Depresjon etter døden av en elsket

COS’er depresjon?

Det er mange vakre og bygger ting i livet, men C’Det er også tap. Tapet av en kjære kan utløse intense følelser av smerte. For noen mennesker kan denne smerten føre til depresjon eller forverre den underliggende depresjonen.

Du kan forvente å lide og føle seg trist etter tap, men forlenget følelser av tristhet og fortvilelse kan bety at du har depresjon. At du prøver smerte, depresjon eller begge, det er mange tilnærminger som kan hjelpe deg med å helbrede med tiden.

Forskjeller mellom smerte og depresjon

Alle lider annerledes. Noen mennesker kan ha svært lignende symptomer på depresjon, som tilbaketrekking fra sosiale sammenhenger og intense følelser av tristhet. Imidlertid er det svært viktige forskjeller mellom depresjon og smerte.

Symptomets varighet. Deprimerte mennesker føler seg deprimert nesten alltid. Folk i sorg har ofte symptomer som svinger eller kommer i bølger.

Støtte aksept. Deprimerte mennesker begynner ofte å isolere seg selv og kan til og med unngå andre. Folk i sorg kan unngå livlige sosiale miljøer, men aksepterer ofte litt & # 8216; støtte fra deres kjære.

Evne til å jobbe. Noen som sorg kan fortsatt kunne gå på jobb eller skole. De kan også tenke at deltakelse i disse aktivitetene vil bidra til å oppta sitt sinn. Men hvis du er klinisk deprimert, kan du oppleve slike alvorlige symptomer for ikke å kunne gå på jobb eller gjennomføre andre viktige aktiviteter.

Smerte kan være en utløsende faktor for depresjon, men ikke alle de som lider, vil oppleve depresjon.

COS’Det er komplisert smerte?

Smerte er et normalt sett med forventede følelser som kan oppstå etter tap av en elsket. Noen mennesker opplever imidlertid et mer signifikant og mer varig smerte. Dette er kjent som komplisert smerte.

Komplisert smerte kan dele mange av de samme symptomene på depresjon. Det kan også føre til depresjon eller forverres depresjon i noen som allerede opplever det.

Symptomene på en komplisert sorg inkluderer:

 • Problemer med å tenke på noe annet enn den elskede døden
 • Slitesterkt ønske om din avdøde elskede
 • Vanskelighetsgrad å akseptere at den kjære er borte
 • Langvarig bitterhet for tap
 • Følelse som om livet ditt ikke lenger gir mening
 • Vanskelighetsgrad å stole på andre
 • Vanskelighetsgrad å huske de positive minnene om den kjære
 • sorg som forverres i stedet for å forbedre

Hvordan ta vare på deg selv

Å ta vare på deg selv er ikke en «egoistisk handling når du prøver smerte. I stedet kan det være en del av prosessen som hjelper deg med å føle deg bedre mentalt og fysisk.

Noen måter å ta vare på deg selv inkluderer:

 • Tren regelmessig, hvordan du tar en tur, sykling, bruk en elliptisk maskin eller følg en gymnastikkkurs (kontakt legen din før du starter et treningsprogram)
 • Sov minst 7-8 timer hver kveld
 • Utforsk en ny ferdighet, hvordan du følger et matlagingskurs, skriv inn en bokklubb eller abonner på et seminar på den lokale høyskolen
 • Ring eller se venner eller kjære som kan tilby støtte
 • Bli med i en støttegruppe for de som har hatt en elsket sitt tap

Akkurat som noen tilnærminger kan hjelpe, andre ikke. Kontakt medisiner eller alkohol for å unnslippe dine tanker er ikke en produktiv oppførsel og kan faktisk få deg til å føle deg verre over tid.

Når du kommer til en viktig dato om din kjære, som en jubileum eller en bursdag, trenger du ikke å late som om avtalen ikke er betydelig for deg. Gjenkjenne dagen. Feire minnet om din kjære eller tilbringe tid med dine kjære som kan hjelpe deg med å føle deg bedre.

Når skal du søke hjelp

Tapet av en elsket endrer sitt liv og kan legge et dypt hull i livet ditt. Ring legen din dersom dette tapet gjør at du manifesterer følgende symptomer:

 • Vanskelighetsgrad å utføre daglige aktiviteter
 • føler seg skyldig eller skylder deg selv for døden av den kjære
 • Følelsen som om du ikke hadde en hensikt i livet
 • miste ønsket om å engasjere seg i sosiale aktiviteter
 • Ønsker deg også død
 • Følelsen som om livet ditt ikke var verdig til å bli levd hvis du ikke har den kjære

Legen din kan råde deg til å se en psykisk helse leverandør som spesialiserer seg på smerte. Denne terapeuten kunne foreslå flere behandlingsalternativer, for eksempel Word Therapy, Drugs eller begge deler. Disse behandlingene kan hjelpe deg med å utdype tapet ditt og styre smerten din.

Merk: Hvis du har selvmordstanker eller skadet deg, ring 911 eller be noen om å ta deg til beredskapsrommet. Du kan også ringe til den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Langsiktig prospekter

Å miste en kjære betyr ikke at livet ditt er over, men betyr at ting vil være annerledes. Søker hjelp og støtte kan hjelpe deg å føle deg bedre. Med tiden kan du finne helbredelsen som vil hjelpe deg med å gå videre med livet, og feire også minnet om den kjære.