Dell ‘# 039 forstyrrelse; kvinnelig seksuell spenning: symptomer, årsaker og behandling

COS’er uorden i’kvinnelig seksuell spenning?

Uorden i’kvinnelig seksuell spenning oppstår når kroppen ikke reagerer på sexstimulering.

Det ble ansett som en tilstand. Legene behandlet ham annerledes enn uorden av hypoaktivt seksuelt ønske. Dette refererer til mangelen på lyst til seksuell aktivitet.

Imidlertid har eksperter nylig konkludert med at det er svært vanskelig å skille mellom disse to forholdene. Som svar, bruker legene nå sykdomsforstyrrelsen i’kvinnelig seksuell spenning / interesse (FSIAD), ifølge de nye retningslinjene i den nye utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5).

Fsiad er en av de mange forholdene som faller under paraplyen av seksuell dysfunksjon, som også inkluderer:

 • smerte under forholdet
 • Manglende evne til alle’orgasme
 • Mangel på seksuell lyst

Selv om å ha seksuell dysfunksjon kan virke isolator, er det faktisk ganske vanlig. Av 40 prosent Kvinner opplever en slags seksuell dysfunksjon, som Fsia, i ens liv.

Fsiad kan være frustrerende, men det er herdbart. Les mer for å lære mer om symptomene og behandlingsalternativene som er tilgjengelige.

Hva er symptomene?

For mange kvinner går symptomene på Fsiad og kommer. Noen har symptomer hver gang de prøver å ha relasjoner eller dedikere til seksuell aktivitet. Andre kan oppleve dem bare av og til.

Symptomer på FSIAD inkluderer:

 • Redusert seksuell lyst. Du kan begynne å miste interessen i sex. Selv om dette kan skyldes mangelen på spenning, kan det også være et stress og angsts symptom å ha fsia.
 • Få tanker relatert til sex. Sjelden kan du tenke på sex.
 • Mindre innvielse Alle’Seksuell aktivitet. Du kan ikke starte sex, og du kan ikke være mottakelig for å forsøke å starte sex.
 • Reduksjon av & Seksuell nytelse under sex. Seksuell stimulering eller andre ting som begeistret deg før de ikke jobber lenger.
 • Reduksjon av # 8217; spenningen fra interne eller eksterne seksuelle signaler. Du kan ikke være begeistret av signaler som den psykologiske intimiteten, hyggelig sexlesning eller tilbakekalling av en erotisk fantasi.
 • Mangel på kjønnsorgan eller ikke-kjønnsmessige opplevelser under sex. Når du har sex, kan du ikke føle deg mye i kjønnsområdet eller i andre erogene områder.

Hva årsaken?

L’spenning frigjør en rekke hendelser i kroppen: blodbanen til tekstiler rundt # 8217; vaginal åpning og klitoris øker, forårsaker hevelse. Vaginaen produserer naturlig smøremiddel.

Disse hendelsene er resultatet av en serie kjedereaksjoner. Enhver avbrudd i prosessen kan forårsake FSIAD.

Mange ting, både psykologisk og fysisk, kan påvirke spenningen.

Psykologiske årsaker

Emosjonelle og psykiske helseproblemer som kan føre til at Fsiads inkluderer:

 • lav selvtillit
 • Dårlig kroppsbilde
 • understreke
 • angst
 • Depresjon
 • Forholdsproblemer
 • Negative tanker
 • skyld
 • traume

Hormonelle årsaker

Hormoner er et nødvendig element i’spenning. Endringer i hormonelle nivåer kan påvirke evnen til å være begeistret. Det er imidlertid Ikke tydelig Hvis det er et direkte forhold mellom hormonelle nivåer og seksuell funksjon.

Ting som kan forårsake hormonelle og mulige FSIAD-endringer inkluderer:

 • overgangsalder
 • P-piller
 • svangerskap

Anatomiske årsaker

L’Spenningen avhenger veldig mye på kroppens sirkulasjons- og nevrologiske systemer. Problemer med en av disse kan forårsake fsiad.

Noen potensielle anatomiske årsaker inkluderer:

 • Redusert blodstrømmen til skjeden
 • Nerveskader i bassenget
 • Vagina eller blæreinfeksjon
 • Tynn, tørking av vaginalt vev

Andre årsaker

Andre faktorer kan også føre til fiasia, inkludert:

 • Medisinering. Selektive serotonina nye hemmere (SSRI), en type antidepressiva, kan forårsake FSIA.
 • Medisinske behandlinger. Hvis du blir utsatt for kjemoterapi eller strålebehandling, kan du oppleve Fsiad. På samme måte kan en nylig operasjon forstyrre spenningen og seksuell stimulering.
 • Utilstrekkelig seksuell simulering. Du kan ha problemer med å komme ut hvis stimulansen du mottar fra deg selv eller din partner er ikke nok.
 • Diabetes. Diabetes kan påvirke dine nervøse og vaskulære systemer. Dette kan gjøre’spenningen vanskeligere fordi kroppen din ikke kan sende hormoner, blod og elektriske signaler som trengs for spenningen.

Hvem tok det?

Mens Fsiad kan påvirke noen kvinne, synes eldre kvinner å oppleve ham mer. Siden FSiad er en ny definisjonstid i henhold til DSM-5, har studier på sin faktiske tilstedeværelse ennå ikke blitt publisert.

utdanning på forstyrrelser i’kvinnelig seksuell spenning viser at lavt seksuell lyst og problemer med seksuell spenning varierer mye basert på alder, alder, kulturell sammenheng, varigheten av symptomene og tilstedeværelsen av angst.

TIL 2009 studie Han fant ut at 3.3% av deltakerne i alderen 18 og 44 hadde en lidelse i den kvinnelige seksuelle spenningen mens 7.5% av deltakerne i alderen 45 og 64 opplevde det.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Fsiad er noen ganger vanskelig å diagnostisere for leger, så mange tilfeller involverer en kombinasjon av underliggende forhold. Videre kan mange kvinner føle seg ubehagelig i å snakke med legen deres i deres symptomer og deres sexliv. Dette forhindrer at mange kvinner blir diagnostisert.

De fleste leger begynner å plassere en rekke spørsmål om din seksuelle og mentale helse. Deretter vil de sannsynligvis gjøre deg til en bekkenundersøkelse for å utelukke enhver fysisk årsak til symptomene dine, som en infeksjon eller skade på nervene.

I noen tilfeller kan legen også utføre en komplett emochocytometrisk eksamen for å ha en bedre ide om din generelle helse.

Hvis legen din bestemmer at symptomene dine ikke skyldes fysiske årsaker, kan det lede deg til en psykoterapeut spesialisert på seksuell helse. Denne helsepersonell kan hjelpe deg med å oppdage den følelsesmessige årsaken bak din FSIAD og hjelpe deg med å skape en egnet behandlingsplan.

Hvis du ikke føler deg komfortabel å snakke med legen din om dine symptomer, vurder sjansen til å se etter en ny.

Det internasjonale samfunnet for studiet av Women & # 8217s helse tilbud instrument som lar deg søke etter kvalifiserte seksuelle helseleverandører i ditt område.

L’American Association of Sexuality-lærere, rådgivere og terapeuter (Aasect) gir også Nasjonalkatalog av sertifiserte seksuelle terapeuter og konsulenter.

Hvordan det blir behandlet?

Behandling for FSiad fokuserer på P’identifikasjon av eventuelle underliggende årsaker og deres behandling. Mange kvinner tror at en kombinasjon av behandlinger ser ut til å fungere bedre.

Avhengig av saken nedenfor, inkluderer behandlinger ofte medisiner, terapi eller en kombinasjon av begge.

Noen narkotikarelaterte behandlinger inkluderer:

 • Hormonell terapi. Hvis den underliggende årsaken er hormonell, kan hormonell terapi bidra til å behandle lav østrogen eller testosteronnivå, vaginal tørrhet eller smerte under rapporten.
 • Endring av driftsdosering. Hvis et stoff du tar, som et antidepressivt middel, forårsaker symptomene dine, kan det være nyttig å justere doseringen.

Arbeide med en terapeut spesialisert på seksuell helse, alene eller med partneren din, kan også hjelpe deg med å møte noen av de psykologiske elementene i Fsiad.

Selv om du ikke har noen underliggende psykisk helsetilstand, kan en terapeut hjelpe deg med å identifisere hva som faktisk stimulerer deg og noen barrierer som stod. De kan også gi veibeskrivelse om hvordan du lager tillit og intimitet med partneren din, som kan spille en viktig rolle i # 8217; spenning.

Når du ser etter en terapeut, bør du vurdere å se noen som er en seksuell terapeut. Dette er psykiske helsepersonell som fokuserer på ulike aspekter av seksualitet, fra # 8217; å møte traumer fra fortiden alle «8217; hjelpe folk å identifisere hva som spenner dem.

Du kan starte søket ditt med Aasect liste av seksuelle terapeuter både i USA og i andre land.

Hjemme kan du også prøve å skape et avslappende miljø for å hjelpe hjernen din og kroppen din til å forberede deg på en rekke seksuelle aktiviteter.

Erfaring med forskjellige elementer, for eksempel myke lys, avslappende musikk eller myke stoffer. Hvis du har et par forhold, kan du også prøve å snakke med din partner for å prøve seksuelle aktiviteter utenfor rapporten, for eksempel massasje eller dusjing sammen.

En seksuell terapeut kan også tildele lekser, for eksempel onani og # 8217; fantasy trening (som du kan gjøre med eller uten partner). De kan også gi deg verktøy for å forbedre seksuell kommunikasjon.

Bunnlinjen

Mange kvinner på et tidspunkt eksperimenter med en form for seksuell dysfunksjon, inkludert spenningsproblemer. Selv om fsiaden kan virke isolerende og frustrerende, kan det behandles.

Start med å stirre på en avtale med legen din for å utelukke enhver underliggende fysisk eller psykologisk tilstand som kan forårsake symptomene dine. Du kan også prøve å se en seksuell terapeut alene eller med partneren din.