Dent i hodet: årsaker og behandling

Beskrivelse

Bukser og uregelmessigheter i form av skallen er generelt enkle variasjoner av # 8217; anatomi. Hver har variasjoner i beinstrukturen: Det anser bare hvordan ansiktene til svært forskjellige mennesker kan vises # 8217; en fra # 8217; andre som bevis.

Men det er noen tilfeller der en ny dent eller fremspring som er kjent i din skalle, kan indikere en alvorlig medisinsk tilstand. Dette er typen symptom som bør styres av en lege, spesielt hvis formen på skallen ser ut til å forandre seg plutselig.

Årsaker til Skull Re-Entertainment

A’BUT til hodet (også kjent som skallen depresjon) kan indikere ulike medisinske forhold. Det kan også være genetisk eller skjer på grunn av en skade.

Traume

Trafikkulykker, fall eller voldelige slag til hodet kan føre til at den som kalles en deprimert brudd i skallen. En deprimert brudd betyr at en del av skallen ble knust mot hjernen. Denne typen lesjon krever akuttmedisinsk behandling.

Enhver lesjon til det betydelige hodet må umiddelbart evalueres av en lege.

Gorhams sykdom

Gorhams sykdom er en sjelden tilstand som bringer beinmassen erstattes av andre typer stoffer. Gorhams sykdom kan forårsake bein tap i skallen, og bringe i noen tilfeller til en «8217; synlig dent.

Paget bein sykdom

Pagets sykdom forstyrrer kroppens evne til å erstatte gammelt beinvev med nytt sunt beinvev. Dette kan føre til overdreven benvekst i skallen, noe som fører til hodepine og andre symptomer. Noen ganger kan overdreven vekst gjøre den uregelmessige eller dented skallen utseende.

Kreft

Det er kliniske tilfeller av kraniale depressioner som har brakt leger til å oppdage kreft i en person. Disse tilfellene er sjelden, Men tumorene & # 8220; destruktiv for beinene & # 8221; (som multiple myelom) kan forårsake skallen depressioner og uregelmessigheter.

Medfødt skallen fordypning

Noen ganger er barn født med en utsparing i skallen. Disse utsparingene kan skyldes fødselsprosessen eller måten barnet ble plassert i morsombenet. Hvis et barns skalleben blandes for tidlig, kan barnets hode virke dented eller deformert, en tilstand som kalles craniosinostose.

Craniosinostosis kan forekomme alene eller kan skyldes genetiske syndrom, inkludert det åpne syndromet og Pfeiffer syndromet.

Diagnose av tenner til hodet

Hvis du er bekymret for en & # 8217, dent i skallen, vil legen vurdere formen på skallen din. Legen kan også stille spørsmål om familiehistorie og andre symptomer du måtte ha.

Ofte er det ikke nødvendig Nient’annet enn en komplett historie og en fysisk undersøkelse, men legen kan anbefale flere tester for å avsløre hva som forårsaker skallen depresjon. Disse testene kan inkludere:

  • Tac
  • MR-skanning
  • Dyreskanning
  • X-ray
  • Bone skanning

Risikofaktorer

Risikofaktorene for utviklingen av bukser i skallen er avhengig av den underliggende årsaken. Det er vanskelig å identifisere hvem som ville være mer & # 8220; i fare & # 8221; å utvikle en’tann på hodet som et symptom eller en tilstand.

C’Noen søk antyder at menn driver større risiko enn kvinner for å utvikle Gorhams sykdom.

Genetikk kan spille en rolle i noen av syndromene som kan forårsake skallen depressioner i nyfødte, men ofte er det ingen genetisk årsak. I det åpne syndromet kan for eksempel en forelder overføre syndromgenet til sitt barn, eller barnet kan utvikle det spontant mens han er i utero.

Risikofaktorer for ulike typer kreft kan inkludere faktorer relatert til livsstil (for eksempel røyking), miljøutløserfaktorer og familiehistorie.

Behandling

Behandlinger for A’Dent i skallen varierer mye, avhengig av den underliggende årsaken.

Behandling for deprimerte kraniske frakturer

Deprimerte skallefrakturer krever ofte kirurgi. Beinfragmenter må fjernes fra # 8217; område rundt hjernen for å forhindre hjerneskade. Disse typer frakturer behandles også med legemidler for å lindre smerte og antibiotika for å hindre infeksjonen.

Behandling for kreftvulster

I det sjeldne tilfellet der den uregelmessige formen på hodeskallen din avslører en ondartet svulst, trenger du en behandling mot kreft. Det vil nok være nødvendig å kvitte seg med kreftformet svulst. Behandlingen du trenger etter at intervensjonen vil avhenge av hvilken type kreft du har, og hvor aggressiv behandling må være.

Behandling for bein sykdommer

Hvis du har Paget Bone Sykdom, Gorhams sykdom eller A’andre sjeldne bein sykdom som forårsaker skallen, kan legen din foreskrive bifosfonater, stoffer som hindrer kroppen din i å absorbere beinvev. Alendronate (Fosamax) og Ibandronate (Boniva) er eksempler på disse stoffene.

Noen mennesker kan trenge beintransplantater til kirurgisk korrekt beinmasse i hodeskallen.

Behandling for barn med skallen blåmerker

Når et barn er født med en ‘8217; Vanligvis vil det løse av deg selv innen 6 måneder.

I noen tilfeller kan hjelmterapi anbefales. Det er også tilfeller der operasjonen er nødvendig for å rette formen på skallen og sørge for at barnets hjerne har nok plass til å utvikle seg mens du vokser.

Ta ut mat

Selv om det er vanlig og formen på hodeskallen til forskjellige mennesker, kan en ny buk eller uregelmessighet i skallen av og til indikere en alvorlig helsetilstand. Bukser i skallen kan skyldes traumer, kreft, bein sykdommer og andre forhold.

Hvis du oppdager en endring i form av skallen din, bør du gjøre en avtale med legen din. Legg merke til noe annet symptom, som hodepine, minne tap og visuelle vanskeligheter, som kan være koblet til en’dent i skallen.