Den beste teen for ondt i halsen: Fordeler, typer og mer

Ta en kopp te

Når du har ondt i halsen, kan du finne deg selv å ta en kopp dampende te. For mange mennesker, det er noe avslappende i varme, smak og # 8217; te aroma og urtete te. Noen blandinger kan være spesielt nyttige for å lindre symptomer.

Hva er fordelene med å drikke te når du har ondt i halsen?

Selv om du vanligvis er en te drinker, kan en kopp varm te være en «8217 ekstra trøstende til dagen din når du har ondt i halsen. Har flere potensielle fordeler.

For eksempel inneholder mange teer antioksidanter. Disse forbindelsene kan hjelpe kroppen din til å bekjempe sykdommer, for eksempel forkjølelse og andre virus. De kan styrke immunforsvaret ditt og fremme helbredelse. Antioksidanter hjelper også med vevsheling. Noen urtete og blandinger gir antiinflammatoriske effekter som kan bidra til å redusere smerte og hevelse.

Drikkevæsker kan holde halsen fuktig og redusere risikoen for dehydrering. Dette kan bidra til å redusere halsirritasjonen og smerten. I følge Mayo Clinic, Hot væske spesielt kan bidra til å berolige ondt i halsen.

Teen gir også et perfekt kjøretøy for honning, et naturlig og beroligende antibakterielt middel for ondt i halsen. I henhold til informasjonen publisert i Kanadisk familie lege, Honning kan bidra til å lindre symptomene på forkjølelse. Det kan også fungere bedre enn difenhydramin (Benadryl), et antihistamin som brukes til å behandle symptomene på forkjølelse og allergier. Honning bør ikke administreres til barn under et år på grunn av faren for barnebotulisme.

Hva er den beste teen å drikke for ondt i halsen?

Hvilke typer te og urtete er bedre å drikke når du prøver å berolige ondt i halsen? Det er mange varianter som kan gi lettelse og komfort. Vurdere l’ide å prøve en av disse alternativene.

1. Te All’glatt elm

L’glatt elm er en’gress brukt som et naturlig middel i århundrer. Inneholder et stoff som kalles mucilage, som blir til en gelatinøs substans hvis blandet med vann. Når du drikker en elminfusjon, kan den gelen hjelpe deg med å belegge halsen, som kan berolige og beskytte det når det er sårt. En liten studie rapportert i Journal of Investigational Biochemistry oppdaget at deltakerne vurdert te alle’glatte elm som beroligende pekoe te alle’koffeinfri oransje.

Å lære mer: Slippery Elm Bark: Fire overraskende fordeler »

2. Lakrisrotete

Som te all’glatt elm, lakris rotte er et vanlig alternativt middel for ondt i halsen, rapporter Mayo Clinic. Du kan nippe til en kopp eller prøve å gjøre gurgle. For å lage liquorice te gaggares, lag en kopp etter indikasjonene på pakken. La for å avkjøles til en behagelig temperatur. Gjør deretter gurgle i flere sekunder før du spytter den.

Lakrisroten kan være farlig i store mengder, spesielt hvis du har visse helsemessige forhold. Snakk med legen din før du prøver Liquorice Root Tea.

For å lære mer: Fordeler for helsen til lakrisrot «

3. Marrubio Tea

Marrubio er en gress rik på antioksidanter med antiinflammatoriske egenskaper. Det har blitt tradisjonelt brukt som et middel for ondt i halsen og kulde. Det fungerer også som en liten ekspektorant for hoste, så hvis du har problemer med opphopningen av slim, kan Marrubio te være nyttig. Søk etter Marrubio Tea i apoteket ditt eller Natural Food Store. Det er ingen studier pågår på’medisinsk bruk av Marrubio.

Kjøp Marrubio Tea Online.

4. Kamille te

Kamille er en av favorittene fra fans blant mange teelskere. Ikke bare er en av de mest tilgjengelige tisanene, det er også en av de eldste kjente urtemedisinene.

Mange studier undersøkte de potensielle fordelene ved kammen for behandling av en rekke forhold. Ifølge forfatterne av en revisjonsartikkel i Molekylære medisinske rapporter, Testene antyder at det kan bidra til å smøre halsen, som kan være nyttig for å unngå heshet og smerte. Kamille er kjent for å ha antiinflammatoriske egenskaper for å redusere hevelse og rødhet. Kamille har også nyttige antioksidantegenskaper for vevsreparasjon og helse. L’kamille antispasmodisk handling kan også redusere hoste.

Hvis sår halset er forårsaket av forkjølelse, kan kamoen også lindre noen av de andre symptomene på forkjølelse. Selv om du ikke er villig til å drikke, kan inhalere kamille-dampen være nyttig.

Kjøp kamille.

5. Gurkemeie te

Gurkemeie er medlem av ingefærfamilien. Det er ofte solgt som krydder, tørket og bakken i et lyst gult pulver. Du kan også forberede det og drikke det som en te. Se etter Turcuma teposer eller legg til grunn gurkemeie på’kokende vann, la deg simre i flere minutter og filtrere det i en kopp. Du er velkommen til å legge til honning for å myke den.

Ifølge et søk utgitt i Indisk forsker avis i homeopati, Gurkemeie har kraftig antioksidant, antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaper. Kan hjelpe deg med å gi smertelindring til halsen eller # 8217; irritasjon.

For å lære mer: Gurkemeie og curcumin: The Antioxidant Spice »

6. Grønn te

Grønn te er en rik kilde til antioksidanter. Det har også naturlige antiinflammatoriske egenskaper. Noen tror at grønn te gargards kan bidra til å lindre ondt i halsen. I en studie rapportert i Anestesiologi og smerte medisin, Forskere har oppdaget at greGggarisms of Green Tea har bidratt til å unngå symptomene på ondt i halsen i postoperative pasienter. Grønn te har mange andre helsemessige fordeler som kan forbedre generell drift og helbredelse.

Hvis du vil prøve denne metoden, lage en kopp grønn te. La for å avkjøles til en behagelig temperatur. Gjør deretter gurgle i flere sekunder før du spytter den. Du kan gjenta denne prosessen 2-3 ganger etter behov.

Kjøp grønn te.

7. Kombinert te

Det er flere kommersielle produkter som blander mange av de spesifikke urter for å berolige og dekke halsen.

Hva er risikoen for å drikke te for ondt i halsen?

Før du prøver noen type urtemedisin, er det bedre å konsultere legen din. Noen urter kan samhandle med stoffene du kan ta. Noen urter kan også være farlige hvis du har visse helsemessige forhold eller hvis du bruker for mye. For eksempel kan te på lakrisrot være giftig hvis du drikker for mye. Urter er ikke regulert av mat- og legemiddeladministrasjonen og kan være forurenset eller til og med inneholdende ingredienser enn de som er rapportert på # 8217; etiketten. Hvis du velger urter fra pålitelige kilder, har en tendens til å være tryggere.

Legen din kan hjelpe deg med å forstå de potensielle risikoen for # 8217; å ta visse urter, inkludert mulige farmakologiske interaksjoner og andre bivirkninger.

Du bør også se etter profesjonell medisinsk hjelp hvis sår halsen:

  • varer mer enn en uke
  • blir verre
  • Den er ledsaget av andre symptomer, som feber, kulderystelser, kvalme eller oppkast

Ta bort

Hvis du har ondt i halsen, kan du nippe en kopp varm te hjelpe deg med å berolige smerte. I noen tilfeller kan selv gaggarismer med kald te bidra til å gi lettelse. Ikke glem å legge til en tråd eller to av honning for å lage te enda mer trøstende.

Ønsker å prøve? Kjøp honning her.