Deadnaming: Hva COS & # 039, er og hvorfor det er skadelig?

Cos’dette er?

For mange transgender folk, selv om ikke for alle, kan navnet endringen være et avgjørende trinn i overgangsprosessen. Kan hjelpe en transgender person og folk i deres liv begynner å se dem som den typen de vet hvordan de skal være. Det kan også lindre ubehag som kan knyttes til sitt gamle navn.

Dessverre kan mange mennesker ha problemer med å holde seg til det nye navnet som er oppgitt av en transperson. I noen situasjoner kan andre mennesker nekte å fullstendig gjenkjenne endringen. Og i situasjoner som involverer identifisering utstedt av regjeringen, har et juridisk navn som ikke er i tråd med eget navn, kan sikre at ansatte og ansatte utilsiktet refererer til en transperson med feil navn.

Dette er hva deadnaming er definert.

Deadnaming oppstår når noen, forsettlig eller ikke, refererer til en person som er transgender med navnet han brukte før overgangen. Du kan også høre det som er beskrevet som rapportert til noen med Hans & # 8220; Fødselsnavn & # 8221; eller hans & # 8220; Dåpnavn & # 8221;.

Dette kan skje hvor som helst i livet til en transperson, fra personlige relasjoner til klassen eller på arbeidsplassen.

Hvordan Deadnaming påvirker folk transgender?

Når du refererer til en transgender person med navnet hennes ikke oppgitt, kan hun virke ugyldiggjøre. Det kan få dem til å føle seg som om ikke respekterer deres identitet, ikke støtter overgangen deres, eller at du ikke vil forplikte deg til å gjøre denne nødvendige endringen.

Hvis du gjør det foran en venn som ikke allerede vet den transpersonen, kan du faktisk & # 8220; ekskludere den & # 8221; eller rapportere til din venn som er transgender. Dette kan eller kanskje ikke være noe de vil ha andre til å vite.

Ikke bare å bli utgitt kan forårsake stress, men også underkastet den personen til trakassering og diskriminering.

Transgender folk lider diskriminering over hele linjen, spesielt hvis de er kjent, trodde eller oppdages som transgender. Undersøkelsen om transnasjonal trafikk utført i 2015 ble oppdaget av Nasjonalt senter for transgender likestilling 46 prosent Folk transgender intervjuet hadde blitt trakassert verbalt & # 8211; Og 9 prosent hadde blitt fysisk angrepet & # 8211; Bare for å være transgender.

På grunn av diskriminering i både bolig og arbeid, 30 prosent De rapporterte å ha opplevd mangelen på et hus på en gitt tid i deres liv. En annen 30 prosent Han rapporterte å ha hatt diskriminering på arbeidsplassen eller på potensielle arbeidsgivere.

ID og dødaming utgitt av regjeringen

Gjennomføringen av en endring av juridisk navn kan hjelpe folk som er transgender, unngå daglig død når de presenterer sine dokumenter D & # 8217, som er alle «8217; sykehus, på skolen eller i nabolaget baren. Men å skaffe en endring av juridisk navn kan ta lang tid, være dyre og utsette trans folk til ytterligere diskriminering.

Og selv når prosessen er fullført, kan en persons dødnavn poster fortsatt eksistere i postene og databasene.

Ta for eksempel Dylan-opplevelsen, for eksempel. Han gjorde et besøk D’haster til sykehuset der han ble født. Da det kom, kombinert personalet sitt personnummer til fødselsdokumenter. Til tross for hans juridiske navnendring, vendte de seg til ham med forvirring.

Bare i henhold til den amerikanske transundersøkelsen i 2015 11 prosent av de intervjuede menneskene hadde sitt eget navn angitt på alle identitetsdokumenter utstedt av regjeringen. Blant intervjuene i undersøkelsen, 35 prosent Han rapporterte ikke å kunne forfølge en endring av juridisk navn på grunn av hans kostnader. Og de som hadde lovlig endret navnene sine, 34 prosent Han rapporterte å ha brukt over $ 250 for å gjøre det.

Siden endringene i det juridiske navnet er dyre, utilgjengelige og ikke helt effektive i # 8217, eliminerer døddommen, er det viktig at institusjonene legger sin praksis på plass for å støtte transpersoner.

Så hvilke institusjoner kan gjøres som skoler og sykehus for å hindre dødamarbeid?

De Homofil og lesbisk medisinsk forening Anbefale:

 • Institusjoner kan utvikle en prosess for å oppdatere sine poster med det etablerte navnet på en transperson uten å kreve endring av lovkrav. Denne prosessen skal oppdatere postene uten forstyrrelser i alle databaser i # 8217; institutt for å unngå forvirring og potensiell dødaming.
 • Hvis et juridisk navn kreves for moduler eller dokumenter, opprett et eget rom der folk kan skrive inn navnet de bruker i sitt daglige liv.
 • Ansette en’trans-guidet organisasjon for å gi opplæring på følsomhet for ansatte og ansatte.

Media og dødaming

Deadnaming er en vanlig mediepraksis, både på trykt papir, online eller på skjermen. Det kan skje med folk som har gjennomgått en overgang til offentlighetens øyne, som musikeren Laura Jane Grace. Det kan også skje med folk som har lidd trakassering og bemerkelsesverdig diskriminering, inkludert dødelig vold.

Den nasjonale koalisjonen for anti-voldprosjekter rapporterer en overraskende 29 prosent Økning i Anti-LgBtqia mord fra 2016 til 2017. Informasjon om prosentandelen på 75 av livene som utføres i 2017 var de av fargetransgender folk.

I nesten alle tilfeller ble minst ett gjennomsnitt i utgangspunktet referert til offeret ved hjelp av sitt døde navn. Noen ganger brukte uttaket både deres døde navn og deres angitte navn. Eksempler er Mesha Caldwell Cases, Jojo Stryker og Ciara McCelveen.

AP-stilguiden anbefaler nå til journalister fra & # 8220; bruk navnet som [den] -person transgender nå bor & # 8221; med mindre dets døde navn er ikke Reuters Anbefal til journalister fra & # 8220; Bruk alltid navnet som er valgt av en transgender person & # 8221;.

Selv om mange trans folk foretrekker at deres døde navn ikke ble brukt i det hele tatt, og selv om bruken av & # 8220; valgt & # 8221; For å beskrive navnet på en transperson ikke er det ideelle, skaper disse stilgutene en tidligere blant mediepersonellene for å overholde de bekreftede navnene på transsøkende personer .

COS’andre kan gjøre media for å hindre dødaming?

Vanlige anbefalinger inkluderer:

 • Hvis du har tilgang til personen som du rapporterer om, Asker. Hvis du har tilgang til førstehåndsrapporter som intervjuer eller artikler, følg måten de refererer til seg selv.
 • Hvis personen ikke er tilgjengelig for å snakke med seg selv, kontakt folk nærmest henne for å be om navnet hennes og Pronouns. Husk at familiemedlemmer kanskje ikke alltid er støttende, og kan derfor ikke være den beste ressursen.
 • Glaad er nyttig Multimedia Referansehåndbok Oppfordre journalister til å bruke den aktive stemmen når de snakker om en transpersons navn. For eksempel, skriv & # 8220; navnet på personen er X & # 8221; i stedet for & # 8220; personen går for x & # 8221; O & # 8220; personen foretrekker å bli kalt x & # 8221;.
 • Hvis du har brukt feil navn, utsted et tilfluktssted og oppdaterer postene dine der det er mulig.

Hva kan du gjøre for å hjelpe?

Heldigvis er avvisende døddommende som en oppførsel ganske enkel. Det er også en fin måte å vise støtte til trans folk i livet ditt og i ditt samfunn.

kan

 • Spør transpersonen i livet ditt ditt navn eller hvordan det vil bli kalt, akkurat som du kan spørre noen ditt kallenavn.
 • Bruk det navnet på dem i alle situasjoner. Vil hjelpe deg med å bli vant til deg og rapportere til folket rundt deg hvordan du refererer til vennen din riktig.
 • Spør aldri en transperson for å avsløre sitt døde navn.
 • Vet at det er greit galt. Alle begå feil, og når du lærer det nye navnet på vennen din, er det sannsynlig at noen ganger vil du være feil. Det beste du kan gjøre hvis du bruker feil navn for dem, er å rette opp deg selv og gå videre raskt.

Hva kan du gjøre hvis du har blitt kallenavnet

Du fortjener å bli behandlet med verdighet og respekt, inkludert det faktum at du refererer til deg med navnet ditt angitt.

Hvis du er i en situasjon der ditt dødnavn kunne komme ut, spør en venn som hevder at du kommer med deg. Hvis noen forteller deg døde, kan vennen din snakke med den personen og forsvare deg selv, hvis du ønsker det.

Du kan også få hjelp til å endre dokumentene D’Identitet utgitt av regjeringen, hvis du ønsker det. Det finnes mange organisasjoner som tilbyr gratis eller lavprisassistanse for redigering av Dell & # 8217;.

Noen gode ressurser for dette inkluderer:

Bunnlinjen

Enten du er en medisinsk profesjonell, en journalist, en lærer, en venn eller et familiemedlem, som overvinne døddommer, er en enkel og viktig måte å vise støtte til transfolk i livet ditt og i ditt samfunn. På denne måten vil du være et kraftig eksempel for folket rundt deg og skape et trygt og innbydende miljø for transfolk i livet ditt.

KC Clements er en queer forfatter og ikke binær basert i Brooklyn, NY. Deres arbeid omhandler queer og transidentitet, kjønn og seksualitet, helse og velvære fra synspunktet til den positive kroppen og mye mer. Du kan holde tritt med dem ved å besøke deres Dedikert portalEller finn dem opp Instagram Og Twitter.