Definisjon, behandling og årsaker til arcus senilis

Beskrivelse

Arcus senilis er en halvcirkel av grå, hvite eller gule innskudd på den ytre kanten av hornhinnen, det gjennomsiktige ytre laget på forsiden av øyet. Den er laget av fett og kolesterol innskudd.

I eldre er Arcus senilis vanlig og er vanligvis forårsaket av’aldring. I yngre mennesker kan det være relatert til høye nivåer av kolesterol.

L’de eldre er noen ganger kalt Corneal Arch.

Våre initiativer

Arcus senilis er forårsaket av fettavsetninger (lipider) i den ytre delen av hornhinnen. Kolesterol og triglyserider er to typer fettstoffer i blodet. Noen av blodlipidene kommer fra mat du spiser, som kjøtt- og meieriprodukter. Leveren din produserer resten.

Bare fordi du har en ring rundt hornhinnen, betyr det ikke nødvendigvis at du har høyt kolesterol. Arcus senilis er svært vanlig når folk i alderen. Dette er sannsynlig fordi blodårene i øynene dine blir mer åpne med alderen og tillater mer kolesterol og andre fett å trenge inn i hornhinnen.

Hvem vi er 60 prosent av folk i alderen mellom 50 og 60 år har denne tilstanden. Etter 80 år, nesten 100 prosent Folk vil utvikle denne buen rundt hornhinnen.

L’bue er senil Mer vanlig hos menn Hos kvinner. Afroamerikanere er mer sannsynlig å inngå denne tilstanden med hensyn til mennesker fra andre etniske grupper.

I mennesker under 40 år er Arcus senilis ofte på grunn av en arvelig tilstand som øker nivåene av kolesterol og triglyserider.

I sjeldne tilfeller, Barn er født med Arcus Senilis. I yngre mennesker kalles tilstanden noen ganger Arcus Juvenilis.

Arcus senilis kan også vises i mennesker med sentrale krystallinske dystrofi av Schnyder. Denne sjeldne arvelige tilstanden forårsaker lagring av kolesterolkrystaller på hornhinnen.

Symptomer

Hvis du har Arcus senilis, vil du legge merke til en hvit eller grå halvcirkel både i den øvre delen og i den nedre en av hornhinnen. Halvcirkelen vil ha en akutt ytre kant og en uskarpt indre kant. Linjene kan til slutt fylle opp for å danne en full sirkel rundt iris, som er den fargede delen av & # 8217;.

Du vil nok ikke ha andre symptomer. Sirkelen bør ikke påvirke visjonen din.

Behandlingsalternativer

Det er ikke nødvendig å behandle denne tilstanden. Imidlertid kan legen råde deg til å sjekke nivåene dine.

Hvis du er mindre enn 40 år gammel og lider av Arcus Senilis, bør du sende inn en blodprøve for å sjekke nivåene av kolesterol og lipider. Du kan være med størst risiko for høyt kolesterol og koronar hjertesykdom.

Legen din kan behandle høyt kolesterol på forskjellige måter. Du kan begynne med å prøve endringer i livsstilen, hvordan du gjør mer trening og spiser fettfattige matvarer, transfett og kolesterol.

Hvis diett og L’trening er ikke tilstrekkelig, kan forskjellige stoffer bidra til å redusere lipidnivåer:

  • Statins blokkerer et stoff som brukes av leveren for å produsere kolesterol. Disse stoffene inkluderer atorvastatin (Lipitor), Fluvastatin (LESCOL), Lovastatin (Altoprev), Pravastatin (Pravachol) og Rosuvastatin (Crestor).
  • Bindende harpiks Gile-syrer tvinger leveren til å bruke mer kolesterol for å produsere fordøyelsesstoffer som kalles gallsyrer. Dette etterlater mindre blodkolesterol. Disse stoffene inkluderer cholestiramina (fortjeneste), Colesvelam (Welchol) og Cholestipolo (Colestid).
  • Dell & # 8217 inhibitorer; kolesterolabsorpsjon som ezetimibe (Zetia) reduserer kolesterolabsorpsjonen av kroppen.

Narkotika kan brukes til å senke triglyseridnivåer:

  • Fibratene reduserer produksjonen av lipider i leveren og øker fjerningen av triglyserider fra blodet. Inkludere fenofibrat (fenoglid, tricor) og gemfibrozil (lopid).
  • Niacin reduserer lipidproduksjonen av lipid.

Arcus senilis og høyt kolesterol

Forholdet mellom Arcus senilis og unormale nivåer av kolesterol i eldre var kontroversiell. Noen studier La oss si at denne tilstanden er knyttet til kolesterolproblemer og kardiovaskulær sykdom hos eldre. Andre studier å si at ARCUS SENILIS & # 8217 er et normalt tegn på aldring og er ikke en indikator på hjerterisiko.

Når Arcus Senilis starter før 45 år, skyldes det ofte en tilstand som heter Family Hyperlipidemi. Denne genetiske skjemaet overføres gjennom familier. Folk med denne tilstanden har unormalt nivåer av kolesterol eller triglyserider i blodet. Jeg har større risiko for hjertesykdom.

Komplikasjoner og risiko

Arcus senilis selv forårsaker ikke komplikasjoner, men veldig høyt kolesterol som forårsaker det hos noen mennesker kan øke hjertemessige risikoer. Hvis du utvikler denne tilstanden før 40 år, kan du ha høy risiko for hjertesykdom eller kardiovaskulær sykdom.

Outlook

Arcus senilis bør ikke påvirke visningen din. Men hvis du har # 8217; du har, spesielt hvis du er diagnostisert med det før 40 år, kan du være mer i fare for koronar hjertesykdom. Senk nivået på kolesterol med kosthold, trening og narkotika kan redusere risikoen for hjertesykdom.