Depigmentering i ansiktet: symptomer, årsaker og behandlinger

COS’Vitiligo?

Hvis kjente klare flekker eller lær flekker på ansiktet, kan det være en tilstand kalt vitiligo. Denne depigmentering kan vises først på ansiktet. Det kan også vises på andre deler av kroppen som er utsatt regelmessig i solen, for eksempel hender og føtter.

Du kan merke en depigmentering forårsaket av vitiligo på en eller begge sider av ansiktet. Noen behandlinger kan bidra til å redusere eller inneholde depigmentering. Andre kan bidra til å smelte de solfylte områdene med den naturlige fargen på huden.

Vitiligo i ansiktet kan få deg til å føle deg ubehagelig, men det er viktig å huske at du ikke er alene. Ikke vær redd for å kontakte venner og familie eller en psykisk helsepersonell til å snakke om hvordan du føler. Finn støtte vil hjelpe deg med å gjøre det.

Hvem tar vitiligo?

Del på PinterestDepigmentering på ansiktet ser ut som patcher eller klare flekker på huden. Denne tilstanden kan også vises på andre deler av kroppen som regelmessig utsatt for solen, for eksempel hender og føtter.

Ansikts vitiligo kan forekomme på huden, på leppene og til og med innsiden av munnen. Oppstår når noen av hudcellene slutter å produsere melanin. Melaninet gir huden sin farge. Mangel på melanin oversetter til hvite eller klare flekker på overflaten av huden.

Folk av alle løpene og alle kjønn opplever vitiligo i samme hastighet, men kan være tydeligere i de med mørkere hudfarge. Det er svært sannsynlig at du utvikler vitiligo i en alder av # 8217; 10 og 30.

Skin-depigmentering kan spre seg over tid. Kan forbli på et isolert punkt eller over tid, kan vokse og dekke det meste av ansiktet eller andre deler av kroppen.

Andre forhold kan endre fargen på huden din, inkludert:

 • Milia
 • eksem
 • Tinea versicolor
 • Sunspots

Imidlertid forårsaker disse betingelsene ikke diffust depigmentering som vitiligo.

Symptomer

Vitiligo slår hovedsakelig huden din. Symptomene på ansikts vitiligo inkluderer:

 • Gjert eller hvit hud vokser i flekker eller flekker på ansiktet
 • Hår som blir for tidlig grå eller hvite, inkludert skjegg, øyenvipper og øyenbryn
 • Lightening av stoffer Alle’Interiør i munnen og nesen
 • Han endret retina farge i øynene dine

Andre symptomer på vitiligo kan variere fra person til person. Du kan ikke ha andre symptomer forbundet med tilstanden og føles bra. Eller du kan finne noen av følgende:

 • smerte
 • klø
 • understreke
 • lav selvtillit
 • Depresjon

Vitiligo kan manifestere i forskjellige former:

 • Generalisert. Depigmentering er symmetrisk på ansiktet og kroppen. Dette er den vanligste typen vitiligo.
 • Brennvidde. Du har bare noen få poeng i en Isolert kropps- eller kroppsområde.
 • Segmental. Du har depigmentering på bare den ene siden av ansiktet eller kroppen.

Du kan ha en annen tilstand i tillegg til vitiligo som forårsaker symptomer som ikke er relatert til nedmenningen av huden. Å ha vitiligo kan øke sjansene for å ha en autoimmun tilstand.

Våre initiativer

Vitiligo oppstår når hudceller (melanocytter) slutter å produsere pigment. Ingen vet nøyaktig hva vitiligin forårsaker. Årsakene til at du kan oppleve hudavdelingen fra Vitiligo, inkluderer ett eller flere av følgende:

 • En autoimmun tilstand som endrer immunforsvaret ditt
 • Din genetikk og en familiehistorie av vitiligo
 • understreke
 • fysisk traumer
 • sykdom
 • scalding

Diagnose

Legen din kan være i stand til å diagnostisere ansikts vitiligo fra en enkel fysisk undersøkelse. Eller legen kan bruke en eller flere tilleggsmetoder for å diagnostisere tilstanden. Disse kan inkludere:

 • Ser på området som er opptatt under en trelampe, som bruker ultrafiolett stråler (UV) for å undersøke huden
 • ta en blodprøve for å sjekke forholdene som er knyttet til vitiligo, som Skjoldbruskkjertelsykdom, Diabetes eller A’annen autoimmun tilstand
 • Diskuter nylige endringer i helsen din, inkludert solbrenner, sykdommer eller stress
 • Gjennomgå din familiehistorie
 • Gjør en hudbiopsi for å undersøke cellene som produserer pigmentet

Behandlinger

Vitiligo-behandlinger varierer. Du kan ha flere sjanser til å behandle denne tilstanden hvis den er på ansiktet ditt, respekt til andre deler av kroppen din. Du kan også være en av Fra 10 til 20 prosent av mennesker med vitiligo hvis huden rekonstruerer pigmentering. Eller din behandling kan ha mindre suksess, og du må bruke andre metoder for å administrere hudavdelingen.

Følgende behandlinger kan svare på huden eller administrere tilstanden.

Sminke eller selvtankering

Du kan prøve å bruke en farget krem ​​for å smelte huden i ansiktet som er opptatt av resten av komplekset. Denne kamuflasjonsmetoden fungerer for daglig bruk og må påføres igjen når du våkner om morgenen.

Du kan også vurdere en selv-tanning som endrer hudtonen i det berørte ansiktet. Pass på at produktet anbefales for ansiktet ditt før du bruker det.

Tatovering

Ikke tenk på dette som en tradisjonell tatovering som dekker den avskytede huden. I virkeligheten er det en prosess som kalles mikropigmentering som legger til pigment til den slått huden. Denne metoden for behandling kan være spesielt nyttig på leppene dine.

Medisinering

Narkotika kan bidra til å reversere ansiktsavdelingen. Legen din kan gi deg råd:

 • kortikosteroider
 • Analoger av vitamin D.
 • Calcineurine-hemmere
 • immunmodulatorer

Snakk med legen din hva medisiner er riktig for deg.

Lysterapi

Lasere og andre enheter som avgir lys kan bidra til omvendt depigmentering fra vitiligo. En type lysterapi inkluderer excimerlaseren som kan behandle tilstanden på kortere periode enn andre lysterapier.

en studere Han undersøkte effektene av denne laseren på tre personer med betydelig vitiligo på ansiktene sine. Laser og L’Topical CalcyPoterien Daglig søknad har redusert depigmentering på over 75% i en periode på 10-20 uker.

Kutane transporter

A’Det andre alternativet er en hudtransplantat for å behandle depigmentert hud. For denne prosedyren tar legen pigmentert hud fra A’annet kroppsområde og beveger det til ansiktet.

Lightening for huden

Du kan være en kandidat for å lette huden din for å blande depigmentering hvis vitiligo er mer enn halvparten av kroppen din.

Urte kosttilskudd

Begrensede tester støtter behandlingen av vitiligo med urte kosttilskudd.

En anmeldelse har analysert flere studier på urtebehandlinger på vitiligo og konkluderte med at videre forskning er nødvendig for å trekke konklusjoner på deres effektivitet. Han sa at ginkgo biloba terapi kunne være lovende, men videre forskning er nødvendig.

Råd om livsstil

L’mer avgjørende handling for å ta med hjem hvis du manifesterer vitiligo på ansiktet er å beskytte den mot solen. Huden ryddet av vitiligo er ekstremt følsom for UV-stråler. Bruk alltid solkrem med en 30 eller høyere SPF og bruk en lue hvis du forlater.

Du kan også ta vitamin D-kosttilskudd hvis du holder deg borte fra solen for å sikre at du har nok av dette viktige vitaminet.

Trikset, som korustere og basene som tilpasser seg din hudfarge, kan redusere misfarging forårsaket av vitiligo.

Ikke gjør deg en tradisjonell tatovering hvis du har vitiligo. Dette kan føre til en ny hudavdelings flekk etter noen uker.

Følelsesmessig støtte

Eksperimentering av ansiktsavdelingen kan være følelsesmessig utfordrende. Kontakt venner og familie for å motta støtte. Du kan også finne Støttegrupper På internett eller i samfunnet for å hjelpe deg med å takle tilstanden. Eller du kan kontakte en konsulent for å hjelpe deg med å administrere dine følelser.

Bunnlinjen

Det er mange måter å behandle og administrere ansikts vitiligo. Snakk med legen din om de mulige behandlingsalternativene og ser etter følelsesmessig støtte for venner og familie, eller en støttegruppe eller en konsulent.

Snakker med andre som har vitiligo, er en god måte å føle seg i kontakt og hjelpe hverandre til å overvinne utfordringene i denne tilstanden.