Depresjon: Et rent hus vil hjelpe?

Jeg opplevde angrep av alvorlig depresjon hele tiden jeg kan huske.

Noen ganger, vær sterkt deprimert ment å gå ut hver kveld, full så mye som mulig og se etter noe (eller noen) som distraherer meg fra det indre tomrummet.

Andre ganger antydet han å bo i pyjamas og tilbringe dager, noen ganger uker, se på viser på Netflix fra min seng.

Men uansett om du var i en periode med aktiv ødeleggelse eller passiv dvalemodus, har en del av min depresjon forblitt konstant: huset mitt syntes alltid å være en tornado l’hadde revet.

Som miljøet ditt gjenspeiler staten D’å være

Hvis du noen gang har vært deprimert, har du sannsynligvis for kjennskap til den mektige evnen til å nøytralisere deg selv om enhver energi og motivasjon. Bare tanken på å ta en dusj ser ut til å kreve en maratons innsats. Så det er ikke overraskende at en alvorlig deprimert persons hus generelt er i en stjerneskjema. Min gjorde ingen unntak.

I mange år var miljøet mitt en perfekt refleksjon av min mentale tilstand: kaotisk, fri for inspirasjon, uorganisert og full av skammelige hemmeligheter. Jeg fryktet det øyeblikket da noen spurte om å komme fordi jeg visste at han ville bety en av to ting: en tilsynelatende uoverstigelig rengjøringsutfordring eller kansellering av planene for noen jeg bryr meg om. Quest’sist vant 99 prosent av tiden.

Jeg vokste opp med ideen om at depresjon ikke var en legitim sykdom som en svakhet. Du kan rette om bare prøvd mer. Jeg skammer meg så mye at jeg ikke kunne ta det ut, jeg ville ha gjort alt for å skjule det. Jeg var falske smiler, falske interesser, falske latter og fortsatte alle «8217; uendelig med venner og familie på hvor glad jeg følte meg og selvsikker. Faktisk følte jeg meg hemmelig uten håp og noen ganger selvmord.

Dessverre, fasaden jeg jobbet hver dag for å holde tritt ville kollapse hvis noen hadde kommet inn i leiligheten min. De så skitne retter som overløper i vasken, spredte klær her og der, # 8217; Massevis av tomme vinflasker og søppelpost som akkumulert i hvert hjørne. Deretter unngikk «8217; jeg unngikk. Jeg ville bryte planene, jeg ville finne unnskyldninger og malt meg som en dypt reservert person som bare foretrukket at folk ikke kom, til tross for at det ikke var mer enn de som var der.

Del på Pinterest

Rengjøring er en form for selvrespekt

Etter år med denne forestillingen som sannsynligvis ikke overbeviste noen av min stabilitet, følte jeg et uttrykk som jeg senere fant katalysatoren av en viktig livsendring:

Rengjøring er en form for selvrespekt.

Disse ordene begynte å forandre mitt perspektiv, noe som fikk meg til å forstå at jeg hadde forsømt mitt miljø så lenge, delvis fordi jeg følte meg helt utsolgt. Men fremfor alt så jeg ikke poenget med å prioritere. Jeg hadde de sena regningene de økte, jeg sliter med å komme til arbeidet mitt nesten hver dag, og mine relasjoner har alvorlig lidd for min mangel på omsorg og oppmerksomhet. Så rent leiligheten min syntes ikke å tilhøre min topp å gjøre.

Men betydningen av den enkle setningen forblir imponert. Rengjøring er en form for selvrespekt. Og begynte å resonere mer og mer sant i mitt sinn. Mens jeg så meg rundt i leiligheten min, begynte jeg å se kasinoet for det som egentlig var: mangel på respekt for meg selv.

Begynnelse

Mens festeforhold virket for krevende og å finne oppfyllelse i arbeidet mitt virket umulig, brukte litt og # 8216; tid til å ta vare på leiligheten min hver dag begynte å virke noe konkret som jeg kunne gjøre for å fremme mitt velvære. Så det er det jeg gjorde.

Jeg begynte i en liten, og visste at hvis jeg hadde tatt for mye på en gang, ville lammelsen av depresjon ha tatt overhånden. Så, jeg kjempet for å gjøre bare en fin ting for leiligheten min hver dag. Først samlet jeg alle klærne mine og satte dem i en haug, og det var alt for den første dagen. Neste dag rengjorde jeg rettene. Og jeg fortsatte som dette, gjør en bit & # 8216; mer hver dag. Egentlig oppdaget jeg at med hver ny dag gjorde jeg ting, jeg hadde litt & # 8216; mer motivasjon til å møte den neste.

Over tid har denne motivasjonen akkumulert i # 8217; energi som trengs for å opprettholde et ganske rent hjem fra jeg ble ikke skamfull lenger. Og jeg oppdaget at jeg ikke engang ville skamme meg selv.

Del på Pinterest

L’langsiktig innvirkning

Jeg ante ikke hvor mye kaoset i huset mitt påvirket mitt velvære. For første gang i mange år kunne jeg våkne opp og ikke finne meg umiddelbart foran min depresjon i form av tomme vinflasker og gamle takeaway-bokser. I stedet så jeg en ordentlig plass. Dette gjenspeilet en følelse av min styrke og kapasitet.

Denne lille lettelsen jeg prøvde var akkurat nok til å inspirere meg til å gå videre. Når leiligheten min var ren, begynte jeg å betale mer oppmerksomhet til sin innredning. Jeg hang malerier som fikk meg til å smile, endret mine sengeteppe fra noe grått til noe lyst og farget, og jeg fjernet mørkningsgardinene fra mine vinduer for å la solen for første gang i årevis.

Han befriet seg. Og tilsynelatende er denne enkle endringen støttet av vitenskapen. En studie publisert påPersonlighet og sosial psykologi Bulletin antyder at folk som beskriver deres hjem så rotete eller uferdige, opplever en økning av deprimert humør i løpet av dagen. D’Andre deler, folkene som beskrev deres hjem som ordinering & # 8211; Du gjettet & # 8211; De hørte deres depresjon reduseres.

Ta bort

Blant de utallige vanskelighetene som står overfor i forhold til denne tilstanden, er det en av de mest konkrete tingene du kan møte. Vitenskapen foreslår også at en gang gjort, vil du føle deg sterkere og sunnere.

Jeg forstår perfekt at du setter en kaotisk katastrofe til et hjem hvor du føler deg bra, kan virke som et umulig selskap som er i depresjon, spesielt når du er i depresjon. Men husk at det ikke er et løp! Som jeg sa, begynte jeg bare å sette alle klærne mine i en stabel. Så start liten og bare gjør det du kan. Motivasjonen vil følge.

Tilleggsinformasjon: Depresjon »

Kelly er en heltid freelance skribent basert i Austin, Texas. En glad geek og hippie hybrid, når han ikke er krøllet opp i sofaen sin for å gjøre den kutte prosaen med sin jævla chihuahua, kan du finne det å spille ut for å kontrollere sin mentale helse.