De 15 beste matene er rik på vitamin K.

Vitamin K er et nødvendig næringsstoff. Bidrar til å bygge og opprettholde sunne bein. Det største vitamin omdømme kravet er hans rolle i # 8217; å hjelpe blodkoagulasjon, kjent som & # 8220; koagulasjon & # 8221;. Faktisk, ‘8220; K & # 8221; stammer fra det tyske ordet for blodkoagulasjon, koagulasjon.

Grønne bladgrønnsaker inneholder de høyeste mengdene vitamin K, men det er mange andre gode kilder. I gjennomsnitt trenger voksne kvinner 90 mikrogram (mcg) av vitamin K en dag og voksne menn trenger 120 mcg.

Merk: Hvis du tar antikoagulanter som warfarin (Coumadin), L & # 8217; ansettelse av dette næringsstoffet kan påvirke doseringen av stoffet. Kontakt legen din og snakk med en diettist for å forstå den riktige daglige verdien av vitamin K.

Her er den fulle listen over vitamin K Rich Foods:

 • kål
 • kål
 • spinat
 • Rapa topper
 • rosenkål
 • brokkoli
 • asparges
 • salat
 • Sauerkraut
 • soyabønner
 • Edamame
 • pickle
 • gresskar
 • Pine nøtter
 • blåbær

1. Kål

565 mcg for 1/2 kopp, kokt

Vitamin K hjelper i blodkoagulasjon slik at kroppen kan produsere proteiner som er involvert i blodkoagulasjonsprosessen. Koagulasjon er viktig fordi det bidrar til å forhindre overdreven kroppsblødning.

Kale er kongen av vitamin K. Det er kjent som en av superfoods. Med rette, fordi det også er rik på kalsium, kalium og folsyre, blant andre vitaminer og mineraler.

2. Grønn kål

530 mcg for 1/2 kopp, kokt

I tillegg til sin rolle i koagulasjon, hjelper vitamin K veksten av beinene. Noen utdanning De har også koblet et lavt bidrag fra vitamin K til utviklingen av osteoporose, som oversetter til skjøre bein som lett kan bryte. For å få en sunn dose, prøv dette Vegetarisk kåloppskrift.

3. Spinat

444 mcg for 1/2 kopp, kokt

Spinat er rik på alle typer ernæringsmessig godhet, inkludert vitaminer A, B og og, pluss magnesium, folsyre og jern. En halv kopp kokt spinat inneholder omtrent tre ganger mer vitamin K av en kopp rå spinat, men en rå del er fortsatt nok for en dag.

4. Rapa topper

425 mcg for 1/2 kopp, kokt

Rapa topper brukes Populære konturer I USA Sørøst. Rapa topper er også rike på kalsium, noe som bidrar til å styrke beinene. Selv sennep og rødbeter inneholder høye nivåer av vitamin K. Også den bulbous delen av svingende voksende undergrunnen er næringsrik.

5. rosenkål

150 mcg for 1/2 kopp, kokt

Barn kan ikke elske L & # 8217; ide om brusselspirer, men mange oppskrifter kan gjøre dem veldig gode. Av dette Crispy Brussels Spirer Alle & # 8217; Hvitløk med Aioli Sauce Sriracha Oppskrift å prøve.

6. Brokkoli

85 mcg for 1/2 kopp, kokt

Det er mange måter å forberede brokkoli på. Uansett hvilken oppskrift, prøv å lage mat med Canola Oil eller Oil D & # 8217; Olive, ikke bare for å legge til smak, men også å øke innholdet av vitamin K. En skje av begge inneholder ca. 10 mcg vitamin K.

7. Asparges

72 mcg for 1/2 kopp, kokt

Fire asparges lanser inneholder ca 40 mcg vitamin K. Legg til en PO & # 8216; olivenolje og nå omtrent halvparten av A & # 8217; tilstrekkelig daglig inntak. Husk at å spise mye mat rik på vitamin K på en dag vil ikke gjøre deg godt i lang tid. Kroppen absorberer ikke mye vitamin K fra mat og utslipp ganske raskt.

8. Salat

60 mcg per del (1/2 hode av isfjell eller 1 kopp romersk salat)

Salat er trolig den mest populære kilden til vitamin K i amerikanske dietter. Den er tilgjengelig i salater og dagligvarebutikker over hele landet i forskjellige varianter, inkludert isfjell, romaine, grønt blad og bibb.

9. Sauerkraut

56 mcg for 1/2 kopp

Stakk din pølser eller pølse med surkål. Du vil også ha en fin proteinfist. Sausene er lett tilgjengelige i mange lokale restauranter eller kjeder.

10. Soyabønnepirer

43 mcg for 1/2 kopp, stekt

Det er to hovedtyper av vitamin K, kjent som vitamin K-1 (FilloChinon) og K-2 (Menachinoni). K-1 kommer fra planter, mens K-2 finnes i mindre mengder i matvarer av animalsk opprinnelse og gjærede matvarer, som ost. Også soy frø og # 8217; soyaolje inneholder mer enn K-2-type.

11. Edamame

25 mcg for 1/2 kopp, kokt

L & # 8217; Edamame er populær i japansk mat. Jeg er rett og slett soyafrø som kommer til pods. De gjør en fin og sprø matbit når du legger til litt og salt og pepper.

12. Pickle

25 mcg for agurk dill eller kosher pickle

Pickles inneholder nesten 0 kalorier (5 i en kosher pickle), noe som gjør det til en annen veldig sunn (og crunchy) måte å få en vitamin K på fylling. Menneskekroppen produserer faktisk en PO & # 8216; vitamin K-2 alene, men vi trenger mer fra mat for å nå tilstrekkelige nivåer.

1. 3. Gresskar

20 mcg for ½ hermetisert kopp

Lagre dette for høstklimaet og Halloween. Gi en & # 8217; se på disse 50 ideer for oppskrifter for hermetisert gresskar, fra suppe til 8217; natt havre.

14. Pine nøtter

15 mcg per unse

Pine nøtter fungerer bra i salater for å legge til en PO & # 8216; av crunchy. Hvis du ikke føler deg som en «8217; salat, prøv en & # 8217; andre valnøtt: 1 unse av tørre ristede cashewnøtter inneholder 10 mcg vitamin K.

15. Blåbær

14 mcg for 1/2 kopp

Til slutt, en frukt.

Ytterligere informasjon: 4 blåbær helsemessige fordeler »

Bunnlinjen

A & # 8217; Sist populære font av vitamin K? Multivitamin kosttilskudd eller en vitamin K tablett. Bare husk å alltid snakke med legen din om vitaminene til ditt daglige regime, selv om du kjøper det fra disken.