De 11 beste behandlingene for rastløs ben syndrom

COS’er det rastløse bensyndromet?

Rastløs ben syndrom (RLS), også kjent som Willis-Ekboms sykdom, er en tilstand som forårsaker følelser av ubehag, oftest til bena. Disse følelsene er blitt beskrevet som tediculative, kryper, krypende følelser og forårsaker at det overveldende haster for å flytte hit-lemmen.

Symptomene på RLS oppstår generelt når personen sitter, i ro eller sover og ofte forekommer om natten. Bevegelsene forårsaket av RLS kalles periodiske bevegelser av søvn lemmer (PLMS). På grunn av disse bevegelsene kan RLS forårsake alvorlige søvnproblemer.

Noen mennesker har primær rls, som ikke har et notat. Andre har sekundære rls, som vanligvis er forbundet med nervesproblemer, graviditet, jernmangel eller kronisk nyresvikt.

For de fleste med RLS, er symptomene milde. Men hvis symptomene dine er moderate til alvorlige, kan RLS ha stor innvirkning på livet ditt. Det kan hindre deg i å sove nok og derfor forårsake problemer med konsentrasjon og tanke i løpet av dagen, arbeidet ditt og dine sosiale aktiviteter.

Som et resultat av disse problemene kan RLS føre til angst og depresjon. Og jo lenger du har tilstanden, verre kan gå. Det kan også spre seg til andre deler av kroppen, som armer (1).

På grunn av effektene som RLS kan ha på livet ditt, er behandlingen viktig. Behandlingsmetodene er varierte, siden hovedårsaken til RLS ikke er virkelig kjent. For eksempel tyder noen forskere at RLS er forårsaket av problemer med hjernekjemisk dopamin, mens andre tyder på at det er relatert til dårlig sirkulasjon.

Nedenfor viser vi de beste behandlingene for RLS. Noen av disse kan prøve alene. Andre som du kan diskutere med legen din, hvem kan hjelpe deg med å skape en behandlingsplan for å lindre RLS-symptomer.

1. Utelukke potensielle årsaker

Ditt første skritt for å håndtere RLS burde være å forstå om noe forårsaker det. Mens RLS kan korreleres til ting som i stor grad er ut av kontrollen din, for eksempel genetikk eller graviditet, kan andre mulige faktorer adresseres.

Disse faktorene kan være daglige vaner, narkotika du antar, helsemessige forhold du har eller andre utløsende faktorer.

Vaner

L’Bruk av koffein, alkohol og tobakk kan forverre symptomene på RL. Begrensning av disse stoffene kan bidra til å redusere symptomene på RLS (2).

Medisinering

Noen stoffer kan forårsake eller forverre symptomene på RLS. Eksempler inkludert: (1, 2, 3).

 • Eldre antihistaminer som Diphendramine (Benadryl)
 • AntinaSea-stoffer som metoklopramid (Reglan) eller Proclorperazin (jeg kjøper)
 • Antipsykotiske stoffer som Aloperidol (Haldol) eller Olanzapin (ZYPREXA)
 • Litium (litobid)
 • Selektive serotonin reuptake inhibitorer (SSRI) som fluoxetin (prozac), sertralin (zoloft) eller escitalopram (LEXAPRO)
 • Tricykliske antidepressiva som amitriptilin (elavil) eller amoxapin (asendin)
 • Tramadolo (Ultram)
 • Levotiroxina (levoxyl)

Pass på at legen din er klar over alle stoffene du antar, både på resept og fra disken. Snakk med legen din for å finne ut om du kan bli verre RLS, spesielt hvis du tar en av medisinene som er oppført ovenfor.

Helsetilstander

Det har blitt funnet at noen helsemessige forhold er relatert til RLS. Nyresykdom på terminalstadiet (nyre), eller ESRD, og ​​skade på diabetes nerver har vært forbundet med RLS. L’jernmangelanemi har også en sterk forbindelse med RLS (se jern under) (4, 5, 6).

Du bør diskutere med legen din hvordan din kliniske historie kan påvirke RLS, spesielt hvis du har en av disse forholdene.

Andre utløsende faktorer

Noen sier at å spise mye sukker eller slitasje tette klær forverrer sine symptomer på rls. Selv om det ikke er mange søk for å sikkerhetskopiere disse forbindelsene, vil du kanskje bruke noen forsøk og feil for å se hvordan det ser ut til å påvirke symptomene dine.

2. Sunne søvnvaner

Har gode søvnvaner er tilrådelig for alle, men kanskje spesielt for folk som har problemer med å sove, som de med RLS.

Selv om det kan sove bedre, kan det ikke løse symptomene på RLS, kan det hjelpe deg å kompensere for tapet du lider på grunn av din tilstand. Prøv følgende forslag for å gjøre din søvn den mest avslappende og regenerere mulig.

 • Gå og sov og våknet på samme tid hver dag.
 • Hold soveområdet friskt, stille og mørkt.
 • Minimere distraksjoner, for eksempel TV og telefon, i soverommet ditt.
 • Unngå elektroniske skjermer i to eller tre timer før du går i dvale. Det blå lyset på disse skjermene kan forstyrre sirkadianrytmen, som hjelper deg med å holde en naturlig søvnsyklus (7).

3. Jerntilskudd og vitaminer

Det antas at jernmangel er en av hovedårsakene til RLS. Flere studier har vist at jerntilskudd kan bidra til å lindre RLS-symptomer (1, 3).

En enkel blodeksamen kan verifisere mangel på jern, så hvis du tror dette kan være et problem for deg, snakk med legen din.

Hvis det er positivt for jernmangel, kan legen anbefale jerntilskudd via muntlig, som du kan finne på ditt lokale apotek. I noen tilfeller kan intravenøs jern (IV) trenge (1, 8).

Videre kan vitamin D-mangel kobles til RLS. En studie i 2014 fant at vitamin D-kosttilskudd reduserer symptomene på RLS hos personer med RLS og vitamin D-mangel (9).

Og for folk i hemodialyse, vitamin C kosttilskudd og kan bidra til å lindre RLS symptomer (4, 10).

4. Trening

L’Trening kan hjelpe deg å føle deg bedre hvis du har RLS.

De nasjonale instituttene til helse sier at en moderat trening kan bidra til å lindre de små symptomene på RLS (3).

Og et studio i 2006 på 23 personer med RLS oppdaget at 8217; aerob trening og kroppen og # 8217; styrketrening av den nedre delen av kroppen, utført tre ganger i uken i 12 uker, har betydelig redusert symptomene på RLS (11).

Andre studier har også funnet L’veldig effektiv trening for RLS, spesielt hos personer med ESRD (4, 12).

I lys av disse studiene viser jo flere andre at aktiviteten kan bidra til å forbedre søvn, mosjonen ser ut som et naturlig valg for personer med RLS (1. 3).

En anbefaling av Restless Legs Foundation: Øvelse i moderasjon. Ikke trene opp til poenget med smerte og smerter, da dette kan forverre symptomene på RLS (14).

5. Yoga og strekking

Som andre typer trening, har yoga og strekkøvelser vist seg å ha fordeler for personer med RLS (12).

En åtte uker 2013 studio på 10 kvinner fant at yoga bidro til å redusere symptomene på RLS. Han bidro også til å forbedre humøret og redusere stressnivået, som igjen kunne forbedre søvn. Og en 2012-studie viste at yoga har forbedret søvn i 20 kvinner med RLS (15, 16).

En annen studie har vist at strekkøvelser har gjort betydelige forbedringer på symptomene på folks emialysis rls (17).

Det er ikke helt klart for forskere fordi yoga og strekkarbeid, og videre forskning vil være nyttig. Men gitt disse resultatene, vil du kanskje legge til alongasjoner for kalver og lår til din daglige treningsrutine.

6. Massasje

Massering av benmuskulaturen kan bidra til å lindre RLS-symptomer. Mange helseorganisasjoner, som for eksempel National Institutes of Health og National Sleep Foundation, foreslår dem som hjemmebehandling (3, 18, 19).

Selv om det ikke er mange andre undersøkelser som støtter massasje som RLS-behandling, illustrert en 2007-studieveske fordelene.

En 35 år gammel kvinne som har gjennomgått en 45-minutters benmassasje to ganger i uken i tre uker, forbedret RLS-symptomer i den perioden. Dens massasjer inneholdt en rekke teknikker, inkludert svensk massasje og direkte trykk på benmuskler (20).

Hans RLS-symptomer har blitt dempet etter to massasjebehandlinger og har ikke begynt å returnere opptil to uker etter slutten av massasjegimet (20).

Forfatteren av dette studioet foreslo at dopaminfrigivelsen øker forårsaket av massasjen, kan være en grunn til fordeler. Videre har det vist seg at massasje forbedrer sirkulasjonen, så dette kan være en grunn til at effektene på RLS (20, 21, 22).

Som en ekstra bonus kan massasjen hjelpe i avslapning, noe som kan bidra til å forbedre søvn.

7. Medisin på resept

Narkotika er en viktig behandling for moderat til alvorlige RLS. Dopaminerge legemidler er generelt de første foreskrevne legemidlene. De er effektive i # 8217; lindre RLS symptomer, men kan forårsake bivirkninger og andre problemer (1).

Andre typer stoffer kan også bidra til å lindre RLS symptomer uten å forårsake de samme problemene.

Dopaminerge rusmidler

Dopaminerge legemidler øker utgivelsen av dopamin i hjernen. Dopamin er et kjemikalie som bidrar til å tillate normale kroppsbevegelser (1).

Dopaminerge legemidler bidrar sannsynligvis til å lindre RLS symptomer fordi tilstanden er forbundet med problemer i produksjonen av dopamin av kroppen.

Tre dopaminerge legemidler er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for behandling av moderat til alvorlige primære RLS:

 • Pramipexolo (Mirapex) (23)
 • Ropinirolo (requip) (24)
 • Rotigotin (neupro) (25)

Mens dopaminerge legemidler har vist seg å bidra til å forbedre symptomene på RLS, Lo langsiktig bruk kan faktisk forringe symptomer. Dette fenomenet kalles økning. For å forsinke dette problemet, foreskriver legene generelt den laveste mulige dosen av disse stoffene (1, 26).

Videre kan disse stoffene bli mindre effektive over tid. For å forsinke eller forhindre disse problemene, kan legen din foreskrive en kombinasjon av dopaminerge legemidler med andre typer medisiner for behandling av RLS (1).

Gabapentin

Et fjerde legemiddel godkjent av FDA for behandling av RLS kalles Gabapentin (Hiklydig). Dette er en antikonvulsiv (27).

Det er ikke helt klart som Gabapentin-funksjonene for å lindre symptomene på RLS, men studier viser at det er effektivt (28).

I en studie ble 24 personer med RLS behandlet med Gabapentin eller en placebo i seks uker. De som ble behandlet med Gabapentin hadde forbedret søvn og reduserte bevegelsene til beina fra RLS, mens de som ble behandlet med en placebo nei (28).

En annen studie sammenlignet Gabapentin-bruken ved bruk av Ropinirolo (en av stoffene som er godkjent av FDA for behandling av RLS). Åtte personer med RLS har tatt hver av stoffene i fire uker, og begge gruppene nådde lignende nivåer av lettelse fra symptomene på RLS (29).

Benzodiazepin

Benzodiazepiner er narkotika som brukes til å behandle angst og søvnproblemer. Clonazepam (Klonopin) og andre typer av disse legemidlene er ofte foreskrevet for personer med RLS i kombinasjon med andre legemidler (30).

Selv om disse stoffene ikke kan lindre symptomene på RLS alene, kan deres fordel som forbedrer søvn være svært nyttig for personer med RLS (30).

Opiater

Opioider brukes vanligvis til å behandle smerte. I noen tilfeller, vanligvis når andre stoffer ikke er nyttige eller forårsaker en økning, kan opioider anvendes forsiktig ved lave doser for å behandle RLS (26, 8).

L’Langvarig utløsning Oxycodon / Naloxon (Targinact) er et opioid som kan bidra til å lindre RLS-symptomer og forbedre søvn (4). Men på grunn av nye retningslinjer under utvikling for opioider bruk, bør dette være den siste feriestedet.

Som med alle opioider, bør bruken av disse legemidlene nøye overvåkes av en lege, på grunn av deres risiko for misbruk og avhengighet.

8. Fotsekk (husk)

Det har vist seg at en føttens bandasje bidrar til å lindre RLS-symptomer.

Navngitt husk, foten bandasje utøver press på noen punkter i den nedre delen av foten. Trykket sender meldinger til hjernen din, som reagerer ved å si til musklene som lider av RLS for å slappe av. Dette bidrar til å lindre RLS symptomer (31).

En studie av 2013 på 30 personer som brukte fotbandaging i åtte uker, fant betydelige forbedringer i symptomene på RLS og i søvnkvaliteten (32).

L’husket fotpakke er bare tilgjengelig på medisinsk resept, og i henhold til selskapet av selskapet koster rundt $ 200. Det kan dekkes eller ikke av din forsikring (31).

9. Pneumatisk komprimering

Hvis du noen gang har vært på sykehuset for natten, kan du ha hatt en pneumatisk komprimering. Denne behandlingen bruker en & # 8220; Sleeve & # 8221; Passerer over benet og svulmer og deflateres, stramming og forsiktig frigjøring av & # 8217;.

På sykehuset brukes en pneumatisk kompresjonsanordning (PCD) generelt til å forbedre sirkulasjonen og forhindre dannelse av blodpropper. Bedre sirkulasjon kan også være grunnen til at den pneumatiske komprimeringen har vist seg å lindre RLS-symptomer (33).

Noen forskere mener at en årsak til RLS er lave oksygenivåer i kunsten. De tror at kroppen reagerer på dette problemet ved å øke sirkulasjonen gjennom muskelsammensetninger som oppstår når personen beveger sin lem (33).

Uansett grunn har noen undersøkelser vist at pneumatisk komprimering kan bidra til å lindre RLS-symptomer.

En studie av 2009 på 35 personer som brukte en PCD for minst en’nå en dag i en måned hadde betydelig forbedret symptomene på RLS, kvaliteten på søvn og dagtidsfunksjon. Imidlertid viste andre undersøkelser de samme effektene (33, 34).

Noen PCDS er leid og andre kan kjøpes på disken eller med et medisinsk resept. Forsikringsdekning for en PCD kan være lettere å skaffe seg for personer som ikke kan tolerere RLS-stoffer (33, 35).

10. Vibrerende pute (relaxis)

En vibrerende pute kalt Pad Relaxis kan ikke lindre symptomene på RLS, men kan hjelpe deg med å sove bedre (4).

Bruk vibrerende puten mens du er i ro eller sove. Plasser puten på det berørte området, som ben, og sett det på «7177, ønsket vibrasjonsintensitet. Puten vibrerer i 30 minutter og slår deretter av (33).

L’ideen på bunnen av puten er at vibrasjoner gir & # 8220; kontrastimulering og # 8221;. Det vil si at de har forrang over ubehagelige følelser forårsaket av RLS for å høre vibrasjoner i stedet for symptomer (33).

Det er ikke mange søk tilgjengelig på Pad Relaxis og har ikke vist seg å faktisk lindre symptomene på RLS. Det har imidlertid vist seg å forbedre søvn (33).

Faktisk har en studie oppdaget at det er effektivt å forbedre søvn som de fire RLS-stoffene som er godkjent av FDA: Ropinirolo, Pramipexolo, Gabapentin og Rotigotin (36).

Relaxis-lageret er bare tilgjengelig på legenes resept. Ifølge selskapets nettside er enheten ikke dekket av forsikring og koster litt over $ 600 (37).

11. Spektroskopi i nær Infrarød (NIRS)

En ikke-invasiv behandling som ennå ikke er mye brukt for dette formålet, kan bidra til å lindre RLS-symptomer.

Denne smertefrie behandlingen kalles spektroskopi i nær infrarød (NIRS). Med nars, bjelkene av lys med lengder D & # 8217, lang bølge brukes til å trenge inn i huden. Lyset forårsaker dilatasjon av blodårer, økende sirkulasjon (33).

En teori hypoteser at RLS er forårsaket av lavt oksygenivå i # 8217; berørt område. Det antas at økningen i sirkulasjonen forårsaket av NIRene øker det oksygenivået, noe som bidrar til å lindre symptomene på RLS (33).

Flere studier har funnet denne behandlingen effektiv. En studie har behandlet 21 personer med RLS med NIRS tre ganger i uken i fire uker. Både sirkulasjonen og symptomene på RLS har vist betydelige forbedringer (38).

En annen har vist at folk behandlet med tolv 30-minutters behandlinger av NIRS i fire uker, hadde også betydelig redusert symptomer på RLS. Symptomene har forbedret opptil fire uker etter slutten av behandlingen (39).

NIRS-enheter kan kjøpes online for flere hundre dollar opptil over $ 1000 (33).

Behandlinger med mindre vitenskapelig støtte

Ovennevnte behandlinger har noen undersøkelser for å støtte deres bruk. Andre behandlinger har mindre tester, men de kan fortsatt jobbe for noen mennesker med rls.

Varm og kald behandling

Selv om det ikke er mange undersøkelser til støtte fra # 8217; bruk av varme og kulde for å lindre symptomene på RLS, anbefaler mange helsevesenet organisasjoner det. Ta med National Sleep Foundation og Restless Legs Syndrome Foundation (19, 40).

Disse organisasjonene antyder å ta et varmt eller kaldt bad før du går i seng eller bruker varme eller kalde benpakker (18).

Symptomene på rls av noen mennesker forverres av kulde, mens andre har problemer med varmen. Dette kan forklare fordelene med disse varme eller kalde behandlingene.

Gjentatt transcranisk magnetisk stimulering (RTMS)

En ikke-invasiv prosedyre som vanligvis brukes til å behandle depresjon, kan være nyttig for å lindre symptomene på RLS. Hittil har studier vært begrenset og videre forskning er nødvendig, men resultatene er lovende (4, 41, 42).

Gjentatt transcranial magnetisk stimulering (RTMS) sender magnetiske impulser til visse områder av hjernen.

Det er ikke helt klart hvorfor RTMS kan bidra til å lindre RLS-symptomer. En teori er at pulserne øker frigjøringen av dopamin i hjernen. En annen antyder at RTMS kan hjelpe deg med å berolige hedere i hjernedelene som er forbundet med RLS (43).

I en 2015-studie mottok 14 personer med RLS 14 RTMS-økter i 18 dager. Økter har betydelig forbedret sine RLS-symptomer og forbedret søvn. Resultatene varte i minst to måneder etter slutten av behandlingen (44).

Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS)

Med transkutan elektrisk stimulering av nerver (TENS), sender en enhet små elektriske strømmer til kroppsdeler for å lindre smerte.

Det er ikke mange søk på # 8217; bruk av titusen til å behandle RLS, men det kan fungere.

L’ideen er at, som relaxis vibrerende pute, bruk kontrastimulering. Et studio viste at den vanlige bruken av titen sammen med en behandling med vibrasjoner helt lettet symptomene på rls av en mann (33, 45).

Akupunktur

Akupunkturen kan være nyttig for å behandle mange helse- og RLS-forhold kan være en av disse.

Et 2015-studio på 38 personer med RLS som ble behandlet med akupunktur i seks uker viste at deres unormale aktivitet av RLS-benene ble sterkt redusert (46).

Imidlertid er det behov for ytterligere søk for å bekrefte akupunkturen som en pålitelig behandling for RLS.

Kirurgi for åreknuter

For personer med visse sirkulasjonsproblemer kan kirurgi være den mest effektive behandlingen for deres RLS (12).

Åreknuter er svelgede blodårer, ofte i bena, som fyller over blod. Denne større mengden blod kan føre til overfladisk venøs insuffisiens (SVA), noe som betyr at kroppen din ikke kan sirkulere blod på riktig måte. Som et resultat akkumuleres blod i bena.

I en 2008-studie hadde 35 personer med SVI og RLS en prosedyre som kalles intravenøs laserablation for å behandle åreknuter. På 35 personer, 8217; 84% av dem hadde betydelig forbedret eller fullstendig eliminert RLS-symptomer fra # 8217; intervensjon (47).

Igjen er det behov for videre forskning på denne operasjonen som behandling for RLS.

Ta ut mat

RLS kan forårsake betydelig ubehag, søvnproblemer og problemer med daglig drift, så behandling bør være en prioritet. Det første trinnet skal være å prøve alternativene hjemme i denne listen. Men hvis de ikke hjelper deg, sørg for at du snakker med legen din.

Legen din kan gi mer informasjon om hver av disse behandlingene og på hvilken & # 8211; eller de & # 8211; Det kan være et godt valg for deg.

Husk at det som fungerer for en person, kan ikke fungere for en annen’du må kanskje prøve forskjellige rusmidler eller behandlinger. Fortsett å prøve til du finner behandlingsplanen som fungerer for deg (48).