Den andre trimesteren av graviditet: Smerte, blødning og utslipp

Smerte, blødning og sekresjon

Noen smerter eller ubehag er normalt under graviditetens andre trimester. Selv små blod flekker og mengder kan være ufarlige. Imidlertid er det noen typer smerte, blødning og vaginalt tap du ikke bør ignorere.

Lær å forstå forskjellen mellom normale graviditetsproblemer og alvorlige medisinske bekymringer.

Medisinske nødsymptomer i løpet av andre kvartal

Det er en rekke situasjoner under graviditet som krever medisinsk behandling. Hvis du finner følgende symptomer, ikke nøl med å ringe legen din eller søke nødhjelp.

Når du ser etter akuttmedisinsk hjelp

Alltid på jakt etter nødhjelp hvis du finner symptomene på en spontan abort. Symptomene på spontan abort inkluderer:

Hvis du bruker klumper eller klumper fra skjeden, kan du prøve å lagre stoffet i en krukke eller en plastpose for å gi legen for analysen. De kan derfor bestemme årsaken til problemet.

Det er tre typer spontan abort.

Hvis en spontan abort har blitt truet, har det oppstått en bløder før de 20 ukene av graviditeten uten livmorhalsutvidelse og ingen utvisning av noen av de føtale delene.

Hvis en abort er fullført, har det skjedd L’fullstendig utvisning av føtale delene fra kroppen.

Hvis en spontan abort fant sted ufullstendig, C’det var en’delvis utvisning av føtale delene før de 20 ukene. I tilfelle ufullstendige aborter kan det neste trinnet være å tillate den naturlige passasjen av de gjenværende graviditetsprodukter eller utføre en dilatasjon og en curettage.

Merk: Hvis du har avbrutt før og kjent blødning eller kramper, bør du konsultere en beredskapsdoktor.

Alltid på jakt etter nødhjelp hvis du finner symptomene på en ekstrauterin graviditet (en graviditet utenfor # 8217;. Symptomene på en ektopisk graviditet inkluderer:

Når skal du ringe legen din

Nødhjelp er ikke alltid nødvendig. Noen tegn krever imidlertid en medisinsk vurdering. Ring alltid legen din for å få råd hvis du finner tegn på spontan abort. De første tegnene på abort inkluderer:

Smerte

Selv om du kanskje ikke har en nødsituasjon i & # 8217, vil det trolig være øyeblikk under graviditeten der du føler deg ubehagelig eller føler smerte. Mange kvinner har smerte i løpet av andre kvartal, selv når ikke C’det er ikke noe galt fra medisinsk synspunkt.

Abdominal smerte, ryggsmerter, hodepine, benkramper og håndsmerter, rapporterer ikke alltid et problem. Lære å identifisere og lindre disse vanlige ulempene, vil hjelpe deg med hele graviditeten din.

Magesmerter

Abdominal smerte kan være et normalt graviditets symptom eller et tegn på noe alvorlig, som en premature arbeidskraft eller en ekstrauterin graviditet. Det er viktig å informere legen din når du føler noen form for magesmerter, på grunn av den potensielle risikoen for en alvorlig komplikasjon.

Når du føler deg smerte ALLE’Abdomen i andre kvartal, er det vanligvis knyttet til spenning på ligamentene og musklene i bassenget. Disse er strukket mens livmoren ekspanderer for å inneholde det voksende barnet.

Hvis du beveger deg raskt, kan du dra / # 8221; Et ligament eller muskel. Dette kan virke som en tett smertefull på bekkenet eller en kramper langs siden som kan vare i flere minutter. Denne typen smerte er ikke skadelig for deg eller ditt barn.

Noen ganger er magesmerter knyttet til graviditeter eller tidligere kirurgiske inngrep. Hvis du har lidd kirurgi for infertilitet eller andre typer abdominal kirurgi, kan du føle smerte på grunn av trekkraften av resterne av arrvæv (adhesjoner).

Gravide kvinner kan også ha de samme typer abdominale infeksjoner som utvikler andre kvinner. Infeksjoner som kan forårsake magesmerter inkluderer:

Noen ganger er disse sykdommene vanskeligere å diagnostisere under graviditet fordi posisjonen til den karakteristiske smerten av hver har blitt flyttet. Dette skjer når den voksende livmoren skyver organene i nærheten.

Hvis du føler en alvorlig smerte som ikke ser ut til å være i livmoren, vis eller fortell legen din nøyaktig hvor smerten er. Hvis du har en av de nevnte infeksjonene, kan du trenge antibiotika eller kirurgiske inngrep for å løse problemet.

ADVARSEL: Dersom vanlige eller smertefulle sammentrekninger skjer i bekkenet eller i # 8217; Abdomen, ring en lege umiddelbart. Disse kan være et premrende arbeidskilt.

Ryggsmerter

Ryggsmerter er svært vanlig under graviditeten. Hormonene i graviditeten induserer leddene i bassenget for å bli myk og avslappet i forberedelse til fødsel. Som livmor utvides i andre kvartal, endres tyngdepunktet ditt.

Begynn å bringe deg annerledes for å tilfredsstille vekten. Videre kan abdominale muskler skille seg når livmoren presser mot dem, svekker bukveggen. Alle disse faktorene kan bidra til ryggsmerter, spenning og ubehag.

Slik kan du forbedre ryggsmerter:

Advarsel: Hvis du lider av lumbal smerte ledsaget av smertefull vannlating, kan du ha en «8217; blæreinfeksjon eller nyrer. Lav, kjedelig og konstant ryggsmerter kan være et forretter fødselsskilt. Selv en sterk ryggsmerter forbundet med blødning eller vaginal sekresjon kan indikere et alvorlig problem. Ring legen din umiddelbart hvis du manifesterer en av disse symptomene.

Hodepine

Mange kvinner lider av hyppige hodepine under graviditeten. Du kan fortsatt prøve hodepine som startet i løpet av første kvartal, eller de kunne bare være alle «8217;.

Hormonelle forandringer, spenning, tretthet, sult og stress er alle syndere. Prøver å slappe av, hvile og spise regelmessig. Du kan også prøve alle hodepine på følgende måter:

Snakk med en lege før du begynner å bruke smertestillende midler. Dette er også viktig selv om du har tatt på teller medisiner for smerte før de er gravid.

Vanlige medisiner for hodepine inkluderer Ibuprofen (Motrin), Aspirin (Bufferin), Paracetamol (Tylenol) og Sodium Napossene (Aleeve).

Paracetamol er trolig det sikreste alternativet under graviditet, men tar ikke piller under graviditet, med mindre legen din har uttrykkelig fortalt deg å gjøre det.

ADVARSEL: Ring legen hvis hodepine er spesielt alvorlig eller varer i mer enn noen få timer. Merk selv om hodepine er ledsaget av feber, hevelse i ansikt og hender, svimmelhet, kvalme eller se endringer. Disse kan være tegn på preeklampsi eller A’annen alvorlig komplikasjon.

Kramper med ben

Selv om ingen vet nøyaktig hva årsaken, er benkramper felles i andre og tredje kvartal. De mulige årsakene kan være at du ikke bruker nok fotball, du har for fosfor i kostholdet ditt, eller du er sliten.

Det kan være at livmoren trykker på nervene som går til bena. Uavhengig av årsaken, kan du våkne opp midt på natten med irriterende kramper.

Du kan unngå eller bli kvitt kramper:

ADVARSEL: Fortell legen din dersom kramperne føles spesielt smertefulle, de forsvinner ikke, de forårsaker hevelse, de føler seg varme i berøring eller endrer fargen på benhuden (i hvitt, rødt eller blått). Du kan ha en blodpropp i en vene av beinet som må behandles. Dette er kjent som dyp venetrombose og uten behandling kan være dødelig. Kontakt lege umiddelbart.

Smerte og nummenhet

Nummenhet og smerte i min tommel, alle i midten og til halvparten av ringen) kan være et tegn på karpaltunnelsyndrom.

Vanligvis er denne tilstanden diagnostisert hos personer som regelmessig utfører repeterende aktiviteter som å skrive eller piano, men det er også vanlig hos gravide kvinner.

Under graviditeten kan tunnelen rundt nerven til disse fingrene svulme, forårsaker prikking, nummenhet og smerte. Om kvelden, etter at armen var dangling av din side hele dagen, kan symptomene dine bli verre på grunn av tyngdekraften.

Rist armen når carpal tunnel symptomene oppstår kan hjelpe. Alternativt kan du snakke med legen din for å holde håndleddet eller ta vitamin B-6.

Nummenhet og prikking i hånden kan også skyldes dårlig stilling. Hvis skuldrene senkes og hodet skyves fremover, trer du på nervene under armene, og forårsaker prikking.

Utøves å stå med hodet og ryggraden reist. En støttebH er også viktig og en korrekt hvile i sengen.

blødning

Blødning kan være et skummelt symptom under graviditeten. I noen tilfeller kan blødning være ufarlig. Det kan skje når hormonene i graviditet gjør at du utvikler mer følsomme og utvidede blodkar.

I andre tilfeller kan blødning indikere et alvorlig problem med graviditet. Ved blødning, ring en lege for råd.

vaginal blødning

En liten blødning eller spotting (som kan være brun, rosa eller rødt) i løpet av andre og tredje kvartal er vanligvis ingen grunn til bekymring. Generelt oppstår det på grunn av innsamling av livmorhalsen under kjønn eller vaginal eksamen.

Den rosa mucus eller brunish eksos kan begge forekomme i løpet av andre kvartal. Det er forårsaket av små mengder blod som forlater kroppen med en normal utslipp.

Den vaginal blødningen som en syklus, kan imidlertid være et bekymringsfullt tegn som krever umiddelbar medisinsk behandling. Blodpropper eller klumper av vev i blodet kan være symptomer på en spontan abort.

Av denne grunn bør du aldri være dommeren av hva som er normal eller unormal blødning. Ring legen din i stedet.

Hvis blødningen er rikelig, eller hvis den er ledsaget av smerte, ring legen umiddelbart. Hvis det er uregelmessig, kan du ringe den dagen dagen. Alvorlig blødning er mer vanlig forårsaket av placenta tidligere, for tidlig arbeid eller spontan sen abort.

Rektal blødning og hemorroider

Rektal blødning er ikke så bekymringsfull som vaginal blødning og er generelt et tegn på hemorroider eller analfissurer. Rektal blødning kan også være et tegn på noe mer alvorlig. Du bør snakke med legen din hvis du finner dette symptomet.

Rektal blødning kan bety at du har hemorroider, ekstern eller mindre vanlig, internt. Hemorroider oppstår til halvparten av alle gravide kvinner. De er åreknuter av endetarmen og kan forårsake smerte, kløe og blødning, ofte forverret av forstoppelse.

Hemorroider er forårsaket av progesteron som virker på veggene i rektaleårene, noe som får dem til å slappe av og utvide. Mannen har begynt i svangerskapet og l’utero bevise på disse årene, blodet bremser ned og venene sprer seg enda mer.

Klemming og forstoppelse kan forverre hemorroider. Ler, hoster, strenger og går på toalettet kan gjøre hemorroider bløder.

Hvis rektal blødning ikke er forårsaket av hemorroider, kan det skyldes en analfissur, en sprekk i huden som dekker analkanalen. Anal Fissures er vanligvis forårsaket av forstoppelse. Sprekkene er svært smertefulle, spesielt under innsatsen for å ta en tarmbevegelse.

Hemorroider og analfissurer kan forårsake utseendet på brune, rosa eller røde blodblåsninger på undertøy eller toalettpapir. Hvis blødning er rikelig eller kontinuerlig, ring en lege for råd.

Hvis du er diagnostisert med en hemorroide eller en analfissur, bør du gjøre følgende:

ADVARSEL: En massiv rektal blødning kan være et alvorlig problem. Det kan skyldes ektopiske graviditeter eller alvorlige interne problemer. Kontakt lege umiddelbart hvis du bløder tungt fra # 8217; ano.

Epistaxis og nasal overbelastning

Som mange av kravene til graviditet, antas det at nesen lukket og blodet fra nesen i stor grad skyldes østrogen og progesteron. Disse hormonene forårsaker en økning i blodstrømmen og hevelse av blodkar i slimhinner.

Spesielt med kaldt og tørt vær, kan dette bety at du føler deg mer overbelastet enn normalt. Du kan til og med ha Epistaxis oftere enn du gjorde før du blir gravid.

Du kan prøve følgende for å lindre nese symptomer:

De samme endringene i hormoner og blodkar som forårsaker nasalblødning, kan forårsake følsomme tannkjøtt. Hvis du føler deg blødning når du bruker interdental wire eller du vasker tennene dine, kan du prøve å bruke en mykere tannbørste.

Kontakt en tannlege hvis du bløder mye eller føler mye smerte når du bruker interdental tråden eller du vasker tennene dine. Alvorlige tannproblemer kan være et tegn på andre helseproblemer som kan komplisere graviditeten.

Jeg losses

Mange kvinner opplever ulike typer utslipp i andre kvartal. Vær oppmerksom på farge, alt 8217; lukt, kvantitet og frekvens av vaginale eller anal tap. Noen typer utslipp kan tyde på en «8217; infeksjon som krever medisinsk behandling eller omsorg.

Vaginal utslipp

Med graviditetsfremgang kan du merke en økning i vaginale tap. Vanligvis ser det ut som egghvittene og er latigenøst ​​og litt «8216; luktende. Det kan minne deg om premenstrual utslipp, bare litt og hyppigere og hyppigere.

Denne utslippet er helt normal, og det er bare en annen forandring som kroppen din gjennomgår graviditetshormoner og blodstrømmen i # 8217; område. Du kan bære pulverlip eller endre undertøyet oftere enn vanlig hvis du finner lossing.

Selv om typen sekresjon beskrevet ovenfor er normal, er det noen typer sekresjon som kan bety at du har en & # 8217;.

Vulvovaginal candidiasis, eller gjærinfeksjon, er svært vanlig under graviditeten. Skiltene inkluderer en tett utslipp, som ligner ricotta, ledsaget av kløe, rødhet og brennende, samt smertefulle rapporter og vannlating.

Under graviditet kan seksuelle overføringsinfeksjoner (IST) også forekomme, og siden mange av dem kan slå fosteret, er det viktig at de blir behandlet.

Du kan ha en tilstand som krever behandling hvis en av følgende forhold er sant:

I motsetning til infeksjonskilt, kan lys eller rosé vandig utslipp være et for tidlig å bryte tegn på amniotisk pose.

Bag pause kan forårsake en vannaktig sekresjons rivole eller en strøm av mye vandig væske fra skjeden. Dette er kjent for å få vannbrudd før’begynnelsen av arbeidskraft.

ADVARSEL: Hvis en konstant nedgang eller en vannaktig utslipp oppstår i løpet av andre kvartal, ring en lege umiddelbart. Det kan være en tidlig feil eller en tåre i amniotisk pose.

Rektal sekresjon

I tillegg til blødning fra endetarmen, kan noen kvinner eksperimentere anal sekresjoner under graviditeten. Rektal sekresjon kan skyldes seksuelt overførbare sykdommer, tarm- og gastrointestinale problemer eller fysiske skader i endetarmen. I tilfelle av rektal tap, kontakt lege.

Gonoré, klamydia og andre infeksjoner som kan overføres via seksuell kontakt, kan forårsake en infeksjon i # 8217;. Disse infeksjonene kan forårsake skade eller blødningssår. Videre kan de føre til hazhous, grønne eller gule og tette sekresjoner.

Det kan være vondt å rengjøre eller gå på toalettet. Hvis du har disse symptomene, snakk med en lege. Hvis ikke behandlet, kan de forårsake alvorlige problemer for barnet. De fleste seksuelt overførbare sykdommer kan behandles med antibiotika.

Noen gravide kan oppleve anal sekresjoner på grunn av tarmproblemer eller gastrointestinale sykdommer. Disse kan forårsake slim eller vandig sekresjon fra # 8217; anus.

Noen gastrointestinale problemer eller matforgiftning kan også forårsake hyppig diaré eller fecal materiale med uvanlige farger eller konsistens. Informer legen din om eventuelle uvanlige trekk ved intestinale bevegelser. Noen forhold krever umiddelbar behandling.

Til slutt, hvis du har en’hemorroide eller en analfissur som har blitt smittet, kan du legge merke til en uvanlig rektal sekresjon. Infiserte sår kan forårsake brune, gule, grønne eller hvite sekreter.

Et slikt sår kan eller ikke ha en dårlig lukt. Infiserte sår er ofte svært smertefulle og krever medisinsk behandling. Rådfør deg med en lege for behandling hvis en anal sekresjon av denne art oppstår.

Sekresjon fra brystvorten

Mange kvinner opplever utslipp fra en eller begge brystvorter i løpet av den andre trimesteren av graviditeten. Selv bryst ømhet og endringer i fargen på brystvorten er vanlige under graviditeten.

Utslippet er mer vanlig hos kvinner som fødte tidligere. Sekresjonen fra brystvorten er ofte lett, melkeaktig eller gulaktig.

Drenken fra brystvorten er normalt ikke et tegn på et problem, med mindre følgende symptomer er tilstede:

Hvis du ikke er sikker på at sekresjonen fra brystvorten er normal, ring en lege for å diskutere symptomene dine.