Den autoritære foreldre gjør vondt min sønn?

Beskrivelse

Du vet hva slags foreldre du er? Ifølge eksperter er det faktisk mange forskjellige typer foreldre. De tre vanligste typer foreldre er:

De tre hovedtyper av foreldre er på A & # 8220; Escalator & # 8221; av foreldreskap, med foreldre permanent som den minst strenge typen foreldre. Den permissive foreldre har generelt svært få regler, mens den autoritære foreldre er utformet som en slags foreldre svært stive og drevet av reglene.

COS’er den autoritære foreldre?

Autoritær foreldre er den mest strenge foreldre stilen. Vedtar en mer tilnærming & # 8220; tradisjonell & # 8221; i hvilke barn bør ses og ikke lyttet til. Sekund Diana Baumrind, Psykologen som utviklet den opprinnelige analysen av typer foreldre, den autoritære foreldre stammer fra troen på foreldrene at oppførselen og oppførselen og holdningen til et barn skulle bli modellert av en standard på streng oppførsel.

Noen av egenskapene til autoritær foreldre inkluderer:

  • En stor vekt på reglene som er etablert av foreldre, uten reell forklaring på hvorfor reglene eksisterer
  • L’fullstendig lydighet forventning & # 8211; Vi forventer at barn skal følge og adlyde alle reglene uten å stille spørsmål
  • rask og alvorlig straff for å bryte eller spurte reglene
  • Barn blir ikke oppfordret til å uttrykke seg og har ikke lov til å «svare»
  • Ikke veldig «varm», intim eller omsorgsfull & # 8211; Foreldrene kan ikke være fysisk eller følelsesmessig nær barna sine
  • Valgene er begrenset for barn

Hvordan er det forskjellig fra andre foreldre stiler?

Permissive foreldre

Den permissive foreldre er praktisk talt det motsatte av den autoritære foreldre. Foreldre etablerer tonen som «alt er greit» ALLE’Start av deres foreldrebane. I stedet for stive regler etablerer permissive foreldre ikke regler eller forventninger til barna sine. L’lydighet er ikke forventet eller oppmuntret, og det er ingen konsekvenser eller disiplin.

Denne foreldre stilen kan virke varmere, intim og kjærlig, men det er ingen grenser. Foreldre tallene er sett mer som venner enn som foreldre. Den permissive foreldre er noen ganger definert som foreldre & # 8220; overbærende & # 8221;, fordi foreldre kan tilfredsstille lunger og feil oppførsel av sine barn.

Autoritativ foreldre

Denne typen foreldre kan tenkes som en mellomgrunn på omfanget av foreldre typer. Den autoritative parentery bruker regler og disiplin, men brukes med hensyn til den enkelte persons individuelle personlighet. Oppfordrer respekt og # 8217; intimitet, sammen med et forhold d’kjærlighet.

Hvordan det påvirker barn?

Samlet sett har de fleste undersøkelser oppdaget at den strengeste form for autoritær foreldre er tilknyttet Mer negative effekter hos barn. Disse effektene inkluderer:

  • Viser knappe sosiale ferdigheter
  • Lavt nivå av selvtillit
  • Høyere nivåer av depresjon

Hvis en vanskelig straff brukes som skrik, er det også mer sannsynlig å bringe atferdsproblemer hos barn og ungdom. De kan vokse normalisere atferd mer basert på vold.

Det er viktig å merke seg at foreldrene i mange tilfeller ikke forblir i en foreldre kategori. En forelder for et lite barn, for eksempel, kan øve en mer autoritær foreldre stil og forventer at et barn bare adlyder en regel om ikke å røre en varm komfyr. En foreldre til en tenåring kan imidlertid virke mer som en autoritativ forelder og diskutere hvorfor det er en regel om hvordan du sender SMS og kjører og oppfordrer mer tilbakemelding fra barnet.

Hvordan påvirker foreldrene?

Foreldre stiler har en tendens til å bli levert fra generasjon til generasjon. Så hvis en forelder har vokst i en svært streng autoritær stil, kan det være mer sannsynlig å gjøre det på samme måte. D’Andre deler, eksperiment veldig stive former for barneforeldre kan indusere en forelder for å dyrke sine barn på en helt motsatt måte.

Selv om de fleste studier ser ut til å foreslå at autoritativ foreldre er den beste & # 8221; slags foreldre for barn, det er ikke alltid så enkelt. Noen typer behov kan gjøre det vanskeligere å implementere en bestemt type foreldre stil.

For eksempel, en studie De fant at barnas foreldre med utviklingshemming hadde mye høyere stressnivåer da de prøvde å øve autoritativ foreldre.

I familier med typiske utviklingsbarn er det stor forskjell i nivåene av stress rapportert for foreldre blant de tre typer foreldre. Dette antyder at foreldre stiler kan velges basert på hva som er mer behagelig for foreldrene.

Ta bort

Det er mange forskjellige stiler av foreldre, men dette betyr ikke at du må bare velge en. Noen aspekter av hver stil kan være egnet for familien din, så søk etter forskjellige stiler for å finne din tilnærming til foreldre som fungerer best for deg og ditt barn.

Husk imidlertid å stole på fysisk straff og skrike som viktigste måter å prøve å endre barnets oppførsel har vært assosiert med flere atferdsproblemer over tid.

Hvis C’det er en foreldre situasjon som du tror du kan bruke litt & # 8216; ikke å være redd for å lete etter hjelp av en profesjonell.