Den tredje trimesteren av graviditet: Kontroller og tester

Hva skjer

I de siste tre månedene av graviditeten er barnet ditt, vokser neglene i hender og føtter og åpner og lukker øynene. Du føler sannsynligvis ganske sliten og du kan finne deg selv i en kort vind. Dette er helt normalt. Du bør også føle deg mer bevegelse fra barnet.

Ved den 37. uken kan barnet ditt bli født og kan vurderes tidlig. Lengre de forblir, sunnere de vil være ved fødselen.

Hvis graviditeten din er sunn og lav risiko, bør du delta i prenatale avtaler hver to eller fire uker opp til 36 uker. Så det blir tiden for ukentlige sjekker til levering.

Til sjekkene dine

Dine avtaler vil veie legen din til deg og sjekke blodtrykket ditt. Legen kan be deg om å gi en prøve av urin, som vil bruke til å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner, proteiner eller sukker. Tilstedeværelsen av proteiner i urin i tredje kvartal kan være et tegn på preeklampsi. Urinsukkeret kan indikere svangerskapsdiabetes.

Legen vil måle magen din for å kontrollere barnveksten. De kunne sjekke livmorhalsen din for ekspansjon. De kan også gi deg en blodprøve for å sjekke anemi, spesielt hvis du var anemisk all’begynnelsen av graviditeten. Denne tilstanden betyr at du ikke har nok sunne røde blodlegemer.

ultralyd

Du kan motta ultralyd, akkurat som i tidligere uker, for å bekrefte barnets posisjon, vekst og helse. Elektroniske føtale hjertefrekvensovervåkningskontroll for å sikre at barnets hjerte slår riktig. Du har sikkert allerede gjort noen av disse testene.

Gruppe B streptokok screening.

Mange av oss har på seg gruppe B Streptococcal bakterier i # 8217; tarmene, i endetarmen, i blære, vagina eller hals. Vanligvis forårsaker ikke problemer for voksne, men kan forårsake alvorlige og potensielt dødelige infeksjoner hos nyfødte. Legen din vil sende deg testing for gruppe B Streptococcus i uker 36-37 for å sikre at barnet ditt ikke er utsatt for det.

Du vil vaske skjeden og endetarmen, og deretter undersøke padsene for bakterier. Hvis testen er positiv for bakterier, vil de gi deg antibiotika før fødsel, slik at barnet ditt ikke blir utsatt for gruppe B streptokokker.

Test test

I løpet av tredje kvartal kan legen også verifisere tilstedeværelsen av seksuelle overføringsinfeksjoner (IST). Avhengig av risikofaktorene, kan legen verifisere:

  • Chlamidia
  • Hiv
  • syfilis
  • gonoré

Disse kan infisere barnet ditt under fødselen.

Føtal helse test

Legen din kan utføre andre tester hvis du mistenker at barnet er i fare for visse forhold eller ikke utvikler seg som forventet.

Amniocentesis

Du kan få en’Amniocentesi hvis legen din mener at barnet ditt kunne ha en «-bakteriell infeksjon som heter Chorioamnionite. De kan også bruke testen hvis de er bekymret for føtalanemi;. Denne testen utføres ofte i løpet av andre kvartal for å oppdage kromosomale problemer som Downs syndrom. Det brukes også til å teste føtal lungefunksjon.

Under amniocentesi vil legen sette en lang og tynn nål gjennom magen i # 8217; livmor. De vil ta en prøve av fostervann. De vil konsultere en ultralyd for å bestemme den nøyaktige posisjonen til barnet ditt slik at nålen ikke berører den.

En liten risiko for spontan abort eller for tidlig fødsel er forbundet med amniocentese. Legen Tips kan indusere fødsel hvis den oppdager en infeksjon i løpet av prosedyren. Dette vil bidra til å kurere infeksjonen så snart som mulig.

Nonstress Test

Ikke-stresstesten (NST) måler barnets hjertefrekvens mens du beveger deg. Kan bestilles hvis barnet ditt ikke beveger seg normalt, eller hvis du har bestått utløpsdatoen. Det kan også oppdage om moderkaken er sunn.

I motsetning til stresstester for voksne, som med vilje stresse hjertet til å overvåke sin funksjon, består L & # 8217 NST i posisjonering av en føtal skjerm på magen i 20-30 minutter. Legen kan kjøre den ukentlige NST hvis du har en høyrisiko graviditet når som helst fra 30. uke.

Noen ganger er hjerteslag sakte fordi barnet ditt er åt. I dette tilfellet kan legen prøve å vekke dem forsiktig. Hvis hjertefrekvensen forblir langsom, kan legen bestille en biofysisk profil. Dette kombinerer NST-informasjon med en ultralydundersøkelse for å få en bedre forståelse av barnets tilstand.

Sammentrekningsspenningstest eller oksytocinutfordring

Stress sammentrekningstest måler også føtal hjertefrekvens, men denne gangen & # 8211; Du gjettet & # 8211; med litt og # 8216; stress. Ikke veldig stress, skjønt. Det vil bare tilstrekkelig stimulering av brystvorten eller en tilstrekkelig mengde oksytocin (pitocin) for å stimulere milde sammentrekninger. L’Målet er å se hvordan barnets hjerte reagerer på sammentrekninger.

Hvis alt er normalt, vil hjertefrekvensen forbli stabil selv når sammentrekningen begrenser blodet til moderkaken. Hvis hjertefrekvensen er ustabil, vil legen ha en’mye bedre ide om hvordan å reagere barnet når fødselen startet. Dette vil hjelpe dem med å ta de riktige tiltakene på den tiden, hvordan å akselerere levering eller utføre en keisersnitt.

L’hjemme strekk

Du kan føle deg mer engstelig for barnets helse med utløpsdatoen. Det er normalt. Ikke nøl med å kontakte legen din for eventuelle spørsmål eller tvil. Din angst treffer barnet, så det er bedre å sette deg rolig.