Depresjon: effekter på hjernen

COS’er depresjon?

Depresjon er en lidelse i’som påvirker måten du tenker, føler og oppfører seg. Forårsaker følelser av tristhet eller fortvilelse som kan vare noen dager for noen dager siden. Dette er forskjellig fra’vær sint på en liten spøk D & # 8217, arrest eller skuffelse i dagen din.

Noen mennesker kan oppleve en liten depresjon bare en gang i livet, mens andre har forskjellige alvorlige episoder i løpet av livet. Denne form for mer alvorlig, varig og intens depresjon er kjent som stor depressiv lidelse (MDD). Det kan også refereres til som klinisk depresjon eller stor depresjon.

Symptomene på MDDen forstyrrer betydelig med daglige aktiviteter, for eksempel skole, arbeid og sosiale arrangementer. Har også en innvirkning på # 8217; humør og oppførsel, så vel som på ulike fysiske funksjoner, for eksempel søvn og L’appetitt. For å motta en diagnose av MDD, må du se fem eller flere av følgende symptomer minst en gang om dagen i løpet av to uker:

 • Vedvarende følelser av tristhet og fortvilelse
 • Mangel på interesse for de fleste aktivitetene, inkludert de du liker
 • Redusere eller øke i appetitten ledsaget av ekstrem vekttap eller vektøkning
 • Sov for mye eller for lite
 • rastløshet
 • utmattelse
 • Overdreven eller upassende følelser av skyld eller ubrukelighet
 • Vanskelighetsgrad å ta avgjørelser, tenk og konsentrere seg
 • Flere tanker om død eller selvmord
 • et selvmordsforsøk

Folk i alle aldre kan utvikle MDD, men L’Gjennomsnittlig alder av begynnelsen er 32. I følge Depresjon og bipolar støtte pakt, ca 14.8 millioner amerikanske voksne, eller 6.7% av befolkningen i USA over 18 år, lider av MDD hvert år. Forstyrrelsen forekommer også om et barn på 33 og en på åtte tenåringer. Både hos barn og voksne, kan MDD behandles med psykologisk rådgivning, antidepressiva medisiner eller en kombinasjon av begge terapiene.

Forskere vet ikke nøyaktig hvorfor noen mennesker utvikler MDD, men tror at følgende faktorer kan spille en rolle:

 • Genetikk: Det ser ut til at folk med en familiehistorie av MDD har mer sannsynlig å utvikle forstyrrelsen i forhold til andre.
 • Stress: En stressende begivenhet av livet, som for eksempel skilsmisse eller død av en kjære, kan utløse en episode av MDD.
 • Biokjemiske reaksjoner: Kjemikaliene i hjernen til mennesker med MDD ser ut til å fungere annerledes enn de i hjernen til de uten forstyrrelsen.
 • hormonelle ubalanser: endringene i # 8217; balanse av hormoner kan utløse MDD i noen mennesker, spesielt i overgangsalderen eller under og etter graviditet.

Hvordan depresjon påvirker hjernen?

Det er tre deler av hjernen som ser ut til å spille en rolle i MDD: L’Amygdala og prefrontal cortex.

L’Hippocampus ligger nær sentrum av hjernen. Lagre minner og regulerer produksjonen av et hormon som heter Cortisol. Kroppen frigjør kortisol i perioder med fysisk og psykisk stress, selv i perioder med depresjon. Det kan oppstå problemer når overdreven kortisolmengder sendes til hjernen på grunn av en stressende hendelse eller kjemisk ubalanse i kroppen. I en sunn hjerne blir hjerneceller (neuroner) produsert under en persons voksne liv i en del av Hippocampus kalt Toothed Tour. Hos personer med MDD, Langsiktig eksponering ved økte kortisolnivåer, kan redusere produksjonen av nye nevroner og forårsake innsnevring av nevroner i # 8217; hippocampus. Dette kan føre til minneproblemer.

Prefrontal Cortex ligger i forsiden av hjernen. Han er ansvarlig for å regulere følelser, for å ta avgjørelser og dannelse av minner. Når kroppen produserer en overdreven mengde kortisol, synes selv prefrontal cortex å bli redusert.

L’Amigdala er den delen av hjernen som letter emosjonelle svar, som for eksempel glede og frykt. Hos personer med MDD, L’Amigdala blir forstørret og mer aktiv på grunn av konstant eksponering for høye nivåer av kortisol. A’Ingrossata og hyperaktiv amipdala, sammen med unormale aktiviteter i andre deler av hjernen, kan forårsake søvnforstyrrelser og aktivitetsmodeller. Det kan også indusere kroppen for å frigjøre uregelmessige mengder hormoner og andre kjemikalier i kroppen, noe som fører til ytterligere komplikasjoner.

Mange forskere mener at høye nivåer av kortisol spiller den viktigste rollen i å endre den fysiske strukturen og kjemiske aktivitetene i hjernen, utløse MDD-undersøkelsen. Normalt er kortisolnivåene høyere om morgenen og reduseres om natten. Hos personer med MDD, men kortisolnivåene er alltid høye, selv om natten.

Hvordan behandling kan forandre hjernen?

Eksperter har oppdaget at balansering av mengden kortisol og andre kjemikalier i hjernen kan bidra til å reversere enhver krymping av # 8217; hippocampus og behandle minneproblemer som kan forårsake. Korrigering av kropps kjemiske nivåer kan også bidra til å redusere MDD-symptomene.

Det er flere vanlige stoffer som kan bekjempe de negative effektene av depresjon i hjernen ved å bidra til å balansere kjemikalier i hjernen. Disse inkluderer:

 • Selektiv serotoninkrav (SSRI): Disse legemidlene kan bidra til å lindre MDD-symptomer ved å endre nivåene av et kjemikalie som kalles serotonin i hjernen. Eksempler på SSRI inkluderer fluoksetin (prozac), paroksetin (paxil) og citalopram (Celexa).
 • Serotonin-norepinefrin (SNRI) og tricykliske antidepressiva: Hvis det brukes sammen, kan disse legemidlene lindre MDD-symptomer som forandrer mengdene serotonin og norepinefrin i hjernen. Disse kjemikaliene bidrar til å øke stemningen og energinivået. Eksempler på SNRI inkluderer DULXETINE (CYMBALTA) og VENLAFAXINA (EFFEXOR XR). L’Imipramin (Tofranil), Nortripramin (Pamelor) og Trimipramin (Surmontil) er eksempler på tricykliske antidepressiva.
 • Norepinephrina-dopamin (NDRI) Reuptake Inhibitorer: Disse stoffene hjelper mennesker med MDD ved å øke nivåene av kjemikalier som stimulerer L’noradrenalin og dopamin i hjernen. Bupropion (wellbrin) er en type ndri som kan brukes.
 • Oksidase monoamininhibitorer (IMAO): Disse stoffene bidrar til å lindre MDD-symptomer ved å øke mengden norepinefrin, serotonin og dopamin i hjernen. De kan også forbedre cerebral cellekommunikasjon
 • ATIPI antidepressiva: Denne gruppen med rusmidler inkluderer beroligende midler, # 8217 stabilisatorer; humør og antipsykotika. Disse stoffene kan blokkere cerebral cellekommunikasjon for å slappe av kroppen.

I tillegg til narkotika kan noen medisinske prosedyrer også påvirke hjernen for å lindre MDD-symptomer. Disse inkluderer:

 • Elektrokonvulsiv terapi (ECT), som gir passasje av elektriske strømmer gjennom hjernen for å øke kommunikasjonen mellom hjerneceller
 • Transcranial magnetisk stimulering (TMS), som involverer de elektriske impulser i hjerneceller som regulerer humøret

Forskere tror også at psykoterapi kan endre hjernens struktur og bidra til å lindre MDD-symptomer. Spesielt synes psykoterapi å styrke prefrontal cortex.

Det er andre måter å øke hjernens helse og hjelpe til med å gjenopprette fra MDD uten medisinsk inngrep. Disse inkluderer:

 • Spis sunne matvarer og forbli aktiv, som stimulerer hjerneceller og styrker kommunikasjonen mellom hjerneceller
 • sov godt, noe som bidrar til å vokse og reparere hjerneceller
 • Unngå alkohol og ulovlige stoffer, som kan ødelegge hjerneceller

Snakk med legen din om hvilke behandlinger som kan være best for deg.