Dell & # 039; Vedlegg hos voksne: Stil, tester og behandling

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Voksne kan ha en lidelse i «vedlegg»?

Forstyrrelsen i «8217; vedlegget er et generisk uttrykk for forholdene som betyr at folk har problemer med å forbinde og danne betydelige relasjoner med andre.

Den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser anerkjenner to hovedforstyrrelser i # 8217; vedlegg. Begge er generelt diagnostisert bare hos barn i alderen mellom 9 måneder og 5 år.

 • Responsiv lidelse i’vedlegg (RAD). Rad innebærer følelsesmessige tilbaketrekkingsmodeller av omsorgspersoner. Barn med rad søker vanligvis ikke eller svarer på komfort, selv når de forstyrres.
 • Lidelse fra disinhibited sosial forpliktelse (DSED). DSED innebærer den ottomant vennlig med ukjente voksne. Barn med DSED kan ofte vandre, tilnærming fremmede uten å nøle og omfavne eller enkelt berøre ukjente voksne.

Det er ingen formell diagnose for lidelsen i «8217; vedlegg hos voksne. Men du kan sikkert oppleve vedleggsproblemer i voksen alder. For noen kan disse være vedvarende rad eller dsed symptomer som ikke har blitt diagnostisert i barndommen.

Fortsett å lese for å lære mer om vedleggskonsept, inkludert teorien på basen og hvordan forskjellige vedleggsstiler fungerer.

COS’er teorien om’vedlegg?

Teorien om’vedlegget innebærer måten det skaper intime og følelsesmessige linker med andre. Psykologen John Bowlby har utviklet teorien mens de studerte fordi barn vokste så mye da det ble skilt av en forelder.

Barn trenger en forelder eller en annen omsorgsperson som tar seg av deres primære behov. Bowlby fant at de brukte de som kalte vedleggsadferd, for eksempel å gråte, søke og holde seg stramt for foreldrene, for å forhindre separasjon eller å finne en tapt forelder.

Studio av bowlby på’Vedlegg hos barn lagde grunnlaget for påfølgende forskning på # 8217; vedlegg hos voksne.

Aldring, utvikle din stikker stil, for det meste basert på vedleggsoppførsel du har lært som barn. Denne stikker stilen kan ha stor innvirkning på måten det skaper voksne relasjoner.

Forskning tyder også på at vedleggsstilen din kan påvirke din Generell lykke Og Hverdagen.

Hva er de forskjellige vedleggsstilene?

Din vedleggsstil innebærer din atferd og samspill med andre og måten du lager relasjoner med dem. Teorien om «8217 feste hevder at disse stilene i stor grad er bestemt i tidlig barndom.

Trygt mot usikkert

Vedleggsstiler er generelt klassifisert som trygge eller usikre.

Hvis barnet ditt trenger, er vanligvis fornøyd med din omsorgsperson, har du sannsynligvis utviklet en sikker festestil. Som en voksen, mest sannsynlig føler du deg trygg i dine smale forhold, og du stoler på at den andre personen vil være til stede når du trenger det.

Hvis din omsorgsperson ikke klarte å dekke dine behov som barn & # 8211; Eller det var sakte å gjøre det & # 8211; Du kan ha en usikker vedleggsstil. Fra voksne kan du finne vanskelig å skape intime linker med andre. Du kan også ha problemer med å stole på de som er nær deg.

Det er flere subtyper av usikre festestiler hos voksne.

Engstelig-bekymret vedlegg

Hvis du har en klebrig stil bekymret av # 8217; angst, kan du:

 • De trenger mer behov for å føle seg ønsket
 • Bruke mye tid på å tenke på dine relasjoner
 • De har en tendens til å prøve sjalusi eller idoliserende romantiske partnere
 • De krever hyppig forsikring av de som er nær deg som bryr seg om deg

Hvis din forsikringsbehov ikke er fornøyd, kan du begynne å tvile på hva dine kjære føler for deg. Hvis du har et sentimentalforhold, kan du ofte tro at partneren din er sint på deg og ønsker å forlate.

Disse fryktene kan gjøre deg mer følsom for atferd enn du er nær deg. Du kan tolke noen av deres handlinger som et bevis på at det som bekymrer seg for (deres avreise) virkelig skjer.

Sprecium og utligne vedlegg

Hvis vedleggsstilen din er foraktig og unngå, kan du:

 • har problemer, avhengig av partnere eller andre mennesker nær deg
 • Jeg foretrekker å være alene
 • føl deg som om smale forhold ikke var verdt det
 • Bekymret som strammer stramme bånd med andre gjør deg mindre uavhengig

Disse oppføringene kan gjøre det vanskelig for andre å støtte deg eller føle deg nær deg. Også, hvis noen forsøker å trekke deg ut av skallet ditt, kan du reagere med å lukke deg.

Husk at disse atferdene ikke kommer fra å ikke bekymre seg for andre. I stedet handler det om å beskytte og opprettholde en følelse av selvforsyning.

Miniatyrbildefeste

Hvis du har en vedleggsstil som unngår frykt, kan du:

 • Har motstridende følelser om relasjoner og alle intimiteter
 • Du vil utvikle sentimental, men bekymrede forhold som din partner woes deg, la deg eller begge deler
 • Sett dine følelser og dine følelser til side for å prøve å unngå eksperimenter
 • Redd for ikke å være god nok til det slags forhold du vil ha

Selv om du kan kunne undertrykke dine følelser i en periode, har de en tendens til å komme ut i vindkast. Dette kan virke overveldende og skape en høy og bass-ordning i forholdene dine med andre.

Du kan utvikle en ny vedleggsstil?

Selv om du kanskje ikke har mye stemme i vedleggsoppførselen som du utvikler som barn, er det skritt du kan gjøre for å utvikle en sikrere voksenvedlegg.

Lær mer om hvorfor du føler og tenk på denne måten er nøkkelen til å overvinne usikre festestiler. Begynn å lete etter en terapeut med hvem du føler deg trygge for å snakke.

De kan hjelpe deg:

 • forsvinne dine erfaringer d’barndommen
 • Identifiser modellene som vises i dine relasjoner
 • Utvikle nye måter å koble til med andre og skape intime relasjoner

Hvordan finne en terapeut

Å finne en terapeut kan virke skremmende, men det må ikke være slik. Begynn å plassere noen grunnleggende spørsmål:

 • Hvilke problemer vil du møte? Disse kan være spesifikke eller vage.
 • Det er spesifikke funksjoner du vil ha i en terapeut? For eksempel er du mer rolig med noen som deler sexet ditt?
 • Hvor mye du kan realistisk tillate deg å bruke for økt? Ønsker noen å tilby avtagende priser eller betalingsplaner?
 • Hvor du vil sette inn behandlingen i programmet ditt? Du trenger en terapeut som kan se deg på en bestemt dag i uken? Eller noen som har nattsøkter?

Deretter begynner du å lage en liste over terapeuter i ditt område. Hvis du bor i USA, gå til den amerikanske psykologiske foreningen Terapist Locator.

Hvis kostnaden er et problem, kontakt vår guide til økonomisk behandling.

Ytterligere avlesninger

Selv om ikke alle mennesker ønsker å intimitet, vil mange mennesker utvikle et sterkt romantisk forhold.

Hvis du mener at det usikre vedlegget hindrer dannelsen av sunne og tilfredsstillende relasjoner, vurderer tillegget av noen av disse titlene til listen over avlesninger:

 • ; A’Attachment Effect: Utforsk de kraftige måtene som våre første obligasjoner gir form til våre relasjoner og våre liv & # 8221;. Journalisten Peter Lovenheim Intervju Psykologisk eksperter, enkeltpersoner og par for å illustrere nøkkelbegrepene til teorien om # 8217; vedlegg. Hvis du er ute etter en lettlest-manuell på teorien om # 8217; vedlegg, er dette et godt utgangspunkt.
 • & # 8220; kroppen har poengsummen: hjerne, sinn og kropp i helbredelsen av traumer.& # 8221; Selv om det ikke er eksplisitt om vedleggsstiler, anser mange mennesker denne boken en obligatorisk lesing for alle som har å gjøre med de langsiktige effektene av barns traumer.
 • Postet: Den nye vitenskapen om voksne; Voksenvedlegg og hvordan kan du hjelpe deg med å finne & # 8211; og hold & hold & # 8211; l’kjærlighet & # 8221;. Denne boken i 2012, skrevet i samarbeid av en psykiater og nevrobientist, undersøker tettere som teorien om «8217; vedlegget gjelder for voksne og tilbyr en veiledning for å overvinne usikre festestiler.