De 7 hovedtegnene til avansert prostatakreft

I de tidlige stadiene kan du ikke merke noen symptomer knyttet til prostatakreft. Dette er grunnen til at screenings er viktige. Symptomene kan noen ganger bli lagt merke til for første gang når kreft fremskritt.

Avansert prostatakreft, også kalt metastatisk kreft, betyr at kreft har spredt seg til andre områder av kroppen utover prostatisk kjertel. De vanligste områdene der prostatakreft er spredt, er blæren, endetarmen og beinene. Det kan også spre seg til lymfeknuter, lever, lunger og andre kroppsvev.

At du nettopp har blitt diagnostisert eller at du er i omsorg, det er også viktig å vite tegn på avansert kreft. Kreft kan oppføre seg annerledes avhengig av din genetikk, så ikke alle mennesker vil oppleve de samme symptomene på samme måte.

Fortsett å lese for å lære mer om de syv store symptomene på avansert prostatakreft og hvordan du identifiserer dem.

1. Blæreproblemer og urinveiene

En prostatakreft som har vokst betydelig i størrelse, kan begynne å trykke på blæren og på # 8217; urinrøret. L & # 8217; Urethra er passasjen som transporterer blæren ut av kroppen. Hvis svulsten presser på # 8217; urinrøret, kan du ha problemer med å urinere.

Et av de fellesarealene hvor prostatakreft diffuserer er blæren, fordi de to organene er nært. Dette kan forårsake ytterligere problemer med urinering og funksjon av blæren.

Noen symptomer på blærekreft og alle «8217; urinrøret inkluderer:

  • urinere
  • stå opp midt på natten for å tisse
  • Ha blod i urin eller sæd
  • føl deg som om jeg ofte urinerer og ikke passerer noe
  • Ikke vær i stand til å holde tilbake urinen (inkontinens)

2. Miste tarmkontrollen

Det er ikke så vanlig, men prostatakreft kan også spre alle & # 8217;. Kreft sprer seg først til endetarmen, som er den delen av # 8217; tarmene nærmere prostatiske kjertelen.

Kreft Symptomer som sprer seg til tarmene inkluderer:

  • mageknip
  • forstoppelse
  • Blod i avføringen

3. Smerte alle & # 8217; inguine

Når prostatakreft sprer seg, er det normalt at tumorceller går til lymfeknuter og deretter beveger seg inn i flere områder av kroppen. (Dette er det samme for andre former for kreft.) Lymfeknuter er et nettverk av kjertler som hjelper kroppen din filter væsker og bekjempe infeksjoner.

Det er flere lymfeknuter i # 8217; lysken. Dette er de som er nærmest prostata, så det er normalt at kreft sprer seg først til dem. Tumorceller forhindrer lymfeknuter fra dreneringsvæsker og fungerer som den skal. Når dette skjer, svulmer lymfeknuterene dine. Som et resultat kan du prøve smerte eller ømhet i # 8217; området.

4. Hevelse eller svakhet i bena

Avansert kreft begynner å ekskludere andre sunne celler i kroppen din når den vokser. Tumorer kan presse på områder som ryggmargen og forårsake smerte, prikking eller hevelse i bena og føttene.

5. Smerte alle & # 8217; hofte eller rygg

Et av de vanligste områdene der prostata kreft sprer seg er til beinene, ofte alle & # 8217; hip og ryggraden fordi de er nærmest prostata. Når kreft når beinene, begynner å forskyve sunt beinmateriale. Benene blir skjøre og kan bryte mye lettere enn normalt.

Å ha kreft som sprer seg til bein er smertefullt og krever ofte behandling for å håndtere smerte. Du kan prøve en kjedelig eller lancing smerte som ikke forsvinner og forstyrrer søvn eller vanlige aktiviteter.

Ryggsmerter kan være et tegn på både bein kreft spredning og # 8217; start på trykk på ryggmargen. Spinal Cord-komprimering oppstår når kreft presser så sterk mot ryggmargen som nerver ikke lenger kan fungere riktig. Dette krever medisinsk behandling og antitumor-laget ditt kan snakke med deg om en tidlig plan.

6. Hoste eller følelse av pusten

Hvis du har avansert kreft og begynner å puste problemer, kan dette bety at du sprer seg til lungene. Du kan utvikle en hoste som ikke forsvinner, begynner å hoste eller lett.

Lungekreft kan også bære alt 8217; akkumulering av væsker, forårsaker infeksjoner og til og med en lungebrudd.

7. Uforklarlig vekttap

Miste vekt uten å spise mindre eller aktivt prøver å gå ned i vekt er et generelt tegn på avansert kreft. Dette kan kombineres med noen av de andre tegnene ovenfor.

Tap av appetitt eller interesse for mat er også et tegn på at kreft har spredt seg til andre områder av kroppen, som lever.

L & # 8217;

Selv om kreften din er avansert, er det fortsatt en rekke behandlingsalternativer tilgjengelig. Folk er i stand til å leve lenger i dag enn de siste årene takket være utviklingen av medisinsk forskning. Avanserte prostatakreftbehandlinger fokuserer på å håndtere symptomer og nedgang i kreftvekst og formidling.

Legen din vet behandlingsalternativer og tester, men du kjenner kroppen din. Pass på at du kommuniserer med legen din og informer det om eventuelle endringer du noterer i kroppen din hvert besøk.