Definisjon og diagnose av ADHD hos voksne

Nevningen av # 8217; ADHD fremkaller bildet av et seks år gammelt barn som hopper på møblene eller ser ut av vinduet i sin klasse, ignorerer leksene sine. Det som folk flest ikke vet er at ca 9% av amerikanske voksne (opp til xnumx millioner mennesker) påvirkes av disse forstyrrelsene.

L’Kids-assosiert hyperaktivitet med ADHD er ikke så utbredt hos voksne, så en voksen er mer sannsynlig å bli diagnostisert med ADHD hovedsakelig som en uoppmerksom presentasjon. Likevel kan det fortsatt ødelegge sosiale interaksjoner, karriere og bryllup og utløse farlig oppførsel, for eksempel spill D’alkohol eller narkotikamisbruk.

Gjenkjenne ADHD hos voksne

L’ADHD oppstår annerledes hos voksne enn barn, som kan forklare hvorfor så mange tilfeller av ADHD hos voksne feiler feilaktig eller ikke diagnostisert. L’ADHD hos voksne avbryter de som kalles & # 8220; executive funksjoner & # 8221; av hjernen, som dommen, beslutningsprosessen, initiativet, minnet og evnen til å fullføre komplekse oppgaver. De kompromitterte lederfunksjonene kan forårsake katastrofer for skole og faglige resultater, samt for stabile og bærekraftige forhold. L’ADHD hos voksne er ofte feilaktig diagnostisert som depresjon eller uorden d’angst og kan overses som en kilde til slike symptomer. Depresjon og # 8217; Angst følger ofte ADHD fordi vanskeligheten med executive hjernefunksjoner kan utløse begge.

L’ADHD hos voksne er preget av manglende evne til å forbli i forretnings- eller ansettelsesoppgaver som krever langvarig konsentrasjon, glemme avtaler, vanlige forsinkelser og knappe lytteskapasitet. Tilstanden avslører også seg i kommunikasjonsstilen din. Den voksne ADHD utløser en tvang til å fullføre setningene til andre mennesker eller for å avbryte noen mens de snakker. For eksempel er et høyt nivå av utålmodighet under køen venter eller trafikk et annet potensielt tegn på ADHD hos voksne. Hva kan betraktes som en nervøs og nervøs oppførsel eller bisarre karaktertrekk kan faktisk være den voksne ADHD på jobb.

Også voksne med ADHDS hadde tilstanden til barn, selv om det kunne ha blitt misgulert som funksjonshemming for læring eller forstyrrelse av oppførselen. Kanskje trøbbel som presenteres i barndommen i en formet form for å heve noe flagg og behovene til voksne liv for å unmaskere tilstanden. Eller kanskje den voksne barndommen og # 8217; voksen hadde gått da ADHD ble anerkjent som en viktig medisinsk tilstand. I alle fall, hvis ikke diagnostisert og ubehandlet, L’ADHD og dens hyppige følgesvenner, depresjon og lav selvtillit, kan hindre at pasienten når sitt fulle potensiale.

Auto-signaleringsskala av voksen ADHD

Hvis de nevnte tegnene og symptomene på ADHD Sound kjent eller representativ for problemer du har funnet, kan du vurdere å sammenligne dem med Kontrollerende liste over selvvurderingsskala symptomer på’ADHD for voksne. L’Verdens helseorganisasjon og arbeidsgruppe på’ADHD i voksne utviklet liste, som leger ofte bruker i dialog med pasienter som ser etter hjelp for symptomene på # 8217; ADHD. Minst seks symptomer, i spesifikke grad av tyngdekraften, må verifiseres for en diagnose av ADHD.

Nedenfor er et eksempel på spørsmål fra kontrolllisten til & # 8217. Velg et av disse fem svarene for hver: Aldri, sjelden, noen ganger, ofte eller veldig ofte.

 • ; Hvor mange ganger har du problemer med å holde oppmerksomheten når du spiller en kjedelig eller repeterende jobb?& # 8221;
 • & # 8220; Hvor mange ganger har du problemer med å vente på din tur i situasjoner der svingendringen er nødvendig?& # 8221;
 • & # 8220; Hvor ofte blir du distrahert av # 8217; aktivitet eller støy rundt deg?& # 8221;
 • & # 8220; Hvor mange ganger føler du deg for mye aktiv og tvunget til å gjøre ting, som om du ble drevet av en motor?& # 8221;
 • & # 8220; Hvor mange ganger har du problemer med å huske avtaler eller forpliktelser?& # 8221;
 • & # 8220; Hvor ofte stopper de andre når de er opptatt?& # 8221;

Hvis du har svart & # 8220; ofte & # 8221; O & # 8220; veldig ofte & # 8221; For mange av disse spørsmålene, ta hensyn til muligheten for å gjøre en avtale med legen din for en evaluering.

Spørreskjema på’voksen oppmerksomhetsintervall

Selv om det ikke brukes til kliniske diagnoser, Dr.SSA Kathleen Nadeau, direktør for Chesapeake ADHD Center i Maryland, har utviklet en mester Oppmerksomhetsspenningstest For voksne med ADHD. Vurder følgende eksemplarer uttalelser fra DR-spørreskjemaet. Nadeau på en skala fra 0 (for ingenting som meg) til 3 (akkurat som meg):

 • & # 8220; Det er vanskelig for meg å lytte i lange perioder på møter.& # 8221;
 • & # 8220; hopp fra et argument til emnet i samtalen.& # 8221;
 • & # 8220; mitt hjem og kontoret mitt er uorden og rotete.& # 8221;
 • & # 8220; Jeg begynner ofte å lese bøker, men jeg fullfører dem sjelden.& # 8221;
 • & # 8220; Jeg samler og forlater hobbyer og interesser.& # 8221;
 • & # 8220; Måltidsplanlegging er en utfordring for meg.& # 8221;

En høy poengsum i de fleste spørsmål, kombinert med erfaringer med markerte vanskeligheter med konsentrasjon og konsentrasjon, kan foreslå L’ADHD hos voksne. Fikse en avtale med legen din eller psykiateren for en profesjonell diagnose.