Definisjon og aromatisk panorama

Hva en aromantisk betyr?

Aromatiske mennesker, også kjent som & # 8220; ARO & # 8221;, utvikler ikke romantiske attraksjoner for andre mennesker. Men dette betyr ikke at de ikke føler følelser. Romantisk folk danner sterke obligasjoner og har kjærlige relasjoner som ikke har noe å gjøre med romantikk.

Fra eventyr til den store skjermen opp til Valentinsdag, er romantikk en viktig del av vår kultur. Gressvurderinger og gode romantiske bevegelser er beskrevet som normen og som noe vi alle skal forvente. Dette kan legge mye press på noen som rett og slett ikke har de ønskene.

L’Kjærlighet er vanskelig å definere, men C’Det er en klar forskjell mellom kjærlighet og romantikk.

MR-skanning studier Vis at den romantiske kjærligheten har en tydelig nevrosjemisk og hormonell profil som kan påvirke funksjonell resonnement. Det er derfor en ny romantisk kjærlighet kan få deg til å ignorere logikken, hoppe over ansvar og forsømme feilen til personen du elsker.

L’Romantisk kjærlighet innebærer intense følelser av intimitet, lidenskap og til og med midlertidig eufori for en annen person. Du kan ikke hjelpe smil når du tenker på dem, og det er vanskelig å gjøre det. Du vil lære alt om dem og bli med dem så mye som mulig.

L’Romantisk kjærlighet kan ta deg til distraksjon før du etablerer deg selv i et mindre intenst forhold, men fortsatt romantisk.

En aromatisk person føler ikke slik. De har sikkert aldri prøvd de følelsene alle’start av et forhold eller senere, og de strever selv til & # 8211; de har det bra med dette.

Aromantisk vs aseksuell

De aseksuelle og aromatiske vilkårene kan være lett forvirret, men de betyr veldig annerledes.

Aseksuell betyr at du ikke lager seksuell tiltrekning for andre, selv om du kan prøve romantisk tiltrekning. Noen aseksuelle mennesker gjør fortsatt sex. Andre velger celibat eller # 8217; abstinens.

Den aromantiske termen har ingenting å gjøre med sex. Det betyr at du ikke påvirker andre, selv om du kan utvikle seksuelle attraksjoner. Folk av enhver seksuell orientering kan være aromatisk.

Du kan også være aseksuell, aromatisk eller begge deler.

Romantisk forhold

Det er mange typer relasjoner. Som alle andre, kan Aromantics nyte en rekke sunne relasjoner med familie, intime venner og bekjente. Romantikk separat, de elsker som noen andre.

Dette betyr ikke at aromatiske mennesker aldri kompiserer. Noen gjør det, og gjennom gjensidig støtte og delte erfaringer, kan disse relasjonene være svært viktige. Avhengig av de involverte menneskene, kan denne typen forhold eller mindre involvere sex.

En romantisk person kan ikke oppføre seg på måtene som vanligvis er gitt i et romantisk forhold. Selv om de kan nyte din bedrift, kan de ikke ønske å tilbringe all sin fritid med deg.

En aromatisk person kan bestemme seg for å engasjere seg i en romantisk oppførsel for å tilfredsstille noen andre. Det er imidlertid viktig å huske at dette ikke er en indikator på det faktum at de føler seg romantiske følelser.

Som med to personer, avhenger alt av enkeltpersoner, fra det de forventer og fra det som hver kan gjøre til rapporten.

Aromantiske feil ideer

Fordi romantikken er forventet og tilsynelatende normal, kan en person som ikke utvikler romantiske følelser lure på om C & # 8217, det er noe galt med dem. Dette er absolutt ikke tilfelle, og hver person er annerledes. Tenk på disse feil ideene:

Aromantics er anti-romantikk

Virkeligheten: De har ingenting mot romantikk, selv om de ikke er fristet til å være seg selv i et romantisk forhold. De kan fortsatt nyte en vakker sang d’kjærlighet eller en film med et romantisk tema.

Aromantikkene er kalde og uten hjerte

Virkeligheten: De har mange følelser. De er hyggelige og kjærlige som noen andre. De danner dype følelsesmessige forbindelser, men er fornøyd med den platoniske kjærligheten og andre smale forhold. Noen av de hyggeligste menneskene du kjenner, kan være aromatiske.

Aromantics er redd for å engasjement

Virkeligheten: Du kan frykte engasjementet og fortsatt utvikle romantiske følelser. Å være aromatisk har å gjøre med hvordan du føler, ikke hvis du er i stand eller villig til å forplikte deg selv.

Noen som er aromatiske har ikke funnet den rette personen ennå

Virkeligheten: Det er ikke i det hele tatt å overvinne en dårlig pause eller finne den rette personen. Det er mangel på romantisk attraksjon for alle som kan bli tydelig under puberteten.

Aromantikerne liker ikke å røre, kysse eller omfavne

Virkelighet: L’fysisk kjærlighet trenger ikke nødvendigvis å involvere romantikk. På samme måte som romantikere, elsker noen aromantika å bli rørt og andre. Noen kjærlighetsex og andre er aseksuelle.

Aromantics kan være Reparert & # 8221;

Virkelighet: Ikke C’Det er ikke noe galt, så ikke C’Det er ingenting å fikse. Ikke å ha et romantisk forhold gjør ikke nødvendigvis dem alene. Prøv å tvinge romantikk på en aromatisk person & # 8211; eller noen person & # 8211; Det er en dårlig ide. Vil ikke sette pris på det, og sannsynligvis vil følelsene til noen bli skadet.

Ta bort

Forskning på # 8217; Aromanticismen mangler, og det kan være en viss motvilje mot å snakke om det. Derfor er det vanskelig å si hvor mange som identifiserer seg som aromatisk.

Hver og en er annerledes. Fra de som er veldig interessert i romantikk til aromaer og alt i midten, ikke C & # 8217, det er ikke noe galt med deg. Du er ok som du er.