine Kelbach, RNC-OBSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.