Deaktivert er ikke et dårlig ord. Dessuten er det definitivt ikke ordet n

Bilde via Jazmin Quaynor på Unsplash

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

Når rådgivende komité for L’inkludering av kommunalrådet i Sydney Mark Tonga Hun sa, & # 8220; kanskje før det du tror, ​​ordet & # 8216; D’vil være støtende som ordet & # 8216; n’Nå har funksjonshemmede rundt engelsks verden hevet øynene til himmelen i synkronisering.

L’ableisme er ikke det samme som rasisme.

Hva eksisterer faktisk i denne semantiske sammenligningsforbindelsen Gymnastikk av funksjonshemmede eller ethvert ord & # 8220; dårlig & # 8221; Med ordet-n er det et annet nivå av rasisme og # 8211; en som bare eksisterer i det indre av det delikatede samfunnet.

Vi er vant til kansellering av det svarte samfunnet i mellomrommene for funksjonshemmede, og selv om vi ikke bør være vant til den klare rasismen som ofte farger den funksjonshemmede aktivismen & # 8211; her er vi.

Deaktivert er ikke et dårlig ord

Sammenligningen mellom funksjonshemmede og N-ord er et utrolig stygg forsøk på å si-optale; svart opplevelse.

Funksjonshemmede er som ordet n & # 8221; Smelting de to undertrykkelsene, i måten #alllllivesmatter dekker l’marginalisering. Male alle undertrykkelser som det samme ignorerer kryssene som de funksjonshemmede svarte må møte.

Som Rewire nyheter notert, L’Medisinsk industri gir svart omsorg på foten av feil trosretninger som «8220; svarte prøver mindre smerte & # 8221;.

Det er viktig å merke seg at, men ikke alt er det samme som veien der rasisme, L’etnocentrismen og fremmedhobia påvirker veien i fargefolk med mørk hud live og overleve, er en konstant deprimerende over hele verden.

Det er mange australiere av afrikansk opprinnelse i landet, men de innfødte i Australia har vært kalt & # 8220; svart & # 8221; fra hvite siden kolonisering.

Forståelsen av Moore av & # 8220; N-Word & # 8221; Og hvordan alvorlighetsgraden av det er støtende kan være noe fjernet av det rotte forholdet som har i USA. Men Internett og Google eksisterer fortsatt.

Den amerikanske popkulturen regjerer dominerende og enhver overfladisk forskning på begrepet i forhold til funksjonshemming, eller rasisme som den skal informere ferdighetene, kunne tilby noen ledetråder om hvor mye denne banen er feil.

TheS # 8220; N-Word & # 8221; Det er gjennomsyret av undertrykkelse og fremkaller generasjons minner og traumer blant afroamerikanere. Hvis vi blander det i en ferdighetscocktail og la folk tro at de er utskiftbare, vil vi fortsatt fjerne funksjonshemmede i farge og deres behov fra samtale om funksjonshemming.

Det er ikke nok å bare ha en svart eller funksjonshemmede representasjon: vi trenger begge

I kampen for representasjon reagerer hvite funksjonshemmede ofte med glede når det hvite deaktiverte landskapet deres skjermer. (Det er ganske vanskelig for funksjonshemmede hvite talenter å være på skjermen, og svarte entertainere og styremedlemmer er enda mindre sannsynlig å inkludere funksjonshemmede i fargen.)

Men når svarte funksjonshemmede og fargefolk spørsmålet hvor deres representasjon er, eller vi blir fortalt at en annen en annen Den hvite fyren skal være ganske representativ eller vent på vår tur.

Og når en svart kjendis eller en høyprofilere er fanget for å begå handlinger av dyktige, Som var Lupita Nyong’O, Tonen i hvite funksjonshemmede sjekket umiddelbart sin tolkning av rød i & # 8220; US & # 8221;.

Dette var et unikt øyeblikk for media å lytte til de svarte deaktiverte ryktene, men i stedet ble det en situasjon eller, hvor de funksjonshemmede svarte ble sett på som forsvarere av de tilpassede handlingene til svarte.

Men min erfaring er bestemt amerikansk, så la meg ta det hjem til Sydney bystyret

Racisme og «8217-ferdighetene er fortsatt voldsomme i Australia og urbefolkninger står overfor institusjonalisert og medisinsk rasisme som informerer deres evne til å motta omsorg.

I de senere år har Australia blitt kritisert av media for Dens voksende tidevannet av hvit nasjonalisme, islamofobi og rasisme & # 8211; og å tro at disse fanatikerne ikke informerer hvordan tjenesteleverandørene og legene administrerer behandling, ville være farlig feil.

Den gjennomsnittlige urbefolkningen i Australia dør fra 10 til 17 år tidligere Sammenlignet med en person ikke autokant og har høyere hastigheter for forebyggbare sykdommer, funksjonshemninger og sykdommer.

Og hvis vi er ærlige med oss ​​selv, er dette en global konstant: mer uklar, jo mer sannsynlig blir du deaktivert. Den urbefolkningen håndterer også leger som ikke tror på dem og legger ofte til side pasientproblemer til de er katastrofale diagnose.

En studie av Effekter av diskriminering på innfødte barn Han oppdaget at 45% av familiene led rasende diskriminering, noe som bidro til den dårlige tilstanden til mental helse hos barn i disse husene. Selvmordsfrekvensene blant aboriginene er mer vanlig sammenlignet med de som ikke er urfolk, og det ser ut til å ikke redusere.

Det er flere presserende problemer å håndtere rase og # 8217; evne til å forvirre en fornærmelse med en identitet på 8217

Det er mange tilhenger av funksjonshemming i engelsktalende verden, både i Australia og andre steder, som revolusjonerer måten vi ser funksjonshemming og er stolte av å definere.

Prøv å fjerne ordet fra vårt ordforråd og kalle det advocacy er som å male en vegg i et rom i et hus og kalle det en total restyling av huset. Hvis Mayor Clover Moore seriøst tar hensyn til ordet & # 8220; deaktivert & # 8221; å bli kassert til fordel for inklusjonssøkere i # 8217; tilgangen & # 8221; (som også er problematisk som «-søkere».

Enda viktigere, de burde gi funksjonshemmede, spesielt de som er fargene, snakker om seg selv.

Uteksaminert på Eastern University med en grad i kreativ skriving og en mindreårig på fransk på Sorbonne, Iman Barbarin Skriver fra en kvinnes synspunkt med cerebral parese. Den spesialiserer seg på blogger, science fiction og minner.