De 6 typer brokk

Del på Pinterest

En’Hernia oppstår når et stykke stoff sveller gjennom et kroppsområde, vanligvis et svakt punkt i en persons bukvegg. Noen brokk kan forårsake noen få symptomer. Andre kan være en medisinsk nødsituasjon & # 8217.

Her vil vi diskutere ulike områder av kroppen der brokkene kan oppstå, samt føre deg til mer detaljerte artikler om hver type brokk.

Følgende er noen av de vanligste typer brokk som oppstår i kroppen.

Epigastrisk brokk

A’Epigastrisk brokk er den som forekommer i den epigastriske regionen på # 8217; Abdomen, som ligger over navlen og under brystburet.

Hvis du har en’Epigastrisk brokk, kan du føle det når C’Det er press på bukveggen, som når du får toksy, ler eller senker deg for å ha en tarmbevegelse.

Du kan også prøve smerte eller ømhet rundt hvor L’Hernia.

Femoral brokk

A’femoral brokk oppstår når stoffet skyver gjennom et svakt punkt i # 8217; lysken eller # 8217; innsiden av låret. L’Hernia kan virke som en knutepunkt med middels liten størrelse alle’inguine.

Det er beregnet 2 prosent 4 av alle hernier som forekommer i # 8217; inguine er de femorale. Kvinner lider av oftere femorale hernier av menn.

A’femoral brokk kan være en grunn til bekymring på grunn av nærhet til femoralarterien og venen. Det er mulig at brokkene kan påvirke disse blodkarene og blokkere blodet fra og mot beinet. Av denne grunn forsøker legene nesten alltid å rette opp en’femoral brokk med kirurgi.

Hiatal brokk

En’Hiatal Hernia er en tilstand som oppstår når en persons mage svulmer gjennom et svakt punkt i membranen, en muskel som skiller lungene fra bukorganene.

Hvis du har en’Hiatal Hernia, er det mer sannsynlig at du har problemer med sur refluks.

Noen mennesker er født med en’Hiatal brokk, mens andre utvikler en hånd de aldrende.

IATAL Ernies er klassifisert i typer & # 8211; Fra type I til IV & # 8211; Avhengig av hvor de er.

Det er beregnet 95 prosent IATAL ERNIES ER TYPE I: Med disse brokene forblir magen på plass, men området der spiserøret der spiserøret oppfyller magen glir over membranen.

Les informasjon på # 8217; treningsøkt med A’Hiatal Hernia.

Increditiv brokk

A’Incision brokk kan oppstå etter at en person har gjennomgått magekirurgi, som vanligvis involverer en’gravering i midten av magen. Hvis det kirurgiske såret ikke helbreder helt, kan personen være mer sårbar for utviklingen av en’brokk.

Noen leger kan bruke vilkårene / Ventral Hernia & # 8221; og & # 8220; snitt brokk & # 8221; utskiftbare. A’ventral brokk refererer til enhver type brokk som oppstår langs midt mageselinjen. Men ikke alle ventriske brokkene er incisional brokk.

Les incisional høringene etter keisersnitt levering.

Inguinal brokk

A’Inguinal brokk oppstår når en del tarm eller fett svulmer gjennom den nedre mageveggen. Hevelsen passerer vanligvis gjennom inguinal kanalen, som er i det inguinal området.

A’Inguinal brokk kan inneholde en del av # 8217; tynntarmen i noen mennesker og til og med deler av kvinnelige reproduktive organer i noen kvinner.

Sekund Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsesdykdommer og renali, Den inguinale brokkene forekommer vanligvis på høyre side. De er også mye mer vanlige hos menn: Det er anslått at 27% av mennene og bare 3% av kvinnene vil utvikle en inguinal brokk i løpet av livet.

Noen ganger er det vanskelig å forstå forskjellen mellom en’femoral og inguinal brokk. Hos menn, en Gnuinal brokk, forårsaker hevelse ikke bare i # 8217; lysken, men også i pungen.

Mer informasjon om inguinal brokk og reparasjon.

Navlestrengen

Navlestrengen er de som kroppsvev svulmer gjennom en svakhetsområde i området av det umbeliske området (umbelic). I følge American College of Surgeons, Om lag 10% av alle brokk i magen er navlestrengen.

Denne typen brokk forårsaker synlig hevelse på innsiden eller rundt navlen som vanligvis blir verre når du kaster eller strever når du har en intestinal bevegelse.

Les reparasjonsoperasjonen for navlestreng.

Behandling for Ernie

Hernias kan være farlig fordi de kan strenges eller fengsles.

FN og # 8217; Hernia fengslet oppstår når det fremspringende stoffet ikke kan settes på plass, trener et konstant trykk eller ubehag på en persons kropp.

A’Stranzed brokk er en medisinsk nødsituasjon, fordi området rutninger mister blodtilførselen.

The Ernie går vanligvis ikke bort fra solen, og hvis de utvikler seg i en Wernia, er A’medisinsk nødsituasjon.

Som et resultat, anbefaler noen leger den kirurgiske korreksjonen av en åpenbar brokk for å forsøke å unngå det verre eller forårsaker en nødsituasjonssituasjon.

Ellers kan de anbefale å se brokk for å sikre at det alltid kan komme tilbake gjennom bukveggen.

Hvis en person har A’Hernia kjent og utvikler følgende symptomer, bør konsultere en lege umiddelbart.

Forebygging av’brokk

De fleste kan ikke forhindre en’brokk. Oppstår på grunn av en kombinasjon av genetisk og medisinsk historie. Imidlertid er det noen ting du kan prøve å forhindre en’brokk:

  • Hold en sunn kroppsvekt, som utøver mindre press på bukveggen.
  • Avstå fra røyking.
  • Unngå å belaste deg selv når veier vekter. Løftingen av for tunge vekter kan også sende bukveggen til overdreven stress.
  • Unngå å streve under tarmbevegelsen. Å spise en diett rik på fiber og drikke rikelig med vann kan bidra til å gjøre avføringens passasje lettere.

L & # 8217;

Typer brokk kan variere avhengig av posisjon og symptomer. Hvis du oppdager en’brokk, snakk med din grunnleggende lege. De kunne lede deg til en spesialist for å evaluere brokk.

Hvis legen din ikke anbefaler kirurgi, vil du fortelle deg hvilke symptomer som krever akuttmedisinsk behandling, slik at du kan være oppmerksom på.