De 4 beste vitaminene for huden din

Få de riktige vitaminene

Å ta vare på huden din bør være en viktig del av ditt helse regime. Tross alt er det det største organet i kroppen din.

Det første som de fleste helsepersonell vil fortelle deg å gjøre for å holde huden din sunn, er å begrense solens skadelige ultrafiolett (UV) og ha på seg en beskyttende solkrem når du er utsatt for sollys.

Men solen er ikke så ille. Bare 10-15 minutter med daglig eksponering bidrar til å produsere vitamin D i hele huden. Vitamin D er en av de beste vitaminene for huden din, sammen med vitaminer C, og og k.

Pass på at du ansetter nok vitaminer, kan holde huden din sunn og ung. Dette kan resultere i en reduksjon i:

 • Hudormer
 • rødhet
 • rynke
 • Grove flekker
 • Overdreven tørrhet

Essential hud vitaminer er tilgjengelige i tilleggsform, men finnes også i hudpleieprodukter. Finn ut mer om disse fire essensielle vitaminene og hvordan de kan hjelpe deg med å få optimal hudhelse.

Vitamin d

Vitamin D produseres oftere når sollys absorberes av huden. Når dette skjer, konverterer kolesterol til vitamin D. Vitamin D absorberes derfor av leveren og nyrene og transporteres i hele kroppen for å skape friske celler. Dette inkluderer huden, hvor vitamin D spiller en viktig rolle i hudtonen. Det kan også bidra til å behandle psoriasis.

Calcitriolo er en kunstig versjon av en type vitamin D som mennesker naturlig produserer. Calcitriolo er en aktuell krem ​​som har vært effektiv i behandlingen av personer med psoriasis. En studie av 2009 publisert på Journal of Drugs and Dermatology Han oppdaget at calcitrumber-applikasjonen reduserte mengden betennelse og irritasjon i huden hos personer med psoriasis og produserte få negative bivirkninger.

De Linus Pauling Institute på Oregon State University Anbefal et daglig bidrag av vitamin D på 600 UI per dag. Det kan være nødvendig mer hvis du er gravid eller du er mer enn 70 år gammel.

Du kan øke L’vitamin D antakelse:

 • Få 10 minutters eksponering for solen om dagen (kontakt legen først, spesielt hvis du har en historie med hudkreft)
 • Spis Fortified Foods, som frokostblanding, Juice D’Orange og Yoghurt
 • Spis mat som inneholder vitamin D selvfølgelig, som laks, tunfisk og torsk

Kjøp vitamin D Supplements Online.

C-vitamin

Vitamin C er på høye nivåer i # 8217; epidermis (ytre hudlag) og i dermis (det indre laget av huden). Dens anticancer egenskaper (antioksidanter) og dens rolle i kollagen produksjon bidrar til å opprettholde sunn hud. Dette er grunnen til at vitamin C er en av de viktigste ingrediensene som er tilstede i mange anti-aging hudpleieprodukter.

Det muntlige vitamin C-tar kan øke effektiviteten av solfiltre på huden for å beskytte seg mot solens skadelige UV-stråler. Det reduserer celleskader og hjelper den helbredende prosessen med kroppssår. Vitamin C kan også bidra til å avvise tegnene på «8217, aldring på grunn av sin vitale rolle i den naturlige syntesen av kroppskollagen. Bidrar til å helbrede skadet hud, og i noen tilfeller reduserer utseendet på rynker. Un’tilstrekkelig inntak av vitamin C kan også hjelpe til med å reparere og forhindre tørr hud.

På grunn av utbredelsen av vitamin C i benk-toppprodukter, er kosttilskudd og mat vi spiser, mangelen på dette næringsstoffet er sjeldent. Anbefalingen er 1000 mg per dag. Hvis du ikke finner å ansette nok vitamin C i kostholdet ditt, kan du:

Kjøp vitamin C Supplements Online.

Vitamin E

Som vitamin C er vitamin E antioksidant. Hovedfunksjonen i hudpleie er å beskytte mot solskader. Vitamin E absorberer skadelig UV-lys når det brukes på huden. Fotoproteksjon refererer til kroppens evne til å minimere skade forårsaket av UV-stråler. Dette kan bidra til å forhindre mørke flekker og rynker.

Normalt produserer kroppen vitamin og gjennom sebum, en oljeaktig substans utgitt gjennom porene i huden. I den rette balansen bidrar Sebum å holde huden condition og forhindrer tørrhet. Hvis du har huden spesielt tørr, kan vitamin E, muligens bidra til å motvirke mangelen på sebum. Vitamin og hjelper også med behandling av hudbetennelsen.

Selv om vitamin E er tilgjengelig i mange hudpleieprodukter, er problemet at en hvilken som helst effekt kan minimeres med solens eksponering. Det er å foretrekke å ta nok vitamin E i kostholdet. De fleste voksne trenger ca 15 mg vitamin E daglig. Du kan øke L’antagelse om:

 • Spis flere valnøtter og frø, som mandler, hasselnøtter og solsikkefrø
 • Tar et multivitamin eller et separat vitamin E-supplement.
 • Ved hjelp av aktuelle produkter som inneholder både vitamin og vitamin C (dette kan være mer effektivt i fotoproteksjon enn de som bare inneholder en av de to)

Kjøp vitamintilskudd online.

Vitamin K

Vitamin K er viktig for å hjelpe kroppens blodkoagulasjonsprosess, noe som hjelper kroppen å helbrede sår, blåmerker og områder som er rammet av kirurgi. Det antas at de grunnleggende funksjonene i vitamin K også hjelper noen hudforhold, for eksempel:

Vitamin K finnes i mange aktuelle hudkrem og kan bidra til å behandle en rekke hudforhold. Legene bruker ofte kremer som inneholder vitamin K på pasienter som nettopp har hatt kirurgi for å redusere hevelse og blåmerker. Dette kan bidra til å akselerere hudheling. Imidlertid er forskning på effektene av vitamin K på huden mer begrenset enn det for vitaminer og og c.

Sekund University of Florida, Vitamin K mangler er sjeldne i USA. Voksne trenger mellom 90 og 120 ug per dag. Du kan øke L’antagelse ved å spise:

 • kål
 • spinat
 • salat
 • kål
 • grønne bønner

Kjøp Vitamin K Supplements Online.

Vitaminer er avgjørende for hudhelse

Fordi vitaminer er avgjørende for kroppshelse og funksjoner, kan vitaminmangel forårsake negative effekter på huden. Siden vitaminer C og og spiller en så viktig rolle i å beskytte huden mot solen, kan manglene i begge vitaminer øke risikoen for hudskader, inkludert hudkreft. Ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging er hudkreft den vanligste typen kreft i USA.

Snakk med legen din

Vitamintilskudd er enkle å finne i disse dager, så kontakt din dermatolog eller lege for å starte et regime for helsen din. Neste gang vil du reise hudpleiebanen i butikken, ta en titt på en titt på om disse fire nyttige vitaminer er ingrediensene i favorittprodukter.

Selv om vitaminer er avgjørende for hudens helse, kan du allerede anta nok av disse vitaminene gjennom ditt daglige kosthold. En blodprøve kan bidra til å avgjøre om du har vitaminmangel. Du bør bare ta vitaminer med en legehåndbok for å hindre overdose.

Kjøp multivitamin online online.