De 4 typer SM: hva de er?

Hva er din type?

Det antas at multippel sklerose (SM) er en autoimmun inflammatorisk sykdom som påvirker sentralnervesystemet og perifere nerver.

Årsaken er fortsatt ukjent, men Noen studier Angi en sammenheng mellom Epstein Barr-viruset, mens andre Angi miljøfaktorer, mangel på vitamin D eller parasitter som en stimulans av den vedvarende immunresponsen i sentralnervesystemet. Det kan være uforutsigbart og i noen tilfeller deaktivere. Men ikke alle former for SM er det samme.

For å skille mellom de ulike typer tilstand, har National Multiple Sclerosis Society (NMSS) identifisert fire forskjellige kategorier.

Fire former

For å nøyaktig definere de ulike former for SM, i 1996, intervjuet NMSS en gruppe forskere som spesialiserte seg på omsorg og forskning av pasienter med SM. Etter å ha analysert forskere, organisasjonen, har organisasjonen klassifisert tilstanden i fire hovedtyper.

Disse kursdefinisjonene har blitt oppdatert i 2013 for å gjenspeile fremdriften i forskning. De er:

  • Klinisk isolert syndrom (CIS)
  • Sm recutivating-remittent (rrms)
  • Primær progressiv multippel sklerose (PPMS)
  • Sm Seidly Progressive (SPMS)

Felles kategori

De fire kategoriene som er definert av NMSS, er nå påkalt av det medisinske samfunnet generelt og skaper et felles språk for diagnosen og behandlingen av MS. Klassifiseringer av kategoriene er basert på utviklingen av sykdommen i hver pasient.

Klinisk isolert syndrom

Klinisk isolert syndrom (CIS) er en enkelt episode av nevrologiske symptomer som varer 24 timer eller mer. Dine symptomer kan ikke knyttes til feber, infeksjoner eller andre sykdommer. De er resultatet av en betennelse på 8217; demyelinisering I sentralnervesystemet.

Du kan bare ha ett symptom (monofokal episode) eller mer (multifokal episode).

Hvis du har CIS, kan du aldri oppleve en annen episode. Eller denne episoden kan være ditt første SM-angrep.

Hvis en magnetisk resonans oppdager hjerneskader som ligner de som finnes hos mennesker med SM, C & # 8217, er en fil 60 prosent 80 Mulighet for at du har en annen episode og en diagnose av SM innen få år.

På dette tidspunktet kan du ha en diagnose av MS hvis en magnetisk resonans oppdager eldre lesjoner i en annen del av ditt sentrale nervesystem. Dette ville bety at du hadde et tidligere angrep, selv om du ikke er klar over det.

Legen kan også diagnostisere MS hvis din Cerebrospinal væske inneholder oligokonale bånd.

Svare på MS Remittende

Den vanligste typen er relapsing-remittent (rrms). Ifølge NMSS, ca 8217; 85% av personer med SM har denne typen på tidspunktet for diagnosen.

Når du har RRMS, kan du finne:

  • Gå tilbake til klart definerte konsekvenser eller rehabilisasjoner som forårsaker episoder av intens forverring av den nevrologiske funksjonen
  • Delvise eller komplette remisjoner eller gjenopprettingsperioder etter tilbakefall og blant angrep når sykdommen slutter å utvikle seg
  • Symptomer fra mild til seriøse, tilbakefall og tilbakemeldinger som varer dager eller måneder

SM-progressive typer

Mens det store flertallet av mennesker med SM har RRMS-skjemaet, blir noen progressive form av sykdommen diagnostisert: SM primært progressive (PPMS) eller for det andre progressive (SPMS).

Hver av disse typene indikerer at sykdommen fortsetter å forverres uten forbedringer.

Sm primært progressiv

Denne form for MS går langsomt, men hele tiden fra øyeblikket av utseendet. Symptomene forblir på samme nivå av intensitet uten å redusere, og det er ingen remisjonsperioder. I hovedsak opplever pasientene med PPMS en ganske kontinuerlig forverring av tilstanden deres.

Imidlertid kan det være variasjoner i progresjonshastigheten under sykdommen, samt muligheten for små forbedringer (vanligvis midlertidig) og sporadisk platå i utviklingen av symptomer.

L & # 8217; NMSS esteem omtrent 15 prosent Av mennesker med SM HA SMPP alle & # 8217; starter stående.

Progressiv sekundær SM

SPMS er mer en blanding. I utgangspunktet kan det føre til en tilbakevendende remittent aktivitetsperiode, med re-oppkjøp av symptomer etterfulgt av gjenopprettingsperioder. Likevel forsvinner ikke funksjonshemning mellom sykluser.

I stedet blir denne svingningsperioden etterfulgt av en konstant forringelse av tilstanden. Personer med SPMs kan oppleve mindre eller plateau-remisjoner i deres symptomer, men det er ikke alltid slik.

Ikke-behandling, omtrent halvparten av mennesker med RRMs fortsetter å utvikle SPMs innen et tiår.

Skriv avstøpning

Tidlig SM kan være vanskelig å diagnostisere for leger. Som sådan kan det være nyttig å forstå egenskapene og symptomene på MS på tidspunktet for den første diagnosen, spesielt fordi det store flertallet av mennesker med sykdommen viser tilbakevendende MS-egenskaper.

Selv om MS for øyeblikket ikke har en kur, er det normalt ikke dødelig. Faktisk, ifølge NMSS, blir de fleste med SM aldri alvorlig deaktivert.

Identifisere SM tidlig i den gjentatte remittente fasen kan bidra til å sikre rettidig behandling for å unngå utvikling av mer progressive former for sykdommen.